Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet

«Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Erico Montes Nunes, A’ Xορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου χορογραφεί για το Athens Children’s Ballet

«Περσεφόνη: Το Μυστικό των Εποχών» αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Athens Children’s Ballet με τον A’ Xορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου, Erico Montes Nunes και εντάσσεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης και πετυχημένης προσπάθειας του Athens Children’s Ballet να εκπαιδεύει και να μυεί ολοένα και περισσότερα παιδιά στη τέχνη του μπαλέτου. Μία παράσταση υψηλής αισθητικής που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

Με αφετηρία τον ομώνυμο αρχαιοελληνικό μύθο της Περσεφόνης,  ο Erico Montes Nunes, εμπνέεται και δημιουργεί μια πρωτότυπη χορογραφία ειδικά για την ομάδα του Athens Children’s Βallet σε μουσική του Leo Delibes. Όπως ο ίδιος μας εξηγεί “δεν χρειάστηκε να προσαρμόσω τη χορογραφία επειδή είναι παιδιά, τα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα και μπορούν να ανταποκριθούν άψογα σε μια παράσταση επαγγελματικού επιπέδου”. 

Ο βραζιλιάνος χορευτής και χορογράφος Erico Montes Nunes σπούδασε με υποτροφία στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, όπου εντάχθηκε μετά την αποφοίτηση του το 2004. Το χρυσό μετάλλιο με το οποίο τιμήθηκε στο Διαγωνισμό Χορού του Ριέτι της Ιταλίας έρχεται να προστεθεί στη σταδιοδρομία του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη.

Ο Erico Montes εκπέμπει επί σκηνής τόσο λυρισμό όσο και δυναμισμό,  στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη νέα του χορογραφία, που δημιούργησε ειδικά για την ομάδα του Athens Children’s Ballet. Ο καρπός της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δύο μόνο παραστάσεις στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Παλλάς. 

Η τριετής επιτυχημένη πορεία του Athens Children's Ballet με sold out παραστάσεις συνεχίζεται δυναμικά. Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα αληθινά μαγευτικό θέαμα! 

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το www.viva.gr 

Συντελεστές:

Δημιουργία και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα

Χορογραφία: Erico Montes Nunes (Α’ Χορευτής του Royal Ballet)

Μουσική: Leo Delibes

Σκηνογράφος: Ξένια Βήτου

Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 18:30 

Κυριακή 27 Νοεμβρίουστις 16:00

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία