Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Διαβάζω τα μυστικά της τέχνης»: Ένα σεμινάριο από τη ζωγράφο και συγγραφέα Μαρίνα Πετρή

«Διαβάζω τα μυστικά της τέχνης»
Με φετινή πρώτη ενότητα
«1821 από την θυσία στην απελευθέρωση της Ελλάδας »

Αναλύοντας γνωστά έργα ζωγραφικής και η συμβολή της Μυκόνου στις ιστορικές στιγμές που αναφέρονται.

Τα μαθήματα θα γίνονται με έδρα την ΚΔΕΠΠΑΜ διαδικτυακά.

Οι φετινές εργασίες θα είναι μια προσφορά για το 1821 από τη Μύκονο για όλη την Ελλάδα, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση.

marinapetri texnesplus2

Με την εμβάθυνση γνωστών έργων με θεματική εμπνευσμένη από τα χρόνια της επανάστασης, μαθαίνω πως βλέπω, αναλύω, ανακαλύπτω τα μυστικά τους και εκφράζομαι για επτά έργα ζωγραφικής και άλλες δημιουργίες, με τα έργα:

1. Ποιος ζωγράφισε τους ήρωες του 1821 όπως το πορτραίτο της Μαντώ Μαυρογένους και γιατί; Ποια η συμβολή του στον αγώνα της Ελλάδας.

2. Το πορτραίτο της Μαντώ Μαυρογένους. Πως και γιατί απεικονίστηκε η Μαντώ στο γνωστό πορτραίτο που όλοι γνωρίζουμε.

3. Η έξοδος του Μεσολογγίου. Η έννοια της σύνθεσης του- Χρωματική γκάμα – μικρότερες συνθέσεις μέσα σε αυτό. Σύμβολα και πραγματικά γεγονότα. Η σύνδεσή του με έργα αγιογραφίας.

4. «Η σφαγή της Χίου» και «οι Σουλιώτισσες», δύο δραματικές στιγμές της επανάστασης. Χάραξη του κάθε έργου κοινά και διαφορές τους – χρωματολογική γκάμα μικρές και μεγάλες συνθέσεις σε αυτά. Ο ρόλος του φωτός και σκιάς.

5. Η δολοφονία του Καποδίστρια πως απεικονίζεται με φωτογραφική ιδέα η στιγμή αυτή η επιλογή του ζωγράφου για τις φιγούρες – κίνηση και έκφραση, πως και γιατί φτάνει σε αυτή την απόδοση. Η σημασία των Ελλήνων ζωγράφων σε ιστορικές θεματογραφίες.

6. Η Ελλάς ευγνωμονούσα. Χάραξη του έργου- χρωματική γκάμα στα διάφορα επίπεδα της σύνθεσης. Ο συμβολισμός των απεικονιζόντων και γεωμετρικά σχήματα που ενυπάρχουν για την μεταφορά αισθημάτων στον θεατή.

ΣΗΜEIΩΣΗ: μαζί με την παρουσίαση αυτών των έργων θα παρουσιαστούν και οι κρυφές στιγμές της σημαντικής παρουσίας των Μυκονιατών και η συμβολή τους στον Αγώνα. Στο τέλος της επιστολής παραθέτουμε τα έργα αυτά η σειρά δεν είναι η σειρά που αναφέρονται

Με τα έργα αυτά μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, αναλύουμε:
-Πως βλέπω ένα έργο τέχνης
-Τη συμβολική και χρωματική του σημασία
-Τα σύμβολα και η σύνθεση της εποχής του
-Η σημασία της χάραξης και η μεταφορά της στο ασυνείδητό μας
-Ο λόγος επιλογής του ζωγράφου στη θεματική του
-Μύθος και πραγματικότητα στην τέχνη και τον καλλιτέχνη
-Το ύφος και συνήθειες μιας εποχής στη δημιουργία των έργων

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Χρόνος μαθήματος 1,50 ώρα με 2 ώρες αν χρειαστεί για λοιπές ερωτήσεις.

Αριθμός μαθημάτων 14 από 2 μαθήματα την εβδομάδα.

Για ερωτήσεις και άλλες απορίες των μαθημάτων τρόπους προετοιμασίας εργασιών θα μπορεί να υπάρχει τηλεφωνική επαφή με την Μαρίνα Πετρή 6978064528

Κόστος για κάθε μήνα από 25 ευρώ το άτομο.

Κάθε ενότητα, θα γίνεται σε δύο μαθήματα για κάθε έργο, συν δύο τελικά μαθήματα για την σύνθεση και παρουσίαση των εργασιών μας.
1. Πρώτη ενότητα μιάμιση ώρα με ομιλία παρουσίαση του έργου με εικόνες και βίντεο για τον τρόπο κατασκευής τους.
2. Δεύτερη ενότητα, παρουσίαση των προσωπικών μας σκέψεων και αισθημάτων για το έργο για τη θεματική και σύνθεση με λοιπές πληροφορίες π.χ. άλλες παρόμοιες θεματικές από τον εικαστικό και προφορικό λόγο σε word ή και αν χρειαστεί και επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Στα δύο τελευταία μαθήματα :
Α- παρουσίαση συγκέντρωση του υλικού ανά έργο τέχνης και σύνθεση σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό- Η εργασία της παρουσίασης θα γίνεται ανά δύο η τρείς μαθητές σε ένα κείμενο και φωτογραφική συλλογή αν αυτό απαιτείται.

Β- Παρουσίαση σε βίντεο της ομαδικής αυτής μελέτης, στο You Tube, με ανάρτηση από την ΚΔΕΠΑΜ και Μαρίνα Πετρή σαν πολιτιστική μας προσφοράς στο 1821

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : Μαρίνα Πετρή 6978064528 και ΚΔΕΠΠΑΜ 22890 27190, 22890 27791

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία