Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο…

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή, και με τη συνδρομή ειδικών, θα ασχοληθούμε με τους ανήλικους θεατές και τα παιδιά, εστιάζοντας στη θεατρική τους εκπαίδευση και στην πρόσληψη των κατάλληλων ερεθισμάτων, δεδομένου ότι το θέατρο έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και συμβάλλει στο πέρασμα του χρόνου στη διαμόρφωση του πνευματικού κόσμου και της ψυχολογίας τους. Όλα αυτά θα επιχειρήσουμε να τα ανακαλύψουμε μαζί στην ενότητα «Θέατρο & Παιδί», και συγκεκριμένα στην υποενότητα «Μια φορά και έναν καιρό μια παράσταση ιδέες δίνει 100».

Στο Texnes-plus αγαπάμε πολύ και τη μουσική, τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι του θεάτρου, που δημιουργούν μπάντες και κυκλοφορούν CD. Συχνά αγαπημένοι τραγουδιστές και συνθέτες προτιμούν τα θέατρα από τις πίστες και τις μουσικές σκηνές για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και ενίοτε γοητεύονται τόσο από κάποιο ρόλο ή σκηνοθέτη που γίνονται και οι ίδιοι ηθοποιοί! Όλα αυτά τα «περιστατικά», και φυσικά ό,τι άλλο γράφεται για το θέατρο ή παίζεται σε αυτό, εντάσσονται στη θεματολογία της ενότητας «Θέατρο & Μουσική».

Διαβάζουμε επίσης θεατρικά βιβλία, επισκεπτόμαστε εκθέσεις και παραστάσεις χορού και σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας στην ενότητα «plus culture».

Παράλληλα αφουγκραζόμαστε τον παλμό της πόλης στην οποία ζούμε, κυκλοφορούμε σε αυτή, συζητάμε, διαφωνούμε ή συμφωνούμε για όσα παρακολουθούμε στις διάφορες σκηνές, ενίοτε τα τσούζουμε και γλεντάμε μετά τις παραστάσεις. Αυτές τις στιγμές θα τις μοιραστούμε μαζί σας, και θα σας προτείνουμε κάποιους χώρους διασκέδασης, στην ενότητα «Μετά το θέατρο τι;»

Οι καλλιτέχνες, εκτός από τις συνεντεύξεις τους που θα φιλοξενούνται στην ενότητα «Πρόσωπα», θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν ελεύθερα τις ιδέες και τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό στην ενότητα «Τι με καίει;» («Γράφε για ό,τι σε καίει», Γ. Ρίτσος ).

Στην προσπάθειά μας να βελτιωθούμε, στην ενότητα «Ψυχολογία» θα δίνουμε τα ερεθίσματα για διατύπωση σκέψεων και ανάπτυξη προβληματισμών.

Όλη η ζωή μια σκηνή... Αν λοιπόν η ζωή είναι θέατρο και το θέατρο ζωή, δεν μένει παρά να παίξουμε το παιχνίδι της.