Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο αναζητά για τις ανάγκες της νέας του παραγωγής για παιδιά, που θα παρουσιαστεί στο Μικρό Εθνικό την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη:

  • για τους κεντρικούς ρόλους του έργου επαγγελματίες ηθοποιούς ανεξαρτήτως φύλου, σκηνικής ηλικίας έως 18 ετών, καθώς πρόκειται, όπως περιγράφονται οι ρόλοι από τον συγγραφέα, για «νεαρούς εφήβους»

  • μία γυναίκα επαγγελματία ηθοποιό σκηνικής ηλικίας 25-35 ετών με πολύ καλή γνώση είτε κρουστών είτε βιολιού.

Ζητούμενα ακρόασης:

Στην Α΄ φάση όλοι οι υποψήφιοι/ες θα δοκιμαστούν σε ένα μονόλογο και ένα ελληνικό τραγούδι της επιλογής τους, που θα έχουν προετοιμάσει, καθώς και σε έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό, ο οποίος θα ζητηθεί επιτόπου από τη χορογράφο της παράστασης Κατερίνα Φώτη. Το τραγούδι θα ερμηνευτεί χωρίς τη συνοδεία μουσικού οργάνου. Οι υποψήφιες από τις οποίες ζητείται η γνώση κρουστών ή βιολιού θα δοκιμαστούν επιπλέον σε ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής τους.

Στη Β’ φάση όλοι/όλες οι υποψήφιοι/ες που θα προκριθούν θα δοκιμαστούν σε έναν υποκριτικό αυτοσχεδιασμό και σε ερμηνεία παρτιτούρας.  Η παρτιτούρα, μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση γραμμένη ειδικά για την παράσταση από τον συνθέτη Δημήτρη Τάσαινα, θα σταλεί από το γραφείο σκηνής σε όλους τους υποψήφιους της α’ φάσης, προκειμένου όποιος υποψήφιος το επιθυμεί να μπορεί να προετοιμαστεί για την β’ φάση.

 ________________

Περισσότερες πληροφορίες:

-      Η Α’ φάση της ακρόασης θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Πέμπτη 12 Μαΐου έως και Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα σταλούν σε όσους/ες επιλεγούν στην ακρόαση. Σημειώστε ότι οι ημερομηνίες που σας σημειώνουμε ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω covid-19.

-      Οι δοκιμές της παραγωγής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2022.

Παρακαλούμε σημειώστε:

Το ΕΘ εφαρμόζει και τηρεί πιστά όλους τους νόμους (ΚΥΑ ) και τους κανόνες όπως κάθε φορά ισχύουν και ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πανδημία προκειμένου να διεξαχθεί με ασφαλή τρόπο η ακρόαση. Σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες για την είσοδο σε χώρους σε δημόσιους φορείς θα πρέπει όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή πιστοποιητικό νόσησης, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από ιδιωτικό ή δημόσιο εργαστήριο αναφοράς, στο οποίο έχουν κάνει έλεγχο για COVID-19 είτε με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPID TEST) που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών. Ακόμα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, και στις δύο περιπτώσεις, προς ταυτοποίηση των στοιχείων των υποψηφίων.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 7 άτομα.

Η  συλλογή και η επεξεργασία  των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Κατάθεση βιογραφικών

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους, και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.gr απαραιτήτως σημειώνοντας στο θέμα του email «ΑΚΡΟΑΣΗ-Μικρό Εθνικό-Παιδική Σκηνή»

Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Στις ακροάσεις θα κληθούν όσοι και όσες επιλεγούν μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού τους. Η αξιολόγηση θα γίνει από τη σκηνοθέτη Ιώ Βουλγαράκη και τους καλλιτεχνικούς της συνεργάτες, Κατερίνα Φώτη - κινησιολόγο και Δημήτρη Τάσαινα - συνθέτη.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ακρόαση του ΕΘ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά με email το διάστημα από 5 έως και 8 Μαΐου 2022 σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι σε αυτή.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία