Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Εθνικό Θέατρο: Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής και οι παραστάσεις που ετοιμάζονται

Από τη Γιώτα Δημητριάδη
 
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι...Ο λόγος για την Υπουργό Πολιτισμού και την ηγεσία του Υπουργείου, που ακόμα και στην εκπνοή της θητείας του Στάθη Λιβαθινού, λίγο πριν την έναρξης της νέας σεζόν,δεν ανακοινώνουν το όνομα του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Αν και πλέον, είναι γνωστό στα δημοσιογραφικά και καλλιτεχνικά πηγαδάκια, ότι ο επόμενος διευθυντής θα είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. 
 
Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου έχει παίξει σε πολλές παραστάσεις και στο Εθνικό Θέατρο.Διετέλεσε καθηγητής στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διευθυντής της Νέας σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και επι σειρά ετών καθηγητής Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία από το 2007 ήταν και Αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών.
 
Στην πρόσφατη μάλιστα συνέντευξη Τύπου στο Βυζαντινό Μουσείο (2/8), η Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι για να μη μείνουν ακέφαλοι οι οργανισμοί, «σκοπεύουμε να οριστούν καλλιτεχνικοί διευθυντές σύμφωνα με τους ιδρυτικούς νόμους των φορέων αυτών», όμως δεν θα ανανεωθεί καμία θητεία νυν διευθυντή.
 mendoni
Η Υπουργός Πολιτισμού παρακολούθησε και την παράσταση "Οιδίπποδας Τύραννος" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη τον ομώνυμο ρόλο. 
 
 
Στο Εθνικό πάντως, τέλος Αυγούστου ξεκινούν οι πρόβες για τις περσινές επιτυχίες, όπως έχουμε ήδη γράψει, ενώ όλα δείχνουν ότι στο νέο πρόγραμμα θα είναι πλουραλιστικό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του texnes-plus, 
 έχουν ήδη κλείσει με το θεατρικό δίδυμο των  Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, αλλά και την ομάδα του Γιάννη Σκουρλέτη , Bijoux de kant.
 
Για την ιστορία να πούμε ότι οι Ρέππας-Παπαθανασίου, που αυτή την περίοδο γνωρίζουν εμπορική  επιτυχία με το "Δικό μας σινεμά" στο Άλσος, έχει ανεβάσει με επιτυχία αρκετά έργα του στο Εθνικό Θέατρο. Θυμίζουμε τις "Πατρίδες" το 2012, το "Ποια Ελένη" 2004 και την μεγάλη τους επιτυχία το "Βίρα τις άγκυρες" το 1997 επί  Νίκου Κούρκουλου, που ήταν  το πρώτο μουσικό έργο στην ιστορία του Εθνικού Θεάτρου, αφιερωμένο στην ελληνική επιθεώρηση
 
 
 
 
Η θητεία του Στάθη Λιβαθινού λήγει,σε 25 μέρες,κοντός ψαλμός αλληλούια,λοιπόν, για το τι μέλλει γενέσθαι...
 
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία