Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Είδαμε την Νο1 ταινία στο Netflix για την Eurovision

Το 2020 μπορεί να μην είχαμε Eurovision εξαιτίας του Covid-19, είχαμε όμως την πρώτη μυθοπλαστική ταινία για την Eurovision.

Στις 26 Ιουνίου ανέβηκε στο Netflix η ταινία «Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga», μια αμερικανική παραγωγή (!) με πρωταγωνιστές τους Will Ferrell, Rachel Mc Adams, Pierce Brosnan, Dan Stevens και Demi Lovato. Στην ταινία ξεχωρίζουν αγαπημένοι eurostars όπως ο Alexandrer Rybak (νικητής για τη Νορβηγία το 2009), η Loreen (νικήτρια για την Σουηδία το 2012), η Conchita Wurst (νικήτρια για την Αυστρία το 2014), η Jamala (νικήτρια για την Ουκρανία το 2016), ο Salvador Sobral (νικητής για την Πορτογαλία το 2017), η Netta (νικήτρια για το Ισραήλ το 2018), η Elina Nechayeva (Εστονία 2018), η Bilal (Γαλλία 2019), ο John Lundvik (Σουηδία 2019) και Anna Odobescu (Μολδαβία 2019). Ανάμεσα στους ηθοποιούς της ταινίας ξεχώρισε η Μελισσάνθη Μαχούτ που υποδύθηκε την ελληνίδα εκπρόσωπο Mita Xenakis στην Eurovision κι ήταν μάλιστα στα φαβορί του διαγωνισμού.

Η υπόθεση της ταινίας εστιάζει στο μυθοπλαστικό ισλανδικό συγκρότημα Fire Saga, το οποίο αποτελείται από τους Lars (Ferrell) και Sigrit (Mc Adams). Οι Fire Saga μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά έχουν απίστευτη θέληση κι έτσι καταφέρνουν όχι μόνο να εκπροσωπήσουν την Ισλανδία αλλά και να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό κάτι που δεν συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά τα τελευταία χρόνια για την χώρα. Το τραγούδι τους είναι το «Double Trouble» με δυσοίωνο τίτλο αφού κάθε φορά που το ερμηνεύουν κάτι πάει λάθος.

Η μουσική κωμωδία «The story of Fire Saga» παράλληλα με το φόρο τιμής που κάνει σε μεγάλους νικητές της Eurovision όπως στην εμβληματική νίκη των Abba το 1973 με το «Waterloo», θίγει διάφορα αγαπημένα ή και όχι θέματα των eurofans. Την τιμητική της έχει φυσικά η Ισλανδία που παρά τις όποιες της προσπάθειες για νίκη (το καλύτερο της αποτέλεσμα ήταν δύο δεύτερες θέσεις, μια το 1999 και μία το 2009) δεν τα καταφέρνει τελικά. Παρόλα αυτά, το ισλανδικό κοινό φανατίζεται και τιμά τους καλλιτέχνες του. Ένα άλλο θέμα που με σαρκαστικό τρόπο θίγει η ταινία είναι η ομοφοβία στη Ρωσία. Όταν η Sigrit ρωτάει τον Ρώσο εκπρόσωπο αν είναι ομοφυλόφιλος, εκείνος αρνείται κατηγορηματικά λέγοντας πως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία. Τέλος, βλέπουμε πως καλλιτέχνες πρέπει να «παίξουν το παιχνίδι» της Eurovision για να πάρουν μια καλή θέση στο διαγωνισμό θυσιάζοντας πολλές φορές την αυθεντικότητά τους.

Ο Will Ferrell εκτός από πρωταγωνιστής είναι και σεναριογράφος και συμπαραγωγός της ταινίας, ενώ ο ίδιος δηλώνει φαν του θεσμού. Είναι μάλιστα παντρεμένος με την Σουηδή ηθοποιό Viveca Paulin, η οποία όπως φαίνεται τον μύησε στην τηλεοπτική απόλαυση, όταν παρακολούθησαν μαζί την Eurovision το 1999 όταν η Charlotte Nielsen κέρδισε την πρώτη θέση για την Σουηδία (την 4η από τις 6 συνολικά νίκες της Σουηδίας στον διαγωνισμό). Η ερμηνεία του ως Lars διακωμωδεί όλα τα στερεότυπα που έχουμε για τους εναλλακτικούς Σκανδιναβούς καλλιτέχνες, ενώ νομίζω είναι μια από τις καλύτερες κωμικές τους ερμηνείες εδώ και χρόνια.

Δίπλα του συμπρωταγωνιστεί η αγαπημένη rom-com ηθοποιός Rachel McAdams, που δίνει μια ανάλαφρη και σε σημεία συγκινητική ερμηνεία. Το τελευταίο κομμάτι που ερμηνεύει στην ταινία (τα φωνητικά είναι της Molly Sanden, το Husavik (My Home Town) είναι από τις πιο δυνατές στιγμές και δεν αποκλείεται να διεκδικήσει Grammy ή Χρυσή Σφαίρα (το Όσκαρ θα ήταν υπερβολική). 

 

Η ταινία «Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga» είναι διαθέσιμη για online streaming στο Netflix, ενώ βρίσκεται στην κορυφή προβολών σε αρκετές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία