Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή το βραβείο Χορν

Το  βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017 κέρδισε ο Κωνσταντίνος Μπιμπής  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Το χρυσό σταυρό παρέδωσε ο περσινός νικητής Αργύρης Πανταζάρας.

18403547_10155326309973410_8392952853849074167_n.jpg

                 O ηθοποιός με το σταυρό του Δημήτρη Χορν στο λαιμό 

Το επαμειβόμενο Βραβείο  «Δημήτρης Χορν» (για  δέκατη έβδομη  χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος  από περγαμηνή.Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο  και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.

 O ηθοποιός τιμήθηκε για την ερμηνεία του στην παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες). Σημειώνεται πως ήταν υποψήφιος για "Βραβείο Χορν" και το 2014 για την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" πάλι σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. 

 

Οι υπόλοιποι  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν»  ήταν οι ακόλουθοι:

 -Γιώργος Κατσής για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία  Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).

 -Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος").

 -Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

 

Το βιογραφικό του φετινού νικητή:

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Σκύρο και την Κωνσταντινούπολη.

Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Φοίτησε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε πάνω στο «Σύστημα» του Στανισλάφσκι και τη «Μέθοδο» του Actors Studio από τον Αντρέα Μανωλικάκη, πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts), παρακολουθώντας επί 4 συναπτά έτη τα σεμινάρια του στην Αθήνα.

Από το 2012 είναι μέλος της Ομάδας Θεάτρου "Ιδέα" μαζί με τους Αθηνά Μουστάκα και Κώστα Γάκη. Από κοινού δημιούργησαν την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" και ταξίδεψαν μαζί της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στη Κύπρο στη Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ, στη Σερβία (προσκεκλημένοι από το Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαίξπηρ), στο Φεστιβάλ Almagro της Ισπανίας, όπου κέρδισαν την πρώτη θέση, στο Folia 2016 στην Πορτογαλία, στο Τeatro Clasico MX στο Μεξικό και πρόσφατα στην Ζυρίχη στο Φεστιβάλ Ελληνικών θιάσων. Η ερμηνεία του σ' αυτή τη παράσταση του χάρισε και την υποψηφιότητα για το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2014.

Ως μέλος της Ομάδας Ιδέα έχει σκηνοθετήσει τα έργα «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ και την «Αριστοφανιάδα», σε δικό τους κείμενο (συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Ελληνικού Φεστιβάλ).

Επίσης, ως Ομάδα Ιδέα, έχουν παραδώσει σεμινάρια στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Μεξικό και συνεχίζουν στη νέα τους στέγη, στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα.

Ο ίδιος διασκεύασε και σκηνοθέτησε το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» (Εθνικό Θέατρο 2015 – 2016).

Ως ηθοποιός συμμετείχε στις παραστάσεις: «Σήμα κινδύνου» του Αντώνη Σαμαράκη σε σκηνοθεσία Άγγελου Αντωνόπουλου (Θέατρο Τέχνης), «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Φεστιβάλ Επιδαύρου), «Το Δέντρο του Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Αλφα.Ιδέα), «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου (Φεστιβάλ Επιδαύρου), κ.α.

Από τον Νοέμβριο ξεκίνησε, μαζί με την ηθοποιό Άρτεμη Γρύμπλα, έναν κύκλο μαθημάτων βασισμένο στο σύστημα Στανισλάβσκι, όπως εξελίχθηκε από τον Βαχτάνγκοφ, τον Λι Στράσμπεργκ και την Στέλλα Άντλερ.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία