Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «περιοδεύουσα Βαβυλωνία» έρχεται στον χώρο σας!

Tο «Θέατρο της Κούκλας» είναι κουκλοθεατρικός οργανισμός με ιστορία 43 χρόνων, και πλούσιο έργο σε διάφορους τομείς της κουκλοθεατρικής τέχνης.

 
Με αφορμή των εορτασμό των 200 χρόνων της επανάστασης του1821 προγραμμάτισε και παρά της δυσκολίες του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας, ολοκλήρωσε την παράσταση «Περιοδεύουσα ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» βασισμένη στο έργο του Δ.Κ.Βυζάντιου: ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ»
 
Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής γραμματείας ερμηνεύεται επί σκηνής για πρώτη φορά με κούκλες και απευθύνετε σε ενήλικο κοινό και μεγάλα παιδιά.
 
Η παράσταση παίζεται από τρείς κουκλοπαίχτες – ηθοποιούς με ευρηματική σκηνοθεσία του Τάκη Σαρρή και έχει διάρκεια 70 λεπτά.
babylonia 2 texnes plus 
Ο θίασος έχει επάρκεια φωτιστικών και ηχητικών μέσων και οι διαστάσεις για την ανάπτυξη των σκηνικών είναι: 5μέτρα πλάτος, 4 μέτρα βάθος και ύψος 3 μέτρα. Μέγιστος αριθμός θεατών 120.
Αν θέλετε μια ποιοτική, εμπνευσμένη, πρωτότυπη και επίκαιρη παράσταση και διαθέτετε το χώρο και αν βέβαια οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα χαρούμε να συνεργαστούμε.
 
Ο θίασος θα βρίσκετε σε λειτουργία έως τέλος Ιουνίου και από αρχές Οκτωβρίου και μετά.
 

1978 - ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ - 2021

( ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ )

«περιοδεύουσα Βαβυλωνία»

 

Το «Θέατρο της Κούκλας» ολοκλήρωσε το μακρύ ταξίδι του ανεβάσματος της παράστασης «περιοδεύουσα Βαβυλωνία». Ένα όνειρο του κουκλοπαίχτη Τάκη Σαρρή να δει την Βαβυλωνία του Δ.Κ. Βυζάντιου παιγμένη με κούκλες είναι γεγονός!

Αυτό το επίτευγμα έγινε πραγματικότητα με την αφοσίωση και την πολύ δουλειά όλων των συντελεστών της παράστασης Ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας επικέντρωσε με μανιακή εμμονή στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Το έργο του Βυζάντιου είναι γνωστό και πολυπαιγμένο . Είναι όμως η πρώτη φορά που διασκευάζεται και παίζεται με κούκλες σε κουκλοθεατρική σκηνή. Μιλάει για την δυσκολία να συνεννοηθεί μια παρέα ελλήνων που εκπροσωπούν διάφορες περιοχές της Ελλάδας λόγω των τοπικών διαφορετικών διαλέκτων που ομιλεί ο καθένας τους, γιορτάζοντας την απελευθέρωση της Ελλάδας, γύρω από ένα τραπέζι ( στη λοκάντα του Μισέ Μπαστιά)

Μέσα από αυτή την απλή ιστορία ο συγγραφέας μιλάει για σημαντικά πράγματα που αφορούν το έλληνα. Μιλάει για την ελληνική ψυχή, αναδεικνύει προτερήματα και ελαττώματα, τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και το πολύπτυχο της ψυχής των ανθρώπων

Τι καταφέρνει μια παράσταση με κούκλες και τι καινούριο φέρνει το ανέβασμα του «Θεάτρου της Κούκλας» θα το εκτιμήσουν οι θεατές της παράστασης. Ζούμε σε εποχή που όλα διαφημίζονται μια βαρύγδουπες εκφράσεις και πολλά λόγια. Εμείς οι άνθρωποι του Θεάτρου της κούκλας μιλάμε με τις παραστάσεις μας .Από το 1978 μέχρι σήμερα φτιάχνουμε παραστάσεις με όνειρο και άποψη άλλοτε για ενήλικες και άλλοτε για παιδιά και έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη(;) ομάδα , τους φίλους του «Θεάτρου της Κούκλας».

Ανυπομονούμε να παίξουμε στο κοινό και να επικοινωνήσουμε την δουλειά μας.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή – Κούκλες – Σκηνικά : Τάκης Σαρρής

Μουσική : Στάθης Ουλκέρογλου

Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης

Επιμέλεια κίνησης : Τζένη Αρσένη

Κουκλοπαίχτες : Σοφία Σαρρή, Μίνα Σαρρή, Τάκης Σαρρής.

Φωτογραφίες : Αλεξάνδρα Καλφοπούλου

Ευχαριστούμε το Rujopujorevi by Da y Da για την επιμέλεια των κουστουμιών των κουκλοπαιχτών

 

Το «Θέατρο της Κούκλας» βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια στην οδό Ψαρουδάκη 34

Στο τηλέφωνο 210 8323714 και στο f/b Θέατρο της Κούκλας παίρνετε πληροφορίες για τις δραστηριότητες του.

 

Διαβάστε επίσης: 

«Βαβυλωνία»: Γιατί Ένα Έργο Γραμμένο Το 1836 Παίζεται Τόσο Συχνά;