Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Μουσική ή θέατρο; Και τα δύο!

 

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα κι αν αναρωτιέστε τι θα κάνετε αυτές τις γιορτινές μέρες, προσπαθώντας να επιλέξετε ανάμεσα σε μουσική ή θέατρο, σας έχουμε την απάντηση στο δίλημμα: Πείτε «ναι» και στα δύο! Πώς; Παρακολουθώντας μια μουσικοθεατρική παράσταση! Το είδος δύσκολο και οι παραστάσεις λίγες, ωστόσο εκλεκτές! Ακολουθούν οι προτάσεις μας... Καλές γιορτές σε όλους μας!

 

gatso.jpg

1) «Ο Γκάτσος που αγάπησα»

Ο σημαντικός ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς καλεί επί σκηνής την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς της, για να αποδώσουν από κοινού μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια σε στίχους του σπουδαίου ποιητή Νίκου Γκάτσου. Μια καλλιτεχνική συνεύρεση γεμάτη μνήμες, ένα μουσικό ταξίδι στην ιστορία, πλημμυρισμένο από συναισθήματα, που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

 

·         Για τρεις ξεχωριστές συναυλίες στις 23/12, 30/12 και 6/1, στις 21.00.

·         Αίθουσα Παρνασσός: Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, 2103221917.

 

Όλοι ένα.jpg

2) «Όλοι ένα - Φίλα με»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η «Σπείρα Σπείρα» του ξαναχτυπούν με τη νέα τους μουσικοθεατρική παράσταση, σκορπίζοντας συγκίνηση και εσωτερική αγαλλίαση, με μικρές δόσεις προβληματισμούς και αφύπνισης.

 Με βασικό πρωταγωνιστή την ανθρώπινη ύπαρξη και άρρηκτα συνυφασμένα με αυτήν συναισθήματα όπως η αγάπη, ο έρωτας, ο πόνος και η απώλεια, ο Σταμάτης Κραουνάκης, γεμάτος πάθος, ερμηνεύει τα χιλιοτραγουδισμένα «Ποτέ», «Αυτή η νύχτα μένει», «Όταν έχω εσένα», με εμβόλιμα λογοτεχνικά αποσπάσματα από Σαίξπηρ, Σεφέρη, Λόρκα, Χουρμούζη και Ντάριο Φο, καταφέρνοντας να παρασύρει το κοινό -έχοντας στο πλάι του εξαιρετικούς μουσικούς- σε ένα μελωδικό ταξίδι, που εύχεσαι να μην τελειώσει ποτέ...

 

·         Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, στις 21:00, έως τις 27 Φεβρουαρίου.

·         Στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, 2103418550.

 

Αυτή η νύχτα μένει -εσωτερική.jpg

3) «Αυτή η νύχτα μένει»

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, η παράσταση «Αυτή η νύχτα μένει» ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο ανακαινισμένο θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη.

 Μια παράσταση για τον έρωτα, τα απαγορευμένα και τα άγρια ένστικτα. Μια παράσταση για τη νύχτα και όλους όσοι επιλέγουν να ζήσουν μέσα από αυτή. Όπως άλλωστε επισημαίνει και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου: «Τη νύχτα ζεις. Μπορεί και να πεθάνεις, αλλά σίγουρα δε φυτοζωείς. Ή ζεις ή πεθαίνεις».

 

·         Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00/ Σάββατο: 18:00 και 21:30/ Κυριακή: 19:00.

·         Τελευταία παράσταση: 01 Ιανουαρίου 2017

·         Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης»: Φρυνίχου 10, Πλάκα.

Πυγμαλίων.jpg

 

4) «Πυγμαλίων -Ωραία μου κυρία»

Το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές έργο του Μπέρναρντ Σω, «Πυγμαλίων», που στην Ελλάδα έγινε γνωστό με τον τίτλο «Ωραία μου κυρία» ανεβαίνει στο Θέατρο Πάνθεον, με τους Δήμητρα Ματσούκα και Κώστα Κόκλα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στην κλασική αυτή ρομαντική κομεντί, ένας καθηγητής Γλωσσολογίας βάζει στοίχημα ότι μπορεί μαζί με την ομάδα του να μετατρέψουν μέσα σε έξι μήνες μια λαϊκή ανθοπώλισσα σε πραγματική αριστοκράτισσα, εκπαιδεύοντάς την έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να αναγνωρίσει την ταπεινή της καταγωγή.

Χιούμορ, συναίσθημα και ρομαντισμός περισσεύουν σε αυτό το φιλόδοξο μιούζικαλ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ρήγα, που υπόσχεται να μας προσφέρει απλόχερα τη μαγεία που όλοι επιζητούμε αυτές τις γιορτινές μέρες...

·         Τετάρτη, Πέμπτη: 20.00/ Παρασκευή, Σάββατο: 210.00/ Κυριακή: 19.00.

·         Θέατρο Πάνθεον: Πειραιώς 166, Γκάζι, 2103471111.

 

 

Μέριλιν (1).jpg

5) «Μαίριλυν-Μίλλερ: Οι αταίριαστοι»

Η Νόρμα Τζιν -κατά κόσμον γνωστή ως Μέριλιν Μονρόε- έχει κερδίσει επάξια τη θέση της ανάμεσα στους παγκόσμιους θρύλους της Τέχνης, χάρη στο πολυδιάστατο ταλέντο και το απαράμιλλο νάζι της.

Οι αξέχαστες ερμηνείες της, η γλυκιά της αισθαντική φωνή, η πολυτάραχη ζωή και το συγκλονιστικό της τέλος, εμπνέουν τη Μαρία Φραγκιαδάκη, η οποία μας επανασυστήνει σε αυτή τη μουσικοθεατρική παράσταση το απόλυτο σύμβολο του σεξ μέσα από άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της ζωής της. Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση.

·         Θέατρο Άβατον: Ευπατριδών 3, Γκάζι, 2103412689

·         Κάθε Παρασκευή στις 23.30, μέχρι τις 17/3.

 

 

Παπλωματού.jpg

6) «Η παπλωματού»

Και για το τέλος, ένα μιούζικαλ-πρόταση για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, που λόγω της περσινής του επιτυχίας συνεχίζεται και φέτος στην παιδική σκηνή Βασιλάκου. Ο λόγος για την «Παπλωματού» της Μαριάννας Τόλη, που βασίζεται στο πολυβραβευμένο παραμύθι του Τζεφ Μπραμπώ «Το δώρο της παπλωματούς».

Ένα έργο γεμάτο τρυφερότητα, ένας πραγματικός ύμνος στην καλοσύνη, την αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία, που καταλύει με ευαισθησία, χορό και τραγούδι τις ανισότητες και γεμίζει με αγάπη τις καρδιές όλων μας, θυμίζοντάς μας ότι πρώτα και πάνω από όλα αυτό που μας προσδιορίζει είναι η ανθρωπιά μας.

Μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια, υπέροχες μελωδίες, ονειρικές εικόνες και όμορφα συναισθήματα θα σας βάλουν μονομιάς στο πνεύμα των Χριστουγέννων, γεμίζοντας ζεστασιά την καρδιά σας.

·         Θέατρο Βασιλάκου, Παιδική Σκηνή: Προφήτου Δανιήλ 3, 2110132002

·         Τρίτη και Πέμπτη: 15:00

·         Τελευταία παράσταση: 08 Ιανουαρίου 2017.

 

Στη Θεσσαλονίκη...

 

Σμύρνη μου αγαπημένη.jpg

7) «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Η παράσταση της Μιμής Ντενίση, μετά από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε για 3η χρονιά στην Αθήνα, «ανηφορίζει» στη συμπρωτεύουσα για έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το έργο μάς ταξιδεύει στη Μικρά Ασία. Κεντρική ηρωίδα, μια αρχόντισσα της Σμύρνης, που την πλημμυρίζουν εικόνες από την παλιά ζωή της στη Μικρά Ασία. Από την προσφυγική γειτονιά όπου πλέον κατοικεί, μας μεταφέρει με τις εξιστορήσεις της σε μια άλλη εποχή, πιο γλυκιά και αθώα, γεμάτη αρώματα, μυρωδιές και μνήμες.

Το σημαντικό καστ ηθοποιών, τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια, η «δεμένη» σκηνοθεσία, αλλά και το συγκινητικό και ιστορικά εμπεριστατωμένο κείμενο, υπό τη συνοδεία της ορχήστρας Εστουδιαντίνα και των φωνών του Μπάμπη Τσέρτου και της Σοφίας Μέρμηγκα, υπόσχονται να κάνουν αυτή τη -σχεδόν 3ωρη σε διάρκεια- «Σμύρνη» και δική σας αγαπημένη...

*Από τις 25 έως τις 30/12, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία, 2310895800.

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία