Τελευταία Νέα
«Οι Ξυπόλυτοι στο Πάρκο» σε Online Streaming για τρεις μοναδικές παραστάσεις Ο ψηφιακός Δεκέμβρης της Λούλας Αναγνωστάκη στο θέατρο Σταθμός Μια διαφορετική πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Τέχνης Radio Plays: Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού Είδα: Το Studio 2054 της Dua Lipa, μια live stream εμπειρία Είδα την «Κυρία του Μαξίμ» σε live streaming από το Εθνικό Θέατρο «Κλασικά Παραμύθια»: Αποκτήστε 2 βιβλία της επιλογής σας πριν κυκλοφορήσουν! Το «Φεγγάρι από χαρτί» ζωντανά από το Θέατρο Rex Ποια είναι η Σάρα Ρουλ, η συγγραφέας της «Ευριδίκης»; Βούλα Παπατσιφλικιώτη: Έμαθες τον φόβο να νικάς; Πέθανε η Εύα Κοταμανίδου Netflix: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο Κερδίστε το βιβλίο της επιλογής σας από την υπέροχη συλλογή "Οι παιδικοί μου ήρωες" Διαδικτυακές Εκπαιδευτικές δράσεις στη Βορέειο Βιβλιοθήκη με την ομάδα Άνασσα Πέθανε η Μαρία Μοσχολιού - Ήταν επί χρόνια Πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
 

Επισκεφθήκαμε το Athens Photo Festival 2020

Από τη Μυρτώ Παπαϊωάννου

«Η φωτογραφία αυτή καθαυτή δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτό που θέλω είναι να συλλάβω ένα μικροσκοπικό τμήμα της πραγματικότητας», είναι τα λόγια του σπουδαίου φωτογράφου Ανρί Καρτιέ- Μπρεσόν. Αυτό φαίνεται να επιχείρησαν με τις εικόνες τους οι καλλιτέχνες στην έκθεση του Athens Photo Festival 2020 που με χαρά επισκεφθήκαμε και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη.

ekfesi foto 2

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο θεσμός που αγαπήθηκε ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον εκθεσιακό πρόγραμμα. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 102 καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και η έκθεση των φωτογραφικών τους δημιουργημάτων λαμβάνει χώρα στο ισόγειο και πρώτο όροφο του Μουσείου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

 

ekfesi foto 3

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με φανερή κατεύθυνση στη σύγχρονη φωτογραφία και αισθητική. Οι καλλιτέχνες – φωτογράφοι ο καθένας με προβληματισμό και μια διερευνητική και κριτική στάση απέναντι στην κοινωνία απαθανατίζουν και οπτικοποιούν εικόνες που προκαλούν με τη σειρά τους προβληματισμό και αναστοχαστική διάθεση σε όσους τις βλέπουν. Σύγχρονα ζητήματα όπως το περιβάλλον, η καραντίνα και η απομόνωση, η βιοπολιτική της μετανάστευσης, η συναισθηματική αποξένωση, η κατάσταση εξαίρεσης, η απώλεια στέγης και η αστυνομοκρατία είναι κάποια μόνο από αυτά που φιλοξενεί η έκθεση.

 

ekthesi4

Είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε τον όμορφο χώρο του Μουσείου Μπενάκη και να δείτε από κοντά την έκθεση. Θα βγείτε από το Μουσείο γεμάτοι εικόνες που δίνουν προσφέρουν όχι μόνο αισθητική απόλαυση –αυτό είναι σίγουρο- αλλά και τροφή για σκέψη. Μην τη χάσετε.

ATHENS PHOTO FESTIVAL

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138
17 Σεπ
tεμβρίου – 15 Νοεμβρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00,
Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00

popolaros banner

popolaros banner

popolaros banner

anixnos250x300

warplanes250x300

Video

Μπορείτε να τα αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία