Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Μάριος Ράμμος & Ουρανία Φουρλάνου ανοίγουν το καμαρίνι τους στο texnes-plus

 

Οι δύο πρωταγωνιστές της "Παρέλασης" που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία  Ρωμανού Καλοκύρη ανοίγουν το καμαρίνι τους στο texnes-plus. 

Την παράσταση μπορείτε να απολαύσετε  κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 μόνο για λίγες παραστάσεις. 

Μάριος Ράμμος

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου. 

Ο ηθοποιός στο καμαρίνι ακουμπά τον καθημερινό εαυτό του και τον μεταμορφώνει σε φανταστικό. Τα αντικείμενα που δεν αποχωρίζομαι από το καμαρίνι είναι η προσωπική μου τσάντα και ένα ποτήρι νερό που θα με ξεδιψάσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρει ακόμη το γούρι που θα με συντροφεύει ούτε φρέσκα λουλούδια θαυμαστών.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ. 

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω υπάρχει ήταν στο Σύγχρονο Θέατρο και το μοιραζόμουν με τρία άτομα. Ήταν ένας ευρύχωρος χώρος με τα απαραίτητα αλλά εκείνο που ξεχωρίζω ήταν η πνοή που του είχαμε δώσει, η καλή διάθεση και η ζεστασιά. Είχε γίνει καταφύγιο.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

 Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ήταν στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Η γνωστή ηθοποιός είχε φτιάξει τόσο ζεστά τον μικρό χώρο της. Είχε ένα ωραίο χρωματιστό χαλί, τακτοποιημένα προσωπικά πράγματα στον πάγκο, νερό, βραστήρα, μικρά σνακ, μαξιλάρια στις καρέκλες, ένα αερόθερμο... Ήταν σαν το φανταστικό σπιτάκι των παιδικών μου χρόνων.

Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι. 

Η πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα και την περιμένω.

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.

Όταν βγαίνω από το καμαρίνι ανοίγω τα μάτια μου να δω και τεντώνω τ αυτιά μου ν`ακούσω. Η σκηνή περιμένει...

 

Ουρανία Φουρλάνου

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου. 

Το καμαρίνι για μένα είναι χώρος συγκέντρωσης και προετοιμασίας πριν την παράσταση. Έχω πάντα τουλάχιστον ένα μπουκάλι νερό, τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ που χρειάζονται για την εκάστοτε παράσταση, πολλά (σχεδόν άπειρα) κοκαλάκια για τα μαλλιά και το κείμενο της παράστασης με τις προσωπικές μου σημειώσεις.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ. 

Το ωραίο καμαρίνι για μένα το κάνουν οι άνθρωποι με τους οποίους είσαι μαζί, είτε στο ίδιο καμαρίνι, είτε σε διπλανά. Μοιράζεσαι μαζί τους μια στιγμή ιερή. Γιατί η προετοιμασία για μένα είναι το ήμισυ μιας καλοκουρδισμένης παράστασης. Φυσικά δεν θα ξεχάσω το πρώτο μου καμαρίνι στο θέατρο Άσκηση στην πρώτη μου επαγγελματική δουλειά.

Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι. 

Θα ξεχωρίσω ίσως λιγάκι στην πρώτη μου καλοκαιρινή περιοδεία με μια υπέροχη ομάδα με την παράσταση Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας, που έχει υπάρξει καμαρίνι μας ένα μεγάλο προαύλιο δημοτικού σχολείου. Τέτοιες εμπειρίες είναι μοναδικές και τις θυμάσαι πάντα με μεγάλη χαρά.

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου.

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι πριν βγω στην σκηνή είναι να μην ξεχάσω την -μικρή χαρούλα- που μας έλεγε ένας πολύ αγαπημένος μου δάσκαλος ο Σοφοκλής Πέππας και να μοιραστώ έστω μια μικρή αλήθεια με τους ανθρώπους που είμαστε μαζί εκεί έξω.

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία