Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Αν τα Χριστούγεννα σας βρήκαν να βλέπετε την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης παπαριάζοντας τεράστια κομμάτια βασιλόπιτα στο γάλα σας ή βλέποντας σε επανάληψη Άγριες Μέλισσες με το ακριβό χριστουγεννιάτικο ουίσκι να τελειώνει αργά αλλά σταθερά, η τηλεόραση μοιάζει να έχει έρθει για να μείνει και να συντροφεύσει αρκετά ακόμα βράδια απαγορεύσεων και εγκλεισμού.

 

Δευτέρα 04/01

7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα

ΕΡΤ2-22:00

Ο J.A. Bayona αφηγείται, εδώ, την ιστορία του νεαρού Κόνορ και του φανταστικού του φίλου, ενός δέντρου-τέρατος. Ενός φίλου που, όμως, απεκδύεται γρήγορα την μορφή και τις τρομακτικές ιδιότητες του τέρατος για να αποδειχθεί πιστός σύμμαχος στην σκληρότητα της καθημερινότητας του Κόνορ η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία άρρωστη μητέρα και επανειλημμένα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Αγνή συγκίνηση που καταφέρνει να ισορροπήσει ιδανικά ανάμεσα στην φαντασία και στο δράμα και ανάμεσα στην παιδικότητα και στην ενηλικίωση.

 the martian

Τρίτη 05/01

The Martian

STAR-21:00

Ο Ρίντλει Σκοτ, στην καλύτερη ταινία του εδώ και χρόνια, μας χάρισε την ιστορία ενός αστροναύτη λησμονημένου και μόνου στο απέραντο διάστημα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια επικοινωνίας με την γη. Ο Ματ Ντέιμον σηκώνει άρτια το ερμηνευτικό σκέλος της ταινίας στις πλάτες του και ο Σκοτ σκηνοθετεί μία ταινία που βρίσκει την χρυσή τομή ανάμεσα στο εμπορικό και στο ποιοτικό σινεμά.

 

Τετάρτη 06/01

Κόκκινος Δράκος

STAR-01:30

Για τους λάτρεις της Σιωπής των Αμνών, αλλά και για τους θιασώτες των serial killer movies, o Brett Ratner το 2002 βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Thomas Harris «Κόκκινος Δράκος» για να αναβιώσει τον μύθο και την λογοτεχνική πραγματικότητα του Hannibal Lecter. Και βασισμένος στην αγωνιώδη ατμόσφαιρα του Harris, σε ένα all star cast αλλά και στην απολαυστική μανιέρα του Anthony Hopkins παραδίδει ένα θρίλερ που μπορεί να συντροφεύσει ιδανικά τα μεταμεσονύχτια ποτά της καραντίνας.

 offer2

Πέμπτη 07/01

Το τέλειο χτύπημα

ΣΚΑΙ-22:15

Ο κινηματογραφικός θεός που λέγεται Τζιουζέπε Τορνατόρε παρέδωσε στην κινηματογραφική ιστορία, το 2013, «Το τέλειο χτύπημα», μια ταινία που απέχει αισθητά από το οποιοδήποτε τέλειο ευαγγελίζεται, αλλά καταφέρνει απανωτά αγωνιώδη αφηγηματικά χτυπήματα που θα καταφέρουν να κρατήσουν τα κινηματογραφικά σας μάτια ορθάνοιχτα. Η ιστορία ενός εκτιμητή έργων τέχνης και μιας εύπορης κληρονόμου μετατρέπεται σε μια διασκεδαστική ταινία μυστηρίου γεμάτη ανατροπές.

 athoa kolpa

Παρασκευή 08/01

Αθώα Κόλπα

Βουλή TV- 22:00

Στην τεχνική και αφηγηματική παράδοση του Κουστουρίτσα, ο Andrzej Jakimowski ποντάρει, εδώ, στον μαγικό ρεαλισμό για να αφηγηθεί την ιστορία ενός παιδιού σε αναζήτηση του πατέρα που ποτέ δεν γνώρισε. Μία ταινία που μας ήρθε το 2007 από την Πολωνία καταφέρνοντας να αποσπάσει βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, αλλά όχι και το κοινό που της άξιζε. Η Τηλεόραση της Βουλής αναλαμβάνει το έργο να την επανασυστήσει στο ελληνικό κοινό σε μια αμιγώς κινηματογραφική βραδιά.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία