Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η παράσταση «Ερωφίλη Project» συνεχίζει την περιοδεία της

Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χορτάτση, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, με ζωντανή μουσική πανδουρίδας, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.
 
Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι το ότι αναπαριστάται η ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Επελέγησαν ως παραστατικοί χώροι, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία αποτελούν το φυσικό σκηνικό της.
 
Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον μετατρέπει σε επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.
 
Μ’ αυτόν τον τρόπο, το κοινό μέσα στους επιβλητικούς χώρους των κάστρων και των φρουρίων, που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, δεν είναι πια απλοί επισκέπτες και θεατές, αλλά και μύστες σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.
  
Αξίζει να επισημανθεί η ιδιαίτερη αισθητική του έργου: Ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά, που γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς.
 
Πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας.
 
Διδασκαλία-σκηνοθεσία, μουσική, σκηνικό: Θεόδωρος Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Μοτάκη.
Ερμηνεύουν: Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη, Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη, Πανάρετος/ Χάρος / Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης
Μουσικοί: ηλεκτρική κιθάρα- μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου, πνευστά: Δημήτρης Πρόκος, κλασσική κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης, Κοστούμια: Βασιλική Σίρμα, 
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξαντροπούλου
Eπεξεργασία κειμένου: Θ. Οικονομίδης
 
 
Προβολή-Επικοινωνία: Brainco S.A  (Υπεύθυνη project Σταυρούλα Κεντιέ)
Παραγωγή: «Ρίζες» – Roots Arts Org.
 
Επόμενοι σταθμοί περιοδείας: 09/09/2018 Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη Τιμές εισιτηρίων: 10 ε, 8 ε
                             20/09/2018 Άγιοι Ανάργυροι
                             12/10/2018 Καστροπολιτεία, Μυστράς
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία