Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ginger Creepers παρουσιάζουν το Ραδιοπτικό θεατρικό έργο «Krapp's Last Tape»

Οι Ginger Creepers Theater Band (Χρ. Καπενής - Γρ. Χατζάκης) έχοντας δημιουργήσει το Radioptical Theater σε συνεργασία με την πλατφόρμα aejaa, παρουσιάζουν το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ‘Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραππ’.

Κάπου στο μέλλον, στο καταφύγιό του, ένας γέρος, ο Κραππ, ακούει παλιές ταινίες που έχει ηχογραφήσει στα νεότερα χρόνια του και συνδιαλέγεται μαζί τους. Αυτή η απλή όσο και ευφυής ιδέα, γίνεται η αφορμή για μία από τις κορυφαίες πραγματείες πάνω στο χρόνο, τη μοναξιά και την ύπαρξη.

Το ραδιοπτικό θέατρο (Radioptical Theater) είναι μία καινοτόμα ιδέα που εμπνέεται από το ραδιοφωνικό θέατρο συνδυάζοντας ένα σύνθετο ηχητικό πλέγμα με παράλληλη οπτική αφήγηση και στοιχεία podcast. Ο ήχος με άλλα λόγια δίνει τη ροή του έργου, ενώ η εικόνα αποκωδικοποιεί τη σκηνοθετική ανάγνωση της παράστασης.

Στο πλαίσιο αυτό οι Ginger Creepers παρουσιάζουν το δικό τους όραμα πάνω στο κορυφαίο έργο του μεγάλου συγγραφέα του παραλόγου.

Στο έργο από γραφής, παρακολουθούμε τον 69χρονο Κραππ στη ρουτίνα του στο καταφύγιο που έχει απομονωθεί έπειτα από κάποια υποθετική καταστροφή. Για τον εορτασμό των γενεθλίων του ανατρέχει στο ηχητικό του ημερολόγιο παλιότερης χρονιάς ακριβώς πριν αλλάξει ο κόσμος. Χρησιμοποιώντας τη συνθήκη του ραδιοπτικού θεάτρου, οι Ginger Creepers παίρνουν σαν αφετηρία τη νεαρότερη εκδοχή του ήρωα και πραγματεύονται μέσα από τις αφηγήσεις, τον ήχο και τις οπτικές συνθέσεις, έναν κόσμο στο μεταίχμιο, που οραματίζεται ένα μέλλον για να μπορεί ευκολότερα να αποδοκιμάζει το παρελθόν του.

Krapp texnesplus2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη - Μετάφραση - Διασκευή: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής - Γρ. Χατζάκης)
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Επικοινωνία: Act for Art / Χρύσα Ματσαγκάνη
Ερμηνεύει ο Χρήστος Καπενής

ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 11 & Κυριακή 15 Νοεμβρίου
21.00
δωρεάν στο aejaa.com/video-room

Διάρκεια: 45’

Πληροφορίες:
www.gingercreepers.com
www.aejaa.com