Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Σπύρος Αλιδάκης γράφει για τον Λευτέρη Βογιατζή μ' αφορμή το "Hommage"

 

 

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ερχόμουν από παλιά, πριν ακόμη γνωρίσω τον Λευτέρη. Ήταν πάντα για μένα ένας χώρος γεμάτος μαγεία και ηλεκτρισμό. Μέχρι τότε τέτοια δύναμη ασκούσε πάνω μου μόνο ο κινηματογράφος. Το 2009, όταν εκτελούσα χρέη βοηθού του Νίκου Παναγιωτόπουλου στα «Οπωροφόρα της Αθήνας», είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Τον πλησίασα αμέσως και εξέφρασα την επιθυμία να δουλέψω πλάι του. Κατευθείαν μου πρότεινε να γίνω βοηθός του και έτσι άρχισα να κινούμαι στο χώρο που τόσο με γοήτευε και να τον οικειοποιούμαι. 

 

Ο Λευτέρης δημιουργούσε πάντα ιδιαίτερες σχέσεις με τον καθένα, προσωπικές και ξεχωριστές. Η δική μας ήταν αρκετά συγκρουσιακή. Νομίζω πως στοιχεία του χαρακτήρα μου του θύμιζαν τον εαυτό του σε μικρότερη ηλικία, κάτι που μερικές φορές το αντιμετώπιζε με συμπάθεια, ενώ κάποιες άλλες του προκαλούσε εκνευρισμό. Όπως και να έχει, όταν έφυγε, ένιωσα πως όλα ‒η προσωπικότητά του, η καλλιτεχνική του ευφυΐα καθώς και όσα είχα ζήσει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, στις πρόβες και στις παραστάσεις‒ είχαν αφήσει ένα αποτύπωμα μέσα μου, ένα «αρνητικό», που κάποια στιγμή, κάπως, κάπου θα το «εμφάνιζα».

 

Ένα κομμάτι αυτής της παράστασης έχει τις ρίζες του σε εκείνο το πρώτο διάστημα της πορείας μου στο θέατρο, τότε που ήμουν δίπλα του ως βοηθός («Ύστατο σήμερα», «Τόκος» και «Θερμοκήπιο»). Βέβαια έπειτα από το θάνατό του εγώ συνέχισα να «ζω» εδώ μέσα, να βλέπω το συγκεκριμένο χώρο να εξακολουθεί να υφίσταται και χωρίς τη φυσική παρουσία του Λευτέρη. Και αυτό ως εμπειρία ήταν ‒και εξακολουθεί είναι‒ κάτι πολύ έντονο. Τόσο έντονη και ζωντανή είναι η απουσία-παρουσία του σε όλους τους χώρους του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων. Θα ήθελα λοιπόν να γίνει μια αναφορά σε όλα αυτά καθώς και σε άλλα θέματα που ξεπηδούν μέσα από τα έργα του και τις προσωπικές μου αναζητήσεις.

 

 Σπύρος Αλιδάκης

HOMMAGE Μια site-specific παράσταση του Σπύρου Αλιδάκη για τον Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Πρεμιέρα 4 Δεκεμβρίου 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη: Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης

Σκηνικά: Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Γιάννης Λούκος

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Κίνηση: Χορογραφία: Φώτης Νικολάου

Κινηματογραφικοί φωτισμοί - Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης

Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη

Οργάνωση Παραγωγής: Στέλλα Μαυροειδή

Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Βάλια Παπαχρήστου, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Γιάννης Σαβουιδάκης.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται ανά ημέρα ένας παλιός ή νέος συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή όπως: Αμαλία Μουτούση, Ελενη Μανωλοπούλου, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Θάνος Τοκάκης και άλλοι που θα ανακοινώνονται.

Συμμετέχουν κινηματογραφικά: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Στεφανία Γουλιώτη, Δημήτρης Καταλειφός, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γεράσιμος Μιχελής, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νικόλας Παπαγιάννης, Μαρία Σκουλά, Σμαράγδα Σμυρναίου, Θάνος Τοκάκης κ.ά.

 

 

Ο Λευτέρης Βογιατζής έφυγε από κοντά μας στις 2  Μαΐου του 2013. 

Πολυμέσα

https://youtu.be/d8ivuehUOT4

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία