Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία 1821-2021: Η συναυλία της London Symphony Orchestra με τον Λεωνίδα Καβάκο on demand

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» στο εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο σε συνεργασία με την London Symphony Orchestra.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Κοντσέρτο για Βιολί του Μπεργκ και τη Συμφωνία Νο 9 – «Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ. Οι συντελεστές περιγράφουν τα έργα αυτά, ως μία «μουσική από την καρδιά» καθώς και μία «αιώρηση από τη βαθιά θλίψη στην απέραντη χαρά».

Η συναυλία ξεκίνησε με την συμφωνική απόδοση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, προς τιμήν της Ελλάδας και της επετείου της Επανάστασης και του βρετανικού φιλελληνισμού. Η εκδήλωση αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στον ναό του St. Luke, με όλα τα προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Η ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», μετέδωσε τη συναυλία σε παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, σε πρόλογο του Αλέξης Κωστάλας.  Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ευχαριστεί την Πρωτοβουλία 2021 και την LSO για την ευγενική παραχώρηση του δικαιώματος αναμετάδοσης της συναυλίας on demand από το site του Μεγάρου.

Τη συναυλία στηρίζει η Εθνική Τράπεζα η οποία συμμετέχει, μαζί με τα 15 σημαντικότερα κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας, στην Πρωτοβουλία 1821-2021.

 

Πολυμέσα