Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

5 + 5 Παραστάσεις που περιμένω να δω όταν ανοίξουν τα θέατρα Κύριο

Από τη Γιώτα Δημητριάδη και την Τόνια Τσαμούρη 

Αυτό που ζουν οι άνθρωποι του θεάματος τη φετινή σεζόν, δεν έχει προηγούμενο. Ετοιμάζονται για τις παραστάσεις, κάνουν πρόβες αλλά δεν ξέρουν πώς, πότε και αν θα λειτουργήσουν τελικά τα θέατρα. Προσπαθώντας να μείνουμε ψύχραιμες και αισιόδοξες, επιλέγουμε 5+5 παραστάσεις που θέλουμε πολύ να δούμε τη σεζόν 2020-2021. Με την ευχή να πάνε όλα καλά.... 

Γιώτα Δημητριάδη: 

  1. Ο Δημήτρης Καταλειφός, στο Σύγχρονο Θέατρο,  υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Σκεύα, θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Μπέκετ, «Τέλος του παιχνιδιού». Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι Άρης Μπαλής, Όλγα Δαμάνη και Γιώργος Ζιόβας. 

  2. Στο Θέατρο Εμπορικόν, ο Νικορέστης Χανιωτάκης θα ανεβάσει τις «Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλλερ, με τους Νικήτα Τσακίρογλου, Άκη Σακελλαρίου, Ρένια Λουϊζίδου, Ιωάννα Παππά, Γεράσιμο Σκαφιδά, Ισιδώρα Δωροπούλου, Θωμά Γκαγκά και Γιάννη Καλατζόπουλο. Το 1953, ο Άρθουρ Μίλερ παρουσίασε το έργο στο Μπρόντγουεϊ, με τον τίτλο «The Crucible», και βραβεύτηκε με το Βραβείο Τόνι. Το 1957, οι «Μάγισσες του Σάλεμ» μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Η ομώνυμη ταινία «The Crucible», βασίστηκε στο διασκευασμένο σενάριο του ίδιου του Άρθουρ Μίλερ και το μεγάλου Ζαν-Πωλ Σαρτρ, και είχε ως πρωταγωνιστές τα δύο ιερά τέρατα του παγκόσμιου κινηματογράφου, τον Υβ Μοντάν και τη Σιμόν Σινιορέ. 

  3. Ο Νίκος Μαστοράκης συνεργάζεται ξανά με την Μπέτυ Αρβανίτη στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, για το ανέβασμα του «Φθινόπωρο- Χειμώνας» του Λαρς Λορέν. Δίπλα στην Αρβανίτη θα δούμε τους Αλέξανδρο Μυλωνά, Μαρία Καλλιμάνη και Άννα Καλαϊτζίδου. 

  4. Την «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στο Θέατρο Ακάδημος, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους  (με αλφαβητική σειρά) οι: Κωνσταντάκη Μαρία, Λίτσης Ερρίκος, Λουκάκη Δανάη, Οικονομίδου Ράνια, Πολυζωίδης Σήφης, Πουρσανίδης Νίκος, Συριόπουλος Μιχάλης, Τότσικας Αποστόλης. 

  5. Το «Κουκλόσπιτο» του Ibsen τελειώνει με τη Νόρα αποφασισμένη να εγκαταλείψει τον άντρα και τα παιδιά της. Η καινούρια κωμωδία του LucasHnath «Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο», ξεκινάει με την επιστροφή της Νόρας δύο δεκαετίες μετά. Tι έχει όμως αλλάξει για να την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου μετά από τόσα χρόνια;   Ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετεί την κωμωδία στο Θέατρο Πόρτα, ενώ στη σκηνή μαζί με τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Αλέξανδρο Μυλωνά, θα δούμε τη Ντίνα Μιχαηλίδου και τη Δήμητρα Βήττα. 

 ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΣΑΛΕΜ

 Τόνια Τσαμούρη: 

  1. Τις μπεκετικές «Ευτυχισμένες μέρες» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, με την Ανέζα Παπαδοπούλου στο Άττις-Νέος Χώρος. Ένα αγαπημένο μου κείμενο, σε μια σκηνοθετική εκδοχή που περιμένω με ενδιαφέρον.

  2. Μια ανάσα πριν από τον τερματισμό δεν βρήκε το δρόμο προς την σκηνική πραγμάτωση «Η Κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεντώ, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Μια πολυπρόσωπη παραγωγή, σε μια σκηνοθετική προσέγγιση που πιστεύω ότι θα δικαιώσει την αναμονή μου.

maxim

3.Ο Αργύρης Πανταζάρας σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με την Έλλη Τρίγγου στο «This is not Romeo & Juliet», σε μια διαφορετική εκδοχή του γνωστού σαιξπηρικού ζευγαριού. Στο Θέατρο Πορεία, μια κλασικά ρομαντική ιστορία, ιδωμένη αλλιώς

this is not romeo and julliet

4.Τη Ρένη Πιττακή σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Μόσχο στο «Μια Γερμανίδα γραμματέας», που πρόκειται να ανέβει στο Ιλίσια-Βολανάκης.

5.Την πιντερική «Τέφρα και Σκιά», σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκευά στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λ. Βογιατζής, που θα ξαναλειτουργήσει. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Δημήτρης Ήμελλος και η Μαρία Σκουλά

+1.  Τέλος, περιμένουμε να ξαναδούμε παραστάσεις που πρόκειται να επαναληφθούν και αξίζει να μην τις χάσετε. Συγκεκριμένα, την επανάληψη της «Γίδας ή ποια είναι η Σύλβια» του Έντουαρντ Άλμπι, που μεταφέρεται στο Θέατρο Αθηνών σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, καθώς επίσης και την αναβίωση της «Ευριδίκης» της Σάρα Ρουλ με τηνΚόρα Καρβούνη.  Το «Terror» του Φέρντιναντ φον Σίραχ που θα συνεχιστεί στο Θέατρο Αθηνών. Τον υπέροχο μονόλογο «Girls and Boys» του Dennis Kelly που θα συνεχιστεί στο Θέατρο 104 με την Δώρα ΠαρδάληΤα «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου στο Μικρό Χορν. Σίγουρα πρέπει να δείτε, αν δεν προλάβατε, την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν Μακντόνα στο Επί Κολωνώ

 

Διαβάστε επίσης: 

Είδα Τη «Βασίλισσα Της Ομορφιάς», Σε Σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

Είδα Το «Γίδα Ή Ποια Είναι Η Σύλβια;», Σε Σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη

Είδα Τα «Αξύριστα Πηγούνια», Σε Σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία