Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

CONNECT YOUR CITY app: Ο διαγωνισμός που κάνει τον εθελοντισμό παιχνίδι

Το CONNECT YOUR CITY κάνει τον εθελοντισμό παιχνίδι και προ(σ)καλεί τους νέους να αλλάξουν την κοινωνία μέσα από βιωματικές δράσεις!

Οι νέοι καλούνται να ενεργοποιηθούν ως μέλη της κοινότητας τους υλοποιώντας εθελοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την προαγωγή της προσφοράς στην κοινότητα και ταυτόχρονα την ολιστική εξέλιξη των νέων.

Το CONNECT YOUR CITY app απευθύνεται σε όλους τους νέους, αφού μπορούν να ανακαλύψουν τη δράση που τους ταιριάζει καθώς και μια μεθοδολογία (gamification), όπου θα τους προσελκύσει να εξερευνήσουν νέες πτυχές του κοινωνικού τους εαυτού μέσα από το παιχνίδι.

Στόχος του CONNECT YOUR CITY app είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού δικτύου μεταξύ νέων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Για την εγκαθίδρυση αυτού του δικτύου, καλούμε φορείς που ασχολούνται με τη νεολαία και τον εθελοντισμό και προασπίζονται την κοινωνία των πολιτών να περάσουν το δικό τους κάλεσμα για δράση μέσα από το app και να γίνουν μέλος του δικτύου σύμπραξης φορέων και νέων.

Από την παρακολούθηση διαδικτυακών εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη δημιουργία γλυπτών και φωτογραφιών, στην προσφορά ρούχων και τροφίμων μέχρι και στην εθελοντική προσφορά, οι συνεργαζόμενοι φορείς καλύπτουν κάθε πτυχή της κοινωνίας των πολιτών.

connectyourapp texnesplus2

Ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει στη δράση τουλάχιστον 20 φορείς στο ψηφιακό περιβάλλον του app καλώντας το κοινό του CONNECT YOUR CITY να γνωρίσει το έργο αξιόλογων φορέων και να συνδράμει στην ολοκλήρωση του.

Μετά τη δυναμική και επιτυχημένη συμμετοχή των νέων στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνεχίζεται στους ίδιους ρυθμούς και το δεύτερο μέρος.

Δέκα μέρες δράσεων για τον εθελοντισμό απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του και οι συμμετέχοντες διεκδικούν πλούσια δώρα!

Βόλτα με τους τετράποδους φίλους σου, Ανακύκλωση Ρούχων, Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες και άλλες πρωτότυπες ιδέες & δράσεις !

Αυτό που κάνει το app μοναδικό είναι η ποικιλομορφία των δράσεων.

Οι φορείς που συνδράμουν σε αυτόν το διαγωνισμό είναι οι εξής:

-AIESEC: Θες να επικοινωνήσεις τις ιδέες σου και να δημιουργήσεις project που θα πάνε το κόσμο μπροστά; Μάθε πως στο challengeτης ΑΙESEC!

-Art Thread: Θες να μετατρέψεις τις σκιές καθημερινών αντικειμένων σε έργο τέχνης; Ανακάλυψε τον καλλιτέχνη μέσα σου στο challengeτων ArtThread!

-Balkans Beyond Borders:Θες να παρακολουθήσεις μοναδικές ταινίες που θα σε κάνουν να αισθανθείς και να αλλάξεις; Επίλεξε μια από τις προτεινόμενες ταινίες του 10ου BBB Short Film Festival και εκφράσου μέσα από το app!

-Bloode:Θες να σώσεις μια ζωή προσφέροντας αίμα; Γίνει ένας ανώνυμος ήρωας μέσα από το challengeτων Bloode!

-ΕΕΑ Μαργαρίτα: Θες να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις ένα καταπληκτικό γλυπτό με τρία μόνο υλικά; Ανακάλυψε πώς στο challengeτου ΕΕΑ Μαργαρίτα!

-Επέκεινα Χώρα: Θες να μετατρέψεις το αγαπημένο σου βιβλίο σε τηλεοπτική σειρά; Γίνε σεναριογράφος στο challengeτης Επέκεινα Χώρας!

-Fabrica Athens:Θες να λάβεις μέρος στο πιο καλλιτεχνικό και eco-friendlyφεστιβάλ; Λάβε μέρος στη μοναδική δράση της ομάδας Fabrica Athens στο app!

-Fabric Republic:Θες τα παλιά σου ρούχα να δοθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη ή να γίνουν μοναδικά αξεσουάρ; Γίνει upcycler με το challengeτου Fabric Republic!

-Hellenic Youth Participation: Θες να ομορφύνεις το πάρκο της γειτονιάς σου και να κερδίσεις δώρο; Λάβε μέρος στη δράση του Hellenic Youth Participation μέσα από το app!

-HIGGS:Θες να μάθεις αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης χρόνου και έργων; Εκπαιδεύσου μέσα από το challengeτου HIGGS!

-InterAlia: Θες να χωρέσεις την πόλη σου σε έναν καμβά; Έλα στο εργαστήρι ζωγραφικής “MyCity” από την Inter Alia μέσα από το challenge της!

-ΚΕΘΕΑ: Θες να ενημερωθείς για την εξάρτηση από το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας; Λάβε μέρος στο webinarτου ΚΕΘΕΑ!

- Labyrinth of Senses: Θες να κάνεις την πόλη σου πιο προσβάσιμη για τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα; Μάθε πως στο challenge του Labyrinth of Senses!

-Mathsin Motion: Θες να μάθεις μαθηματικά με χάρακα και διαβήτη...ή με χέρι και πόδι?? Πέρνα μια εβδομάδα με το Maths in Motion και μάθε να κινείσαι....μαθηματικά στο app!

-Μπορούμε: Θες να σώσεις και να προσφέρεις μερίδες φαγητού σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη; Γίνε foodsaving warrior στο challenge του Μπορούμε!

-Νέα Γενιά Ολυμπιακού Χωριού: Θες να γνωρίσεις το μέρος των Ολυμπιονικών του 2004; Έλα μια βόλτα στο Ολυμπιακό Χωριό με το challengeτης Νέας Γενιάς Ολυμπιακού Χωριού!

-Recycom: Θες να δώσεις μια “δεύτερη ζωή” στα παλιά σου ρούχα και αξεσουάρ; Πρόσφερε στο έργο της Recycom και βοήθησε συνανθρώπους μέσα από το challenge της!

-Roes Cooperativa: Θες να εξασκήσεις στο έπακροτις κοινωνικές σου δεξιότητες; Λάβε μέρος στο challengeτων Roes Cooperativa!

-UrbanLayers: Θες να ανακαλύψεις την ιστορία μιας urbanγειτονιάς μέσα από graffiti; Έλα στη βόλτα στο challengeτων UrbanLayers!

Οι 20 νικητές θα λάβουν πλούσια & μοναδικά δώρα από:

Εκδόσεις Anubis:

Πέντε (5) νέα βιβλία δράσης και φαντασίας.

Dune

Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Ο Γολγοθάς της Εύας

Ο Κώδικας της Δημιουργίας: Η Πτώση του Αδάμ

Παγωμένος Κόσμος

Το Τέλος της Αιωνιότητας

Ίδρυμα Βασίλη &Ελίζας Γουλανδρή:

Πέντε (5) διπλά εισιτήρια για είσοδο στο Μουσείο Γουλανδρή

Ένα (1) διπλό εισιτήριο για ξενάγηση στη συλλογή

KΑΙΣΣΑ:

Για τρεις (3) νικητές το γρηγορότερο επιτραπέζιο παιχνίδι, Ligretto

Art of Escape:

Τρία (3) δωμάτια μυστηρίου για τρεις 3 νικητές και την παρέα τους.

isisPC electronics & more:

Εκπτωτικός κωδικός για όλους τους συμμετέχοντες τον διαγωνισμό προς όλα τα ηλεκτρονικά είδη και αξεσουάρ τεχνολογίας του e-shop αλλά και του φυσικού καταστήματος.

L'artigiano Pizza :

Είκοσι μοναδικά γευστικές πίτσες για όλους τους νικητές

MALCONI’S

Italian Gastropud

Σε εντυπωσιακό περιβάλλον και από επαγγελματίες φιλοξενίας ένα γεύμα αξίας 100 €

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία