Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πιο συγκινητική στιγμή της Τελετής Απονομής των φετινών ΙΡΙΣ - Η βράβευση της Μαίρης Χρονοπούλου

Στο θέατρο Αλσος στο Πεδίον του Αρεως, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους που έφτιαξαν και στήριξαν το ελληνικό σινεμά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, τιμά, βραβεύει και γιορτάζει. 

Η πιο συγκινητική στιγμή της Τελετής Απονομής των φετινών ΙΡΙΣ ήταν η βράβευση της Μαίρης Χρονοπούλου. 

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος παρουσίασε  τα τιμητικά βραβεία της βραδιάς και προσκάλεσε στην σκηνή τον πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα.

Τσεμπερόπουλος Μπιμπίλας

Για να βραβεύσουν μαζί μια ηθοποιό που με την "ρώμη της παρουσίας της σφράγισε μια σειρά κινηματογραφικών ειδών". Τη Μαίρη Χρονοπούλου.

μαίρη χρονοπούλου

"Που είναι το βραβειο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Κι οι κινηματογράφος που έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω έναν μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω".

Και λίγο πριν φύγει, λέει για τον Τσεμπερόπουλο: "Γνωριστήκαμε όταν ήταν πολύ μικρός και είπα "καλέ αυτός είναι πολύ ωραίο παιδί. προτιμώ τον σκηνοθέτη από την ταινία". Και χειροκροτούμενη καθώς ετοιμάζεται να κατέβει από την σκηνή λέει "αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι".

μαίρη χρονοπούλου

Το δεύτερο τιμητικό βραβείο της βραδιάς απονέμεται στον μακενίστα Γιάννη Παπαδάκη. "Εναν εφευρέτη μερακλή της εικόνας που δεν είπε ποτέ σε κανέναν σκηνοθέτη από τον Αγγελόπουλο ως τον Λάνθιμο, κι από τον Νικολαίδη ώς τον Παπαδημητρόπουλο, 'αυτό δεν γίνεται'".

 

Πηγή:flix.gr