Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο «Γιούγκερμαν» επιστρέφει με δύο real time live streaming παραστάσεις

Το θέατρο Πορεία, αεικίνητο και πρωτοπόρο όπως πάντοτε, παίρνοντας δύναμη από τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας -τις οποίες μετουσίωσε σε έμπνευση- και έχοντας εργαστεί εντατικά για περισσότερους από έξι μήνες, έχει πλέον τη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης των παραστάσεών του σε πραγματικό χρόνο (real time live streaming) με θεατές, έξι κάμερες και τηλεσκηνοθεσία επί τόπου.

Η διαδικτυακή πρεμιέρα του νέου αυτού εγχειρήματος θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου, με τον Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου, θεατρική διασκευή του Στρατή Πασχάλη, με τη ζωντανή μουσική της Κατερίνας Πολέμη, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, και 25 ακόμα σπουδαίους ηθοποιούς και μουσικούς επί σκηνής.

Η παράσταση θα παιχτεί και παρουσία θεατών, μόλις δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον τελευταίο, αυτό, κύκλο του Γιούγκερμαν, θα συμμετέχουν σε διαφορετικές ημερομηνίες (11 & 18 Οκτωβρίου) και οι δύο διανομές που στήριξαν την παράσταση τα δύο τελευταία χρόνια, δίνοντας πανηγυρικό τόνο σ' αυτό το πρωτότυπο φινάλε!

O ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΔΥΟ REAL TIME LIVE STREAMING ΣΤΙΣ 11 & 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Μ. Καραγάτση
ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ
Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Real Time Live Streaming μεταδόσεις: Κυριακή 11 & 18 Οκτωβρίου στις 19:30 ώρα Ελλάδος

«Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα κορίτσι σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Ο Γιούγκερμαν , το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή Στρατή Πασχάλη, μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν, επιστρέφει με δύο live streaming στις 11 & 18 Οκτωβρίου.

Αγορά εισιτηρίων από τη νέα πλατφόρμα του Θεάτρου Πορεία: poreiatheatre.com .

Ο βίος και η πολιτεία του γοητευτικού και δαιμόνιου Φιλανδού αριστοκράτη, που ανακάλυψε το «υψηλό» μέσα από το ελληνικό στοιχείο, μίλησαν στις καρδιές των θεατών. Ο Γιάννης Στάνκογλου και μια διανομή 25 πρωταγωνιστών, θα ξαναζωντανέψουν τη σαγηνευτική ιστορία που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο. Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης στο μυθιστόρημά του αυτό απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Δημήτρης Αγγέλης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Πρωτότυπη Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Μουσικές προσαρμογές – Ηχοτοπία: Λήδα Μανιατάκου, Λένα Χατζηγρηγορίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία - Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεγκτσή, Ελένη Χαλαστάνη
Βοηθοί ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος, Λίνα Σταυροπούλου
Βοηθός χορογράφου: Χριστιάνα Κοσιάρη
Βοηθός φωτιστή: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Γιούγκερμαν: Γιάννης Στάνκογλου
Μιχάλης Καραμάνος: Χρήστος Μαλάκης
Ντάινα / Λίλη: Ζέτα Μακρυπούλια, Βασιλική Τρουφάκου
Βούλα: Θάλεια Σταματέλου
Γιώργος Μάζης / Αστυφύλακας: Γιάννης Καπελέρης, Γιάννης Σοφολόγης
Κλεό: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Πολύδωρος Βογιατζής

Σκλαβογιάννης / Διευθυντής Τραπέζης / Καρλ: Χάρης Εμμανουήλ
Θωμάς Παπαδέλης / Σύμβουλος οικονομικών / Ντε Κρεσύ: Γιάννης Νταλιάνης
Αλκμήνη: Δανάη Σαριδάκη
Ασπασία / μητέρα Καραμάνου / Σάσα: Καίτη Μανωλιδάκη
Νίτσα / γυναίκα που τραγουδά / Αντιόπη / Μουσικός επί σκηνής: Λήδα Μανιατάκου
Λιάπκιν / Μόγιας / Πρίγκηψ Αρκάνωφ: Δημήτρης Μπίτος
Γερο-Στρατής / Υπηρέτης: Νίκος Καλαμό
Παύλος / Νεαρός: Αλκιβιάδης Μαγγόνας
Έφη / Πόρνη 1 / Συνοδός Γιώργου Μάζη: Μπίλιω Μαρνέλη
Τσιγγάνα / Συνοδός Κλεό: Ειρήνη - Ερωφίλη Κλέπκου, Κορίνα Κόκκαλη
Νάσος / Τραπεζικός υπάλληλος: Ανδρέας Νάτσιος
Κυρία Αντωνοπούλου / Πόρνη 2: Στεφανία Γώγου, Ελένη Χαλαστάνη
Μουσικοί επί σκηνής: Στέλλα Ζιοπούλου, Λένα Χατζηγρηγορίου

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν σε διαφορετικές ημερομηνίες και οι δύο διανομές που την πλαισίωσαν τις 2 σεζόν που παίχτηκε:

11 Οκτωβρίου: Ντάινα: Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργος Μάζης: Γιάννης Σοφολόγης, Κλεό: Αλέξανδρος Βαμβούκος, καθώς και οι: Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Στεφανία Γώγου, Στέλλα Ζιοπούλου

18 Οκτωβρίου: Ντάινα: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιώργος Μάζης: Γιάννης Καπελέρης, Κλεό: Πολύδωρος Βογιατζής, καθώς επίσης και οι: Κορίνα Κόκκαλη, Ελένη Χαλαστάνη, Λένα Χατζηγρηγορίου

Site: https://poreiatheatre.com/plays/gioygkerman/
Trailer: https://youtu.be/dyaC_lZYpZA

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ
www.poreiatheatre.com

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία