Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tέσσερις τραγωδίες σε γυρίσματα που «πάγωσαν» το Χολίγουντ

Το Χόλιγουντ «πάγωσε» πριν από λίγες μέρες από την τραγωδία στα γυρίσματα του «Rust» στο Νέο Μεξικό όταν ο Άλεκ Μπάλντγουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε από βλήματα που εκτοξεύτηκαν από όπλο που χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα.

Όμως, αυτή η τραγωδία δεν είναι η πρώτη που χτυπά το σετ κινηματογραφικών ή τηλεοπτικών παραγωγών.

Μέσα στα χρόνια, έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα που στιγμάτισαν το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

The Crow (1993)

 11155142 102221thecrow

Ο γιος του γνωστού ηθοποιού και icon των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι, ήταν ανερχόμενο αστέρι όταν έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο. Ο ηθοποιός γύριζε την σκηνή του θανάτου του στην γνωστή ταινία, όμως το άσφαιρο φυσίγγιο είχε αντικατασταθεί από πραγματική σφαίρα. Ο Μπράντον Λι πυροβολήθηκε στην κοιλιά και μετά από έξι ώρες χειρουργείου υπέκυψε στα τραύματά του στα 28 του χρόνια.

The Twilight Zone: The Movie (1982)

 a look back at twilight zone the movie 35 years later part 2 of 2 splash 720x340

Ένα τραγικό ατύχημα σκότωσε τον ηθοποιό Βικ Μόροου και δύο παιδιά και συνέβαλε στο να αλλάξουν πολλά στα γυρίσματα των ταινιών. Σε μια σκηνή, το ελικόπτερο που μετέφερε τον ηθοποιό εξερράγη και συνετρίβη. Η λεπίδα και το βάρος του αεροπλάνο ήταν μοιραία για τα τρία άτομα. Το φρικιαστικό ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα μια μακριά δικαστική διαμάχη που οδήγησε σε αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας κατά τα γυρίσματα.

The Dark Knight (2008)

 dark knight

Μπορεί η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαμ για τον Μπάτμαν να έχει συνδεθεί με τον θάνατο του Χιθ Λέντζερ, που συνέβη μήνες μετά το τέλος των γυρισμάτων, ωστόσο, μια άλλη τραγωδία είχε στιγματίσει το σετ. Ο κασκαντέρ Conway Wickliffe σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής όταν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν τράκαρε σε ένα δέντρο. Ο 41χρονος κασκαντέρ υπέκυψε αμέσως μετά από τραύμα στο κεφάλι.

Midnight rider (2014)

 HT midnight rider jef 150311 16x9 1600

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Midnight Rider: The Gregg Allman Story σε πραγματικό σιδηρόδρομο, η 27χρονη βοηθός κάμερας Sarah Jones σκοτώθηκε από διερχόμενο τρένο. Το crew προσπάθησε να απομακρύνει γρήγορα τον εξοπλισμό από τις γραμμές μόλις άκουσε το τρένο να πλησιάζει, ενώ κάποια συντρίμμια την παρέσυραν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία. Ο σκηνοθέτης πέρασε έναν χρόνο στη φυλακή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.