Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Λουκής Λάρας»: Ένα ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τον συγγραφέα Δημήτριο Βικέλα από το ΔΘΠ Κύριο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης «Λουκής Λάρας», προβάλει ανήμερα την 25η Μαρτίου, ένα μίνι ντοκιμαντέρ που φωτίζει την προσωπικότητα και το έργο του συγγραφέα Δημητρίου Βικέλα. Σημαντικές προσωπικότητες καταθέτουν τις απόψεις τους και μας φωτίζουν εκείνη την εποχή. Αφορμή και έμπνευση αποτελεί το διήγημα του συγγραφέα, Λουκής Λάρας που με ένα μοναδικό τρόπο σκιαγραφεί την καθημερινή ζωή στον ελλαδικό χώρο την περίοδο του 1821.

 

giovanidis texnes plus

 

Η Μαρία Ευθυμίου (Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ), η Ζωή Μπέλλα Αρμάου (Δρ. Φιλολογίας), 0 Σωτήριος Γκλαβάς (Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφέλιμων Βιβλίων), 0 Δημήτρης Κάβουρας, η Κυβέλη Ζωή (εικαστικός), ο Γιάννης Σαμαρτζής (έμπορος τέχνης) και οι συντελεστές της παράστασης Λευτέρης Γιοβανίδης και  Μανώλης Μαυροματάκης μας μιλούν περί ηρώων και εμπόρων.

Την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Σαμαράς και Δάφνη Χαιρετάκη. 

mauvromatakis texnes plus

 

Η Επανάσταση του 1821 έχει χαραχτεί στην συλλογική συνείδηση ως μια εποχή ηρώων.

Την ίδια εποχή, ωστόσο, ένας άλλος τύπος ανθρώπου αρχίζει να εδραιώνεται στο νέο κόσμο που βρίσκεται στα σπάργανα: πρόκειται για την μορφή του εμπόρου, που θα διαδραματίσει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην κοινωνία του μέλλοντος.

Έναν τέτοιο άνθρωπο, τον Λουκή Λάρα, επιλέγει ο Δημήτριος Βικέλας ως πρωταγωνιστή του ομώνυμου μυθιστορήματός του. Στην δίνη των πιο βίαιων και απρόβλεπτων ταραχών, ο Λουκής Λάρας αγωνίζεται να επιβιώσει, να προστατεύσει την οικογένειά του, να πλουτίσει. Μόνος πατριωτισμός του, όπως ομολογεί ο ίδιος, είναι το ισοζύγιον.

25η Μαρτίου στις 18:00 από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΔΘΠ και την ιστοσελίδα του.

Ο Λουκής Λάρας του Δημητρίου Βικέλα θα παρουσιαστεί από το ΔΘΠ σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη με τον Μανώλη Μαυροματάκη στον ομώνυμο ρόλο, το καλοκαίρι του 2021 περιοδεία στην Ελλάδα.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία