Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Connect Your City με 3μέρο δράσεων στη Θεσσαλονίκη

Το Connect Your City σε προσκαλεί να κάνεις το δικό σου restart στην ψυχική υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Μέσα από ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πεδίο δράσεων σε καλούμε να συμμετέχεις και να γίνεις μέλος της προσπάθειας μας για την υλοποίηση 10.000 δράσεων εθελοντισμού.

Συγκεκριμένα συμμετέχοντας μπορείς να συμβάλλεις σε δράσεις που αφορούν σε εθελοντική αιμοδοσία, κοινωνικό φαρμακείο, βοήθεια στο σπίτι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, καθαρισμό παραλιών, εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικό παιχνίδι και πολλές ακόμα δράσεις που σίγουρα θα ανακαλύψεις κάποια που σε ενδιαφέρει.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 πραγματοποιούμε έναν μαραθώνιο 10.000 εθελοντικών δράσεων μέσα από την εφαρμογή Connect Your City σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μπες στην εφαρμογή Connect Your City πάρε μέρος σε 10.000 δράσεις εθελοντισμού και πράξεις αλληλεγγύης για εσένα και την πόλη σου , συγκέντρωσε πόντους και κέρδισε υπέροχα δώρα!

 

Thessaloniki 2 texnes plus

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαϊου θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη σε ένα ξεχωριστό τριήμερο Πολιτισμού!

*Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται σημείο συλλογής του Fabric Republic, ενώ παράλληλα το Δίκτυο Select Respect θα φτιάξει τον "Τοίχο του πολιτισμού", όπου οι πολίτες θα αφήνουν το δικό τους πολιτιστικό στίγμα!

**Στις 21/5 στις 16.00 η ομάδα «Library in Action» διοργανώνει κλειστό αφηγηματικό workshop με θέμα τα «Θρησκευτικά έθιμα». Στην αρχή κάθε διαδικτυακής εκδήλωσης του Library In Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση όλα τασυμμετέχοντα πρόσωπα γνωρίζονται μεταξύ τους. Στη συνέχεια χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες και επισκέπτονται τους αφηγητές (story tellers) σε «break out rooms», όπου μπορούν να συζητήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους αφηγητές και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και βιώματα. Την Παρασκευή 21 Μαΐου, στο Library in Action / Βιβλιοθήκη σε Δράση θα συγκεντρωθούν αφηγητές/τριες

(story tellers), εκπρόσωποι επιδραστικών θρησκειών του κόσμου για να μας μιλήσουν για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της εκάστοτε θρησκείας. Συγκεκριμένα, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στη Νάξο θα μας μιλήσει για τα ήθη και έθιμα της Καθολικής Εκκλησίας, ο Σαμπρή Χατζηιμπράμ για τα Ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα και ο Λέων Καπέτας για τα έθιμα της Ισραηλιτικής κοινότητας.

Παράλληλα, στις 21/05 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης οι εθελοντές/-τριες του ESC του YOU IN EUROPE θα πραγματοποιήσουν ένα DIYzero-wasteεργαστήρι και οι εθελοντές/-τριες της United Societies of Balkans θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε διάφορες γλώσσες της Ευρώπης μέσω ένα Tandemγλωσσών.

Επίσης ! Θέλεις να δεις την παραλία της Θεσσαλονίκης από διαφορετική ματιά; Θέλεις να συνεισφέρεις στην κοινωνία γύρω σου αλλά και στον κόσμο, όμως δεν ξέρεις πως? Περπατά μαζί μας στο "Κινητοποιήσου και ανακάλυψε" και ανακάλυψε πως μπορείς να δεις την πόλη σου μέσα από τον εθελοντισμό! Σκάναρε το QRcode με το κινητό σου, λύσε τον γρίφο μαθαίνοντας περισσότερα για τον εθελοντισμό και βρες τον επόμενο! Λύσε όλους τους γρίφους για μια έκπληξη! Τη δράση υλοποιεί το Infinity Greece το Σάββατο 22 Μαΐου από τις 16:00 έως τις 20:00.

Την Κυριακή 23 Μαΐου το Erasmus Student Network (ESN)Thessaloniki διοργανώνει ένα κυνήγι θησαυρού από τις 16:00 έως τις 20:00. Έλα και εσύ να γνωρίσεις τους διεθνείς φοιτητές και να ζήσεις το Erasmus+ στην πόλη σου! Οι εθελοντές του μεγαλύτερου φοιτητικού εθελοντικού οργανισμού της Ευρώπης θα είναι εκεί, να σε ενημερώσουν σχετικά με τις δράσεις τους και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα. Ο εμπλουτισμός της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών το όραμα τους και το «unityindiversity» μία από τις αξίες τους.

Για να πάρετε μέρος στο Restart κατεβάστε την εφαρμογή CONNECTYOURCITY.

 

Κάνουμε #Restart με 10.000 δράσεις εθελοντισμού

Σταθμός μας και η Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Μαϊου 2021

Τριήμερο Πολιτισμού

 

Πληροφορίες για συντάκτες:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: Αθηνά Πηλιτζίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  & Μαρία Κωνσταντοπούλου, Υπεύθυνη Τύπου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,