Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «Θέατρο της Κούκλας» του Τάκη Σαρρή συνεχίζει δημιουργικά και περιμένει μικρούς και μεγάλους!

Το  «Θέατρο της Κούκλας» του Τάκη Σαρρή  ξεκίνησε την δημιουργική πορεία του στο μαγικό χώρο του κουκλοθέατρου τον Φεβρουάριο του 1978. Φέτος τον Φεβρουάριο του 2018 κλείνει 40 χρόνια  αδιάλειπτης δουλειάς έχοντας στο ενεργητικό του κυρίως πολλές παραστάσεις για παιδιά και για μεγάλους, αλλά και εργαστήρια, σεμινάρια, ημερίδες όλα σχετικά με την κουκλοθεατρική τέχνη. Για τους ανθρώπους του «Θεάτρου της κούκλας» όλη η χρονιά είναι εορταστική κυρίως όμως ο Φεβρουάριος που είναι ο μήνας των γενεθλίων του. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματίσει για τον Φεβρουάριο τρείς δραστηριότητες:

1. Τα δέντρα της υπομονής.

 Έκθεση χειροποίητων δέντρων, λουλουδιών και θάμνων

Τα έργα είναι φτιαγμένα κυρίως από σύρμα και εποξειδικές κόλλες καθώς και από άλλα υλικά. Για την δημιουργία των έργων της έκθεσης χρειάστηκε η εμπειρία και η καλή γνώση της συμπεριφοράς των υλικών,  η επιδεξιότητα στο χειρισμό τους αλλά το περισσότερο χρειάστηκε  απέραντη υπομονή και διάθεση μεγάλου χρόνου. Ο κουκλοπαίχτης Τάκης Σαρρής ο δημιουργός των έργων, δούλεψε τρία χρόνια και τώρα που η υπομονή του τελείωσε σας παρουσιάζει την δουλειά του και περιμένει την κρίση σας. Τα έργα θα πουλιούνται και τα έσοδα θα είναι για την ενίσχυση του «Θεάτρου της Κούκλας».

Η έκθεση θα λάβει χώρα στις 2.3και 4 Φεβρουαρίου στο χώρο του «Θεάτρου της Κούκλας» στην οδό Ψαρουδάκη 34 στα Κάτω Πατήσια . Ώρες λειτουργίας : Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 5 έως 9 (εγκαίνια της έκθεσης). Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 10 έως 2 και 5 έως 8. Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 10 έως 2 και 5 έως 9 ( κλείσιμο της έκθεσης).

 

2. Παράσταση για παιδιά. Την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου (25 Φεβρουαρίου) στις 12 το μεσημέρι στο θεατράκι του Θεάτρου της Κούκλας θα παιχτεί η τελευταία δουλειά του της ομάδας που είναι το έργο: « Ο Ευτικός συναντάει τον Πινόκιο»

3. Παράσταση για ενήλικες.  Τα τέσσερα Σάββατα του Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ ο Τάκης Σαρρής θα παρουσιάσει μετά από χρόνια  το έργο του : «Οι αδέσποτοι ».

Οι «αδέσποτοι» είναι ένα έργο κατάθεσης ιδεών απόψεων και αισθητικών αντιλήψεων περί της τέχνης του κουκλοθέατρου του κουκλοπαίχτη Τάκη Σαρρή ύστερα από πολυετή ενασχόληση με την τέχνη της Κούκλας. Επίσης οι καταστάσεις του ήρωα συγγενεύουν με βιώματα του δημιουργού της παράστασης.  Η ιστορία του έργου αφορά έναν γυρολόγο ρακοσυλλέκτη (? ) ο οποίος φτιάχνει με ασήμαντα καθημερινά πράγματα που μαζεύει σαν σκουπίδια, ένα δικό του κόσμο σκληρό και τρυφερό ώσπου στο κονάκι του εισβάλλει η επικρατούσα τάξη της οργανωμένης και ορθολογικής κοινωνίας. Το όνειρο χάνεται η μεταφέρεται σε μια άλλη σφαίρα: στο ποιητικό σύμπαν.  Το έργο είναι παράσταση για ένα ρόλο με λίγα λόγια που όμως λέει πολλά.

Πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις : τηλέφωνο:2108323714 / 6977846575 .

  Ιστοσελίδα:www.greekpuppettheatre.gr