Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Support Art Workers: «Βραδινές Βόλτες» με γυναικεία υπογραφή

Ομάδα Δικτύωσης των Support Art Workers (SAW NEXUS)

Βραδινές Βόλτες με τις WOM.A - Women In Arts

Πέμπτη 18 Μαρτίου, 22.00, ζωντανά στη σελίδα Facebook των Support Art Workers

 

Οι Βραδινές Βόλτες, μια από τις δράσεις συσπείρωσης και ενδυνάμωσης των Support Art Workers, επιστρέφει την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 22.00. Σε μια διαδρομή ελεύθερη, με κουβέντα, μουσική, εικόνες που ακολουθούν τα μονοπάτια ενός κοινού, χαλαρού, βραδινού περιπάτου χωρίς συγκεκριμένο προορισμό, οι Βραδινές Βόλτες είναι ζωντανές συζητήσεις για τις τέχνες, την εγχώρια πολιτιστική πολιτική, την καλλιτεχνική έρευνα κι εκπαίδευση, για όσα εμπνέουν κι εμψυχώνουν, εξελίσσουν κοινωνικά και κινητοποιούν καλλιτεχνικά.

 

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου, η Βραδινή Βόλτα φιλοξενεί τις Eριφίλη Γιαννακοπούλου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Αμαλία Καβάλη και Κατερίνα Μαυρογεώργη, μέλη των WOM.A. - Women In Arts, σε μια ζωντανή συζήτηση για το ελληνικό #metoo, τη δράση και τους στόχους της νεοσύστατης πρωτοβουλίας γυναικών εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών WOM.A., την έμφυλη βία και τις εργασιακές συνθήκες των γυναικών στον πολιτισμό.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δεκαήμερης ψηφιακής εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης Respect Art Workers για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και του θεάματος, η οποία διοργανώνεται από την πρωτοβουλία Support Art Workers, την πρωτοβουλία WOM.A. - Women In Arts, τη Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Ν.Δι.Θ.) από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου.

 

 

Λίγα Λόγια για τις προσκεκλημένες

 

H Ειρήνη Γεωργαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα πριν από 34 χρόνια. Αποφοίτησε το 2008 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Από τότε εργάζεται στο θέατρο. Έχει περάσει σχεδόν από όλα τα πόστα, αλλά κυρίως ασχολείται με την υποκριτική και τη σκηνοθεσία. Από το 2011 είναι μόνιμο μέλος της ομάδας oper(o).

 

Η Εριφίλη Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε λυρικό τραγούδι και όπερα στο Μόναχο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα και δημιούργησε την ομάδα οper(ο) με την οποία δραστηριοποιείται ως λυρική τραγουδίστρια, σκηνοθέτις και της οποίας έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Πρόκειται για μια από τις πρώτες ανεξάρτητες ομάδες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την όπερα και το λυρικό θέατρο, αναζητώντας μια νέα, σύγχρονη γλώσσα σε αυτό το είδος θεάτρου.

 

Η Αμαλία Καβάλη αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2011. Το 2018 ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση Ορλάντο (σκηνοθεσία Ιώ Βουλγαράκη). Πέρα από την εμπειρία της ως ηθοποιός, έχει εργαστεί ως δραματουργός, παραγωγός και σκηνοθέτις στην παράσταση «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη», που δημιούργησε μαζί με τον Γιάννη Σοφολόγη. Αυτή την περίοδο εργάζεται στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

 

Η Κατερίνα Μαυρογεώργη αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «ΑΡΧΗ» της Νέλλης Καρρά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού. Γράφει, παίζει και σκηνοθετεί για το θέατρο και το σινεμά. Το 2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Έχει γράψει το θεατρικό έργο «Οι Λουόμενες», το οποίο σκηνοθέτησε το 2019 στο skrow. Το 2015 το έργο της «Μέχρι Τώρα» ανέβηκε στο skrow σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μαρίας Φιλίνη.

 

Url: www.supportartworkers.org
Facebook page: Support ART Workers
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία