Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Στη Βίλα Καπαντζή στη Θεσσαλονίκη «Το Θέατρο Ξανά»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η oμάδα Θέατρο Πρόταση, με αφορμή το πέρασμα στην πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας, διοργανώνουν την τριήμερη θεατρική εκδήλωση «Το Θέατρο Ξανά». Ο νέος σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης. Πρόκειται για θεατρική συνάντηση και συν-ομιλία καλλιτεχνών της πόλης, με στόχο τη διερεύνηση και την εμβάθυνση πάνω στο θέμα του θεάτρου στην εποχή της πανδημίας. Θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της Βίλας Καπαντζή τη Δευτέρα 21, την Τρίτη 22 και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 19:30-21:30

1. Φραντς Κάφκα «Γράμμα στον πατέρα» (παράσταση)

2. «Σκέψη, Γραφή, Όψη: από τον συγγραφέα στον θεατή» (διαλέξεις-συζήτηση)

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 19:30-21:30

3. Δημήτρη Δημητριάδη «Τέχνη ή Μέσα σ’ αυτές τις στάχτες» (παράσταση)

4. «Το θέατρο στην εποχή της Ακινησίας» (διαλέξεις-συζήτηση)

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 19:30-21:30

5. Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω Σαν Χώρα» (θεατρική απαγγελία)

6. Δήμητρας Μήττα «Θηβαΐς επί Τροία» (παρουσίαση βιβλίου και απαγγελία).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Επειδή ο αριθμός των θεατών είναι περιορισμένος, λόγω των έκτακτων μέτρων, απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση εδώ: http://bit.ly/to_theatro_xana .

miet_to_theatro_ksana_02.jpg

Πληροφορίες και υγειονομικά μέτρα

« Το Θέατρο Ξανά» οργανώθηκε και στήθηκε με βάση τα υγειονομικά μέτρα της πολιτείας και με άξονα την απόσταση και το αίσθημα της προσωπικής ασφάλειας των θεατών. Στην τριήμερη θεατρική εκδήλωση θα πληρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, χωρίς όμως να χάνεται η ποιότητα και η ουσιαστική επαφή του θεατή με τους ηθοποιούς και τους ομιλητές.

* Εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται στην πρόσφατη υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.53080/28.8.2020 (ΦΕΚ Β 3611/29.8.2020) διυπουργική απόφαση «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 3165) καθώς και στις «Οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους» (Ημ. Έκδοσης 3/8/2020) της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού.

·      Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη δυτική αυλή της Βίλας Καπαντζή, προς την πλευρά της θάλασσας. Οι θεατές θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο επί της Βασιλίσσης Όλγας ανά ομάδες των 5 ατόμων και θα τοποθετούνται από τους ταξιθέτες-εθελοντές στις προβλεπόμενες θέσεις τους, οι οποίες θα απέχουν 1,5 μέτρο μεταξύ τους.

·      Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου στην ουρά.

·      Οι θεατές οφείλουν να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τον χώρο και να παραμένουν στις θέσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια των παραστάσεων, ακόμη και κατά το ενδιάμεσο διάστημα πριν από την έναρξη των ομιλιών. Όταν είναι καθήμενοι, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, αλλά κατά τις μετακινήσεις είναι υποχρεωτική.

·      Στην είσοδο, στην αυλή και στο εσωτερικό του κτιρίου (όπου βρίσκονται οι τουαλέτες κοινού) θα υπάρχουν αντισηπτικά σύμφωνα με τον νόμο.

·      Σε συγκεκριμένα σημεία του χώρου θα υπάρχουν εθελοντές, οι οποίοι θα βρίσκονται στη διάθεση των θεατών, εξασφαλίζοντας την κανονική ροή και την ασφάλεια της εκδήλωσης.

·      Δεν θα πραγματοποιηθούν διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων και των ομιλιών.

·      Όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το κοινό θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά προστατευτική μη ιατρική μάσκα και γάντια.

·      Για λόγους ασφαλείας και σεβασμού προς τους δημιουργούς και ομιλητές, οι θεατές θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης. Δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη, οι πόρτες θα κλείνουν.  Όσοι θεατές με προκράτηση δεν έχουν προσέλθει εγκαίρως θα χάνουν τη θέση τους, η οποία θα διατίθεται, κατά σειρά αναμονής προσέλευσης, σε τρίτους.

·      Στον χώρο των παραστάσεων απαγορεύονται φαγητά και ποτά. Επιτρέπονται μόνο μπουκάλια με νερό.

·      Τα κινητά τηλέφωνα επιβάλλεται να είναι απενεργοποιημένα ή σε σίγαση.

·      Όσοι θεατές δηλώσουν κατά την είσοδο ότι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, θα μπορούν να καθίσουν σε απομακρυσμένες θέσεις για την καλύτερη ασφάλειά τους.

 

119039515 332721334546471 7443582792833050790 n

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία