Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Once upon a dog»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση στο λόφο του Λυκαβηττού

 

Το 2ο Φεστιβάλ Λυκαβηττού που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 και 29-30 Μαΐου 2021 στον λόφο του Λυκαβηττού και στον λόφο του Στρέφη.

Once upon a dog

Ένας σκύλος που τον λένε Ντάρια, που “Ντάρια” στα περσικά σηµαίνει “θάλασσα”, µας καλεί στο λόφο του Λυκαβηττού για να µας µιλήσει για µία και µοναδική φορά στην ανθρώπινη γλώσσα. Η Ντάρια θέλει να µας πει τη γνώµη της για όλα όσα βλέπει, µυρίζει και ακούει στη σύγχρονη κοινωνία εν µέσω της πανδηµίας του covid-19, αλλά και πριν από αυτήν. Η Ντάρια µας καλεί στον Λυκαβηττό για µια και µοναδική φορά µε σκοπό να µας παρακαλέσει µε τον δικό της ιδιαίτερο σκυλίσιο τρόπο, να αλλάξουµε τον κόσµο. Το έργο “once upon a dog” πραγµατεύεται µε κωµικό και σατυρικό τρόπο την έννοια της ελευθερίας µέσα από τα µάτια ενός σκύλου. Ενός σκύλου που παρατηρεί τον δηµόσιο χώρο να περιφράσσεται, να αστυνοµοκρατείται και τελικά να χάνεται. Ενός σκύλου που παρατηρεί τα ανθρώπινα όντα να συµπεριφέρονται παράλογα, να αυτοκαταστρέφονται και να µένουν αµέτοχα µπροστά σε ό,τι έχουν προκαλέσει. Η Ντάρια σαν εκπρόσωπος των σκύλων, των ζώων και τελικά ολόκληρης της φύσης, µας λέει τη δική της γνώµη για το πώς σχετίζεται η ελευθερία του χώρου µε την ελευθερία του ανθρώπου ατοµικά και συλλογικά, για το πώς ο άνθρωπος διαχωρισµένος από τη φύση αδυνατεί να αισθανθεί και να υπερασπιστεί την ελευθερία του, καθώς και για το πώς οι επιλογές του ανθρώπου επηρεάζουν άµεσα την ίδια και το είδος της. Παρ΄όλα αυτά η Ντάρια πιστεύει στα ανθρώπινα όντα! Είναι ένας σκύλος που πιστεύει ότι, σε αντίθεση µε την ίδια, ο άνθρωπος µπορεί να ελευθερωθεί από τα δεσµά του. Ο µονόλογός της είναι ένα ύστατο κάλεσµα στα ανθρώπινα όντα να σώσουν ό,τι σηµαίνει “ζωή”, γιατί µόνο εκείνα µπορούν!

afisa dog

Κείµενο: Ειρήνη Γαντερί, Μαρία Παπουτσή

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί

Ερµηνεία: Βίνα Σέργη

Ερµηνεία τραγουδιού: Ανδριανή Κυλάφη Μουσική επί Σκηνής: Αρίωνας Γυφτάκης (Κοντραµπάσο) Πέτρος Καραµανλάκης (Κιθάρα) Στίχοι τραγουδιού-µελοποίηση: Ειρήνη Γαντερί, Μαρία Παπουτσή

Σάββατο 29/5 στις 19.00 στην αλάνα του Λυκαβηττού. (Πάνω από την 9η στάση Λυκαβηττού, Σαρανταπήχου και Συνεσίου Κυρήνης) https://goo.gl/maps/MbogE3LcBVBvWdNf8 (Ακριβές σηµείο στον χάρτη.)

map

Διάρκεια: 60 λεπτά

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά