Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Οι ταινίες της εβδομάδας στην τηλεόραση (25-29/01)

Με τον εγκλεισμό να έχει πλέον -οριστικά- πάψει να αποτελεί ,ένα κάποιο, εστέτ state of mind και να έχει μετατραπεί σε απόλυτη καθημερινότητα, η τηλεόραση και οι πάσης φύσεως πλατφόρμες streming μοιάζουν να έχουν ,πια, λάβει εκουσίως και πρόθυμα τον ρόλο κολλητού φίλου και νυχτερινού συμπαραστάτη.

 

Δευτέρα 25/01

The Party

ΕΡΤ2-22:00

Η Σάλι Πότερ, το 2017 πιάνει στα σκηνοθετικά και σεναριακά της χέρια το κλασικό αφηγηματικό μοτίβο του μεγαλοαστικού πάρτι που ξεκινάει με ούριους ανέμους αστικής ευγένειας για να μετατραπεί σε Βατερλό της πολιτικής ορθότητας. Με πρωταγωνιστές της, εκπρόσωπους του πολιτκο-κοινωνικού σήμερα, ασπρόμαυρη φωτογραφία, ένα αιχμηρό σενάριο και μια σειρά εξαιρετικών ηθοποιών (Kristin Scott-Thomas, Bruno Ganz, Timothy Spall κ.α.) καταφέρνει να ανανεώσει ουσιαστικά ένα κινηματογραφικά λησμονημένο είδος.

avengers texnes plus

The Avengers

ALPHA-23:00

Είτε ξέρετε να φτιάχνετε πίτσα με λεπτή ζύμη είτε την παραγγέλνετε με χοντρή ζύμη και έξτρα σκορδόψωμο, οι «Εκδικητές» είναι εδώ και αποφασισμένοι να σας οδηγήσουν μοιραία σε μια απόλυτα διασκεδαστική sci-fi κινηματογραφική βραδιά με πίτσα και αλκοόλ. Οι μεγαλύτεροι υπερήρωες του κόσμου βγαίνουν στους δρόμους  για να σώσουν την ανθρωπότητα κι εμείς «μπαίνουμε» στους καναπέδες για να σώσουμε άλλη μία πίτσα από την μοναξιά του ταψιού.

  

Τρίτη 26/01

Φιλομένα

ΕΡΤ2-22:00

O Στίβεν Φρίαρς με συμμάχους τους εξαιρετικούς Στίβ Κούγκαν και Τζούντι Ντεντς, μας αφηγείται -εν έτει 2013- την ιστορία ενός sui generis δημοσιογράφου σε αναζήτηση του χαμένου γιου μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Μια ταινία για όλα όσα βρίσκουμε ακριβώς εκεί που ποτέ δεν ψάξαμε. Και μια πολύ τρυφερή ιστορία, ιδανική για χειμωνιάτικα βράδια με (ζεστό) κρασί.

 

 Τετάρτη 27/01

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής

ΕΡΤ2-22:00

Η ΕΡΤ2 τιμώντας την Ημέρα του Ολοκαυτώματος προβάλλει τον «Λαβύρινθο της Σιωπής», μία ,αδίκως, παραγνωρισμένη ταινία για τα γεγονότα που οδήγησαν στην δίκη του Άουσβιτς. Με σκηνοθέτη τον Giulio Ricciarelli, η ιστορία ξεκινά, το 1958, με την αποκάλυψη της εργασίας ενός πρώην δεσμοφύλακα του Άουσβιτς ως δασκάλου σε σχολείο. Και μας μιλά ανοιχτά για μια άρτια ενορχηστρωμένη πολιτική συγκάλυψης των εγκλημάτων των Ναζί εκ μέρους της ίδιας της Γερμανίας.

 enas uperoxos anthropos

Πέμπτη 28/01

 Ένας υπέροχος άνθρωπος

OPEN-21:00

Σε μία πλέον σχεδόν κλασική χολιγουντιανή ταινία του 21ου αιώνα, ο Ρον Χάουαρντ, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του, έχοντας ως άσο στο σκηνοθετικό του μανίκι την καλύτερη ερμηνεία του Ράσελ Κρόου, μας αφηγείται την ιστορία της ψυχικής ασθένειας του Τζον Νας. Και εκκινώντας από την μοίρα του ενός, πλάθει μια ιστορία για όλες εκείνες τις μοίρες που δένονται με υλικά την αγάπη και την αποδοχή.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία