Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου με τη Νέλλη Πουλοπούλου

Θέμα του εργαστηρίου: Αντίληψη της προσωπικότητας-Συνειδητοποίηση της πραγματικότητας (Persomal Awareness-Body/mind fullnes).

Το εργαστήριο εστιάζει στην παρατήρηση και τη συνειδητότητα του εαυτού και του περιβάλλοντος χώρου. ως μέσο δημιουργικής διαδικασίας.
Η προσεκτική μελέτη της προσωπικής κίνησης και της κίνησης του νου, μέσα στo συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, αποτελεί μέρος πολλών πρακτικών του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών καθώς χρησιμοποιείται για να δώσει στον περφόρμερ την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πλούτο που κρύβει μέσα του, ως ύπαρξη και ως δημιουργικό ον.
Στο εργαστήριο θα δουλέψουμε με πρακτικές διαφορετικών σχολών όπως: Grotowsky, Odin Theater-Eugenio Barba, Butoh dance, View points, Κλασσικό θέατρο και Performance, εστιάζοντας στην προσωπική γλώσσα που αναπτύσσεται.
Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι ετήσια και πραγματοποιείται σε δύο κύκλους (Σεπτέμβριος-Φεβρουάριος και Φεβρουάριος-Ιούνιος)
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους-όλες.
Σύντομο βιογραφικό συντονίστριας
Η Νέλλη Πουλοπούλου είναι σκηνοθέτης, περφόρμερ, διοικητικό μέλος και art director της μη κερδοσκοπικής εταιρείας QUILOMBO LAB. Είναι αριστούχος της σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Έχει παρουσιάσει παραστάσεις θεάτρου και χορού, interactive και site specific performances σε θεατρικούς οργανισμούς, σε δημόσιους και φυσικούς χώρους. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορεύτρια και performer σε θεατρικούς οργανισμούς όπως το θέατρο Ροές, Φούρνος, Αργώ, Booze Cooperativa, Badminton, Art factory και σε Φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνικό θέατρο Πολωνίας GRECJI, Αισχύλεια Ελευσίνας, Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων. Διδάσκει σεμινάρια θεάτρου και χορού σε ιδιωτικούς, δημόσιους και φυσικούς χώρους και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Είναι συνιδρύτρια του πολιτιστικού κέντρου Quilombo και μέλος της κίνησης καλλιτεχνών με αναπηρία.
 
info
Πρώτο ανοιχτό μάθημα Πέμπτη 24/9
Λόγω της αδυναμίας πραγματοποίησης του Open Week (εβδομάδα δωρεάν μαθημάτων) το πρώτο, δοκιμαστικό μάθημα για νέα μέλη, για τον Σεπτέμβριο είναι δωρεάν.
Το εργαστήριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (12 Max) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μετά από κράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες: 6907530418
Κάθε Πέμπτη
8.00-10.30 μ.μ.
Quilombo Centro Cultural
Σερβίων 8 10441
Αθήνα
Τηλ. 2105227961
www.quilombo
Fb. page: uilombo Centro Cultural
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία