Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν επιστρέφει για 2η σεζόν στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΗΚΗ ξεκινά, στις 12 Δεκέμβριου 2018, στο Studio Μαυρομιχάλη, για δεύτερη χρονιά τις παραστάσεις του έργου Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Το έργο έκανε πρεμιέρα την περασμένη χειμερινή περίοδο στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε στο Studio Μαυρομιχάλη και έκλεισε τον κύκλο των περσινών παραστάσεων στην Κύπρο. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιανουαρίου 2019.
 
Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, που ο Ίψεν έγραψε το 1896, είναι ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Ο ήρωάς του, ένας τύπος υπεράνθρωπου, συνέλαβε στα νιάτα του μια μεγαλόπνοη ιδέα: να υποτάξει και να εκμεταλλευτεί τις κρυμμένες δυνάμεις της γης, μεταλλεία, νερά, θάλασσες, για να εξασφαλίσει την ευημερία στους συνανθρώπους του.
 
Ένα έργο συμβολικό και παράλληλα τόσο πραγματικό και σημερινό, που υψώνει έναν καθρέφτη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Συμβολίζει τα δεινά, που προέρχονται από την τρέλα της εξουσίας, το πάθος του κέρδους, την απαξίωση των νόμων, την προδοσία των αισθημάτων, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερες του. Το γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά δεν παραδίδεται. Τραβώντας τον μοναχικό του δρόμο και προσπαθώντας να πραγματώσει το όραμά του, ξεπερνάει το μέτρο, φθάνει στην Ύβρη, προκαλεί τη Νέμεση, καταλήγει στη Δίκη και τελικά συντρίβεται.
 
Η παράσταση φέτος ανεβαίνει υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας.
 
 
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
 
Μετάφραση από τα Νορβηγικά: Ερατώ Τριανταφυλλίδη
 
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
 
Σκηνικά - Κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
 
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλεοπάτρα Ροντήρη
 
Μουσική: Αγγελική Δέλλα
 
Ζωντανά στο πιάνο η Έλια Βεργανελάκη
 
ΠΑΙΖΟΥΝ:
 
Δέσποινα Πόγκα, Γιώργος Κροντήρης, Μαρία Μακρή, Φίλια Δενδρινού, Χρήστος Συριώτης, Πέτρος Πέτρου, Έλια Βεργανελάκη.
 
Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν είναι το τρίτο έργο του Ίψεν, μετά το Σπίτι της Κούκλας και το Ρόσμερσχολμ, που ανεβάζει ο θίασος Συν-Θήκη.
 
Θέατρο: studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, 210 6453330
 
Ημέρες - Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη στις 20.00.
 
Διάρκεια παράστασης: 105' χωρίς διάλειμμα.
 
Τιμές εισιτηρίων:
 
Γενική είσοδος: 14€, φοιτητές και άνω των 65: 10€, άνεργοι: 5€.
 
Ειδικές τιμές σε γκρουπ.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6453330, 695 7253415.
 
Ηλ. επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Τιμή προπώλησης, έως 10 Δεκεμβρίου, 10 ευρώ.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία