Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με καίει ο συντονισμός επί σκηνής:

Όταν μια ηθοποιός-περφόρμερ κουνά το χέρι της έτσι, και στην άλλη άκρη, ως δια μαγείας, μια άλλη ηθοποιός ξεκινά να τραγουδά. Όταν τα σχήματα στον χώρο δημιουργούν απρόβλεπτες σχέσεις και μοτίβα που αρχίζουν να σημαίνουν κάτι, ακριβώς σαν τα σχήματα που δημιουργούνται στη φύση. Όταν η επικοινωνία ανάμεσα στους ηθοποιούς σε μια σκηνή αγγίζει ένα βαθύτερο επίπεδο και για λίγο κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Όταν ανατριχιάζω επειδή κάτι πάει καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ.

Με καίει το παράδειγμα του Γκροτόφσκι:

Το τι μπόρεσε να καταφέρει με την ομάδα του τη δεκαετία του ‘60 στη Πολωνία. Καμιά φορά φαντάζομαι κι εγώ πώς θα ήταν να ζούσα σε ένα τέτοιο κομμουνιστικό κράτος (με όλα τα μειονεκτήματά του) που θα μας πλήρωνε, έστω μονάχα ελιές και ψωμί, για να κλειστούμε σε ένα στούντιο και να κάνουμε training όλη μέρα, και να αφιερώνουμε 2-3 χρόνια να χτίσουμε μια παράσταση.

Στις παράδοξες συνθήκες που ζούμε και προσπαθούμε να κάνουμε ποιοτική τέχνη, νιώθω ότι για να αξιοποιήσω τον λίγο χρόνο που έχω μαζί με τους συνεργάτες μου, που πιέζονται κι οι ίδιοι από τις περίπλοκες ζωές τους, σχεδόν δεν προλαβαίνω να τους πω ένα γεια ή να πούμε ένα αστείο προτού ξεκινήσουμε τη δουλειά. 

Νιώθω ότι περνάω περισσότερη ώρα στο facebook, όπου χάνομαι στη μαύρη τρύπα μιας άλλης διάστασης, απ’ ό,τι περνάω μέσα στην ποίηση και τη λογοτεχνία των μεγάλων συγγραφέων που με εμπνέουν. 

Παρά τις αντιφάσεις αυτές, ένα κομμάτι του εαυτού μου συνεχίζει να πιστεύει ότι η τέχνη έχει νόημα, ότι ο αγώνας να δημιουργήσουμε κάτι ωραίο και ουσιαστικό αξίζει, ότι ο κόσμος διψάει για μια εμπειρία επαφής με κάτι έξω από τη συμβατική καθημερινότητα.

Το επόμενο δημιουργικό πρότζεκτ που αποτελεί μέρος της προσπάθειας αυτής είναι το «Κάθε τι μια φορά… ή τι να πει ένας διανοούμενος σε ένα δράκο», το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στον τεχνοχώρο Χίμαιρες, στο Μεταξουργείο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

 

kathefora

Tεχνοχώρος Chimeres, Πυθοδώρου 6, Μεταξουργείο
Πλησιέστερος σταθμός Μετρό: 
Μεταξουργείο
Ώρα έναρξης: 21:00

Διάρκεια: 80’

 

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
 

Κρατήσεις απαραίτητες
Για πληροφορίες και κρατήσεις: +30 6946102862, 13.00-21.00
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα