Bitcoin Solo Οδηγός εξόρυξης CGMiner among Up BTC Rank Check εγγραφής Πότε θα ξεκινήσει η Butcoin Futures Bitcoin Price Peak Με τις bitcoins που πραγματικά κερδίζετε Όταν η φούσκα bitcoin σκάει Bitcoin γραμμένο σε ποια γλώσσα μακρά bitcoin Καλή bitcoin εμπορικά βιβλία bitcoin Reddit bitcoin Διαχείριση κεφαλαίων που αγοράζει bitcoin σε ποια χώρα bitcoin νόμιμη τι σημαίνει bitcoin για το μέλλον Bitcoins Minen για ανδρείκελα Στοίχημα με Ο Bitcoin θα αντικαταστήσει το δολάριο Μπορείτε Κόστος συναλλαγής Πώς να καταθέσετε Bitcoin στους φόρους Βαθμολογία Bitcoin στο Πακιστάν σήμερα Κορυφαίοι τρόποι να κερδίσετε bitcoin Δεν υπάρχουν κωδικοί μπόνους κατάθεσης bitcoin καζίνο εταιρείες που παράγουν bitcoin Αποστολή Bitcoin Τιμή χρυσού bitcoin μετά από πιρούνι Χρησιμοποιώντας το Amazon στο δικό μου Bitcoins Bitcoin μετρητά σήμερα προβλέψεις Αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες bitcoin BTC Lights John Lewis Ενσύρματη κατανάλωση ενέργειας Bitcoin Διαμόρφωση Δεν παίρνω την εξόρυξη bitcoin Bitcoin Trading Master Game πιο Cryptocurrency Bitcoin συζήτηση ομάδας Δίκτυο αστραπής Bitcoin Twitter Πώς επηρέασε ο Bitcoin στον κόσμο Γιατί ο BTC dating club Duncraig Australia to purchase 性交友网站 苗栗縣 спонсор Новосибирск ищет девушку بهترین سایت های دوستیابی رایگان ساكزایران
Τελευταία Νέα
Είδα «Τη Δημοκρατία του Μπακλαβά», σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά «Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα άγρια φύλλα» από την Έλενα Μαυρίδου σε περιοδεία «Το Μό­νον της Ζωής του Ταξείδιον» στις οθόνες μας Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα» (Ηλιούπολη) Στις φυλακές της Τρίπολης ο Πέτρος Φιλιππίδης «Ιχνευταί»: Είδα την παράσταση, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού Είδα το «Γάλα, αίμα», σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα Είδα την «Κρεουργία», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα Το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης ξεκινά! Πέθανε η σπουδαία του θεάτρου μας, Μάγια Λυμπεροπούλου «Χορείες Χώρων»: Για δύο παραστάσεις στην Αρχαία Κόρινθο «Το Ταξίδι»: Η μικρή Αμάλ φτάνει στην Ελλάδα Το Μέta-μπουλούκι είναι μια παράσταση που γεννιέται και πεθαίνει την ίδια στιγμή Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ανθισμένες Μανόλιες» Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Κάντω Τζαβέλλα» στη Νίκαια
 

H ομάδα ARTIVISTAS μας ξεναγεί στη θεατρική της κατασκήνωση εμπνευσμένη από τους μύθους του Αισώπου Κύριο

 Η ομάδα ARTIVISTAS ιδρύθηκε τον Γενάρη του 2021. Είναι μια νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα που αποτελείται από τον σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα Αλέξανδρο Ράπτη και την πιανίστρια και μουσικολόγο Θάλεια Παπαδοπούλου. Η συνεργασία τους προέκυψε μέσα από την κοινή επιθυμία της δημιουργίας καινοτόμων έργων τέχνης με τη σύμπραξη του θεάτρου και της μουσικής. Στόχος της ομάδας είναι η παραγωγή και η εκτέλεση πρωτότυπων και σύγχρονων θεατρικών και μουσικών έργων, Ελλήνων και ξένων δημιουργών με έμφαση στην καινοτομία, τον σύγχρονο πολιτισμό και την χρήση της τεχνολογίας.
Οι δράσεις της ομάδας απευθύνονται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Σε λίγες μέρες μάλιστα πρόκειται να εγκαινιάσουν μια πρωτότυπη "κατασκήνωση" εμπνευσμένη από τους μύθους του Αισώπου και στόχο να εστιάσουν σε  ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά, αλλά και τους γονείς στις μέρες μας όπως: η αυτογνωσία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η αλληλεγγύη, η αποδοχή του διαφορετικού και η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης.
 
thaleia papadopoulou 2texnes plus
 
-Πώς γεννήθηκε η ιδέα γι' αυτή την κατασκήνωση;
 
Αλέξανδρος Ράπτης: Η πολύχρονη προσωπική μας πείρα με παιδιά και παρόμοιες καλλιτεχνικές κατασκηνώσεις μας οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας μιας σειράς θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων με βάση την θεατρική τέχνη. Μετά την συνθήκη της καραντίνας η ανάγκη των παιδιών να επικοινωνήσουν δια ζώσης είναι πολύ αυξημένη. Το θέατρο μπορεί να γίνει ένα πολύ εκλεπτισμένο εργαλείο για να επαφέρει τα παιδιά σε μια αρμονική κοινωνική ζωή και ισσοροπία μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση.
 
 
 
-Γιατί επιλέξατε τους μύθους του Αισώπου;
 
Αλέξανδρος Ράπτης: Θεωρούμε ότι ο Αίσωπος, ο αιώνιος παραμυθάς, είναι πάντα επίκαιρος, διαχρονικός και παγκόσμιος. Οι ευφάνταστες και διδακτικές ιστορίες του αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία, χτίσαμε ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων με πολύ θέατρο, κίνηση, ζωγραφική και τραγούδι.
 
Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους μύθους του Αισώπου συνδυάζουμε δραστηριότητες Εκπαιδευτικού Θεάτρου, μουσικοκινητικής αγωγής, ζωγραφική, χειροτεχνία και μεθόδους της Υποκριτικής Τέχνης για να περάσουμε από όλα τα στάδια εξέλιξης της θεατρικής δημιουργίας. Έτσι μέσα σ' ένα πλαίσιο πληθωρικού παιχνιδιού και σε ένα περιβάλλον ελευθερίας, αλληλεγγύης και αποδοχής τα παιδιά διασκεδάζουν μέσα από την θεατρική τέχνη με ποικίλα παιδαγωγικά οφέλη.
 
 alexandros raptis texnes plus
 
 
-Ο περιορισμός που έχουν βιώσει και τα παιδιά τους μήνες της καραντίνας πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την διαθεσιμότητά τους και την ανάγκη τους για επικοινωνία;
 
Θάλεια Παπαδοπούλου:Πιστεύουμε ότι η ανάγκη των παιδιών για άμεση επικοινωνία είναι μεγάλη αυτό το διάστημα. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας η επικοινωνία  γινόταν μέσω μίας οθόνης είτε για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και τις δραστηριότητες τους, είτε για να συναντήσουν τους φίλους τους, αναζητώντας ίσως  να διατηρήσουν μια καθημερινότητα σαν αυτή που είχανε πριν την πανδημία. Όταν αρχίσανε σταδιακά να ανοίγουν τα πράγματα η χαρά τους ήταν μεγάλη κυρίως γιατί είδανε όλους τους φίλους τους από κοντά. Προφανώς και υπήρξε κάποια αμηχανία για το πώς πρέπει να αντιδράσουν και να φερθούνε σύμφωνα με τους νέους κανόνες που αναγκαστικά μπήκανε στη ζωή τους αλλά η διάθεση τους για επικοινωνία πιστεύουμε ότι δεν χάθηκε.
 
 
 
- Διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου ότι ένας από τους στόχους των εργαστηρίων σας είναι να “τονώσετε τον αυθορμητισμό των παιδιών”. Πιστεύετε ότι έχει πληγεί την εποχή της οθόνης;
 
Θάλεια Παπαδοπούλου:Ο αυθορμητισμός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της παιδικότητας που αυτή την εποχή έχει πληγεί κυρίως λόγω της πανδημίας και τον περιοριστικών μέτρων. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η οθόνη αποτέλεσε το μέσο επικοινωνίας των παιδιών όπως λέμε και παραπάνω. Είναι ένα μέσο που έχει έρθει και θα παραμείνει στις ζωές μας οπότε πρέπει γονείς και εκπαιδευτικοί να προσπαθήσουμε να καθοδηγήσουμε τα παιδιά στη σωστή χρήση της. Μιλώντας όμως για τα εργαστήρια μας, θα θέλαμε να τονώσουμε τον αυθορμητισμό των παιδιών μέσα από τη λεκτική και σωματική έκφραση, να αναπτύξουμε πνεύμα συνεργατικότητας και διαλόγου, να αναπτύξουμε την ομαδικότητα και τη δημιουργική δράση και τέλος να ενεργοποιήσουμε την επινοητική φαντασία των παιδιών. 
 
 paidia
 
-Κάθε χρόνο αυξάνονται οι νεανικές και παιδικές παραστάσεις στην Ελλάδα. Πώς θα χαρακτηρίζατε το επίπεδό τους;
 
Αλέξανδρος Ράπτης:Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια έξαρση των παραστάσεων για παιδιά. Όλο και περισσότεροι θίασοι ασχολούνται με το είδος. Για μένα αυτλο μόνο καλό μπορεί να κάνει στον χώρο. Ο ανταγωνισμός που έχει δημιουργηθεί ευνοεί την βελτίωση της ποιότητας των παραστάσεων, γιατί όλο και περισσότεροι μικροί θίασοι με ποιοτικά χαρακτηριστικά προσπαθούν να δημιουργήσουν παραστάσεις για παιδιά με σεβασμό στον θεατή. Υπάρχουν βέβαια και οι εμπορικές και χαμηλού επιπέδου παραστάσεις που βασίζονται στον εντυπωσιασμό σε βαρος της ποιότητας. Αλλα πλέον οι γονείς μπορούν να επιλέξουν με βάση το αισθητικό τους κριτήριο που σταδιακά αλλάζει.
 
 
 
–Ετοιμάζετε κάτι άλλο αυτόν τον καιρό; Υπάρχουν ανακοινώσιμα σχέδια για τη συνέχεια;
 
Αλέξανδρος Ράπτης :Για το μέλλον έχουμε στα σκαριά μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και μια μουσική performance για ενήλικες. Όταν θα ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσουμε. Ελπίζουμε η πορεία της πανδημίας να μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε τις ιδέες μας. Σας ευχαριστούμε πολύ και καλή δύναμη σε όλους!
 
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1η εβδομάδα – Η Αλεπού κι ο Κάβουρας: Δευτέρα 28 Ιουνίου έως Παρασκευή 2 Ιουλίου

2η εβδομάδα – Η Γάτα και Ποντίκια: Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Ιουλίου

3η εβδομάδα – Ο Λαγός και η Χελώνα: Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουλίου

4η εβδομάδα – Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας: Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Αυγούστου

Ώρες: Καθημερινά 09.00 έως 13.00

Ηλικίες: 6-12 ετών

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15

ΤΟΠΟΣ

Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”

Προέκταση Ελ. Βενιζέλου, Γλυκά Νερά, 15354

ΚΟΣΤΟΣ

70€ την εβδομάδα ανά συμμετοχή

50€ ανά συμμετοχή για τους μαθητές του εκπαιδευτηρίου

Προαιρετικά 25€ έξτρα χρέωση για μεταφορά με σχολικό λεωφορείο (η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Τηλ. 2106611793

https://platon.gr/summer-camps/

www.artivistasgroup/παίξε μάθε γέλασε

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

• Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Θάλεια Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Ράπτης, Σίσσυ Ιγνατίδου

• Στην κατασκήνωση, θα ακολουθήσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής και οι χώροι του Εκπαιδευτηρίου θα απολυμαίνονται συνεχώς.

• Στις αίθουσες θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

• Κατά την είσοδο στα Εκπαιδευτήρια, γονείς και παιδιά θα φορούν μάσκα και θα θερμομετρούνται.

• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ”

Οργάνωση Παραγωγής:

ARTIVISTAS

Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος, Ιωάννα Λιούτσια, Καλλιόπη Φύκαρη, Λουίζα Νικολάου

Θεατροπαιδαγωγοί, ηθοποιοί & εμψυχωτές:

Σίσσυ Ιγνατίδου, Αλέξανδρος Ράπτης, Θάλεια Παπαδοπούλου, Λουίζα Νικολάου

Σχεδιασμός αφίσας: Κωστής Τριανταφύλλου/ thirtyleaf design

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Κωνσταντοπούλου

 

 

 https://www.facebook.com/ArtivistasTheaterMusicGroup

 
 

popolaros banner

popolaros banner

Video

Μπορείτε να τις αποκτήσετε μ' ένα κλικ στην πόρτα σας στο  https://radshop.gr/

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία