Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αυτά που λέμε κι αυτά που κάνουμε: Εσείς ερωτευτήκατε ποτέ (σ)τη γαλλική επαρχία;

Είτε μέσα στις (ακούσιες) καραντίνες και τους εγκλεισμούς ζήσαμε παράφορα ερωτικά πάθη με παθιασμένες βόλτες σε πάρκα, είτε ζήσαμε μοναχικά αλκοολικά βράδια με Νέτφλιξ και Άγριες Μέλισσες, ο γαλλικός κινηματογράφος είναι εδώ κι έτοιμος να  μας θυμίσει τις πεταλούδες στο στομάχι και τα βελάκια του φτερωτού θεού.

Μία έγκυος γυναίκα αναμένει -μετά του συζύγου- τον ξάδερφο του στο σπίτι τους στην γαλλική επαρχία. Όταν ο σύζυγος θα φύγει, ξαφνικά κι επειγόντως, για δουλειά, ο ξάδερφος αριβάρει με την καρδιά του πληγωμένη αλλά την γοητεία του «αναμμένη». Και βρίσκει μια εγκυμονούσα γυναίκα-εύφορο έδαφος για να μοιραστεί τα ερωτικά του πάθη και λάθη. Γρήγορα, λοιπόν, θα ξεκινήσει μια εξιστόρηση ερωτικών ιστοριών που θα καταλήξει σε μια αυξανόμενη οικειότητα που ίσως (και να) εξελιχθεί στο «χτίσιμο» ενός ισχυρού και ηχηρού ερωτισμού.

auta pou leme ki auta pou kanoume1 texnes plus

Πρόκειται για μια ταινία που διαθέτει ένα σενάριο που πατάει στα ίχνη του αφηγηματικού ελιτισμού του Ρομέρ. Κι αν, όμως, οι πρωταγωνιστές, εν είδει Ρομέρ, συζητούν για την αξία και την αδιαμφισβήτητη σημασία της τέχνης, ο Emmanouel Mouret, ανανεώνει πλήρως το γνωστό στυλ της νουβέλ βαγκ με πινελιές διακριτικού χιούμορ και πρέζες πανταχού παρόντα «σήμερα». Η σκηνοθεσία πατάει γερά πάνω στην αποστομωτική ομορφιά της γαλλικής επαρχίας καταφέρνοντας με την κάμερα και την φωτογραφία της να χαρίσει ένα ταξίδι σε έναν κόσμο άδειο από ανθρώπινη παρουσία, γεμάτο όμως πάθη και φυσική ομορφιά.

Μια όμορφη ταινία κι ένα κάποιο ταξίδι σε παρελθόντα πάθη, σε μέλλοντες χρόνους κι έρωτες που ξέρουν να φωτίζουν στιγμές και ζωές.

3,5/5

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία