Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Γνωστοί καλλιτέχνες σε μία «Ολονυχτία ποίησης» στον ΙΑΝΟ

Για όσους αγαπάνε την ποίηση, η Πέμπτη 21 Μαρτίου θα είναι μία πολύ ευχάριστη μέρα, όχι μόνο γιατί είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά και γιατί στα πλαίσια αυτής θα πραγματοποιηθεί μία «Ολονυχτία ποίησης». Πρόκειται για μία βραδιά αφιερωμένη σε ποιήματα, που όποιος βρεθεί εκεί έχει αγαπήσει, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια της «Αθήνας 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο IANOS.

Την βραδιά εκείνη, οι λάτρεις της ποίησης θα βρεθούνε στον χώρο του βιβλιοπωλείου IANOS στο κέντρο (Σταδίου 24) και θα παρακολουθήσουν γνωστούς καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους, συνθέτες, τραγουδιστές, δημοσιογράφους, επιστήμονες και μελετητές, οι οποίοι θα διαβάσουν κάποια από τα ποιήματα, που ακούμπησαν την ζωή τους λίγο περισσότερο και «κουβαλάνε» πάντα μαζί τους. Επιπλέον, εκεί θα βρεθούν καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια μελοποιημένης ποίησης στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ.

Πολλά από τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αποτελέσουν έκπληξη της βραδιάς και δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο γνωρίζουμε αυτά των λογοτεχνών Βασίλη Βασιλικού, Γιάννη Καλπούζου, Ανδρέα Μήτσου, Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, Γιώργου Χρονά και Χρήστου Χωμενίδη, των ηθοποιών Γρηγόρη Βαλτινού, Μάνου Καρατζογιάννη, Στέφανου Ληναίου, Ηλία Λογοθέτη, Αλέκου Συσσοβίτη, Ρένου Χαραλαμπίδη, Έλλης Φωτίου και Τάκη Χρυσίκακου, των μουσικών Παναγιώτη Καλατζόπουλου, Στέφανου Κορκολή, Σοφίας Μανουσάκη, Νότη Μαυρούδη και του συγκροτήματος Κίτρινα Ποδήλατα, των σκηνοθετών Πέτρου Ζούλια, Ένκε Φεζολλάρι και Σωτήρη Χατζάκη και των εκδοτών Νώντα Παπαγεωργίου και Πόπης Γκανά.

Η είσοδος στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει και θα παρουσιάζει ο διευθυντής του ΙΑΝΟΥ Αθήνας και δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, θα είναι ελεύθερη. Ωστόσο, αν θέλετε να παρακολουθήσετε την «Ολονυχτία», αλλά δεν είστε σε θέση να βρεθείτε στον χώρο του ΙΑΝΟΥ, η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου.

Αν θέλετε κι εσείς να μοιραστείτε το αγαπημένο σας ποίημα με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τότε δεν έχετε παρά να στείλετε ένα mail, μέχρι την Τρίτη 12 Μαρτίου, στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβετε τον ονοματεπώνυμο σας, την ιδιότητα σας, το ποίημα που θέλετε να απαγγείλετε και την ζώνη ανάγνωσης, που προτιμάτε. Όσον αφορά τα δύο τελευταία, το ποίημα θα πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια 3 έως 4 λεπτά, ενώ μπορείτε να το διαβάσετε είτε σε κάποιο από τα τελευταία τέταρτα της ώρα από τις 18:00 έως τις 23:00, ενδιάμεσα από τις απαγγελίες των καλεσμένων, είτε στην συνέχεια, από τις 23:00 έως τη 1:00.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία