Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Εθνικό Θέατρο: Μια τελετή παράδοσης- παραλαβής με νικητή τον πολιτισμό! Κύριο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29/8, στην κατάμεστη από κόσμο Κεντρική Σκηνή, η εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρoμανωλάκη.

Ο επερχόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής, Στάθης Λιβαθινός, παρέδωσε το κλειδί του γραφείο του, εμφανώς συγκινημένος και αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, ευχήθηκε στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη: «σου παραδίδουμε ένα θέατρο το οποίο είναι υγιές οικονομικά, με δύο καινούργιες σκηνές, την Πειραματική και το Μικρό Εθνικό. Ένα θέατρο, το οποίο έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο, αφουγκράζεται την κοινωνία, με μια Σχολή, με ένα καινούργιο τμήμα σκηνοθεσίας που μόλις ξεκίνησε… Ένα θέατρο που περιμένει να το προχωρήσεις, να το εμβαθύνεις, να το εμβολιάσεις με το ταλέντο και τα προσόντα σου. Να το προχωρήσεις και γιατί όχι, να το απογειώσεις».

Ο Στάθης Λιβαθινός άφησε αιχμές για τον απότομο τρόπο της αποχώρησής του «Εύχομαι κανένας διευθυντής στο μέλλον να μην ενημερωθεί 20 μέρες, πριν ότι δεν θα συνεχίσει. Γιατί πάνω από τα κόμματα είναι οι θεσμοί και η πολιτεία».

Παίρνοντας το μήνυμα,η υπουργός ανακοίνωσε ότι επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα προκύψει μέσα από προκήρυξη της θέσης που θα καταρτιστεί σε διάλογο με τον καλλιτεχνικό κόσμο. «Στόχος είναι, αφού η θητεία του κ. Λιγνάδη λήγει τον Αύγουστο, από τον Φεβρουάριο να είναι ήδη γνωστός ο επόμενος διευθυντής, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος να μιλήσει για τους στόχους και το πρόγραμμα της νέας διοίκησης και δεσμεύτηκε ότι σε 20 μέρες θα δώσει στον Τύπο περισσότερες πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά ανακοίνωσε δύο συνεργάτες του: την Αναστασία Διαμαντοπούλου που θα αναλάβει το γραφείο της Διεύθυνσης και την Έρη Κύγρια, ως αναπληρώτρια διευθύντρια.

Ο ίδιος επέλεξε να μιλήσει με τα λόγια του Κρέοντα, από την τραγωδία του Σοφοκλή, που είχε ανέβει από το Εθνικό Θέατρο,λέγοντας ότι: «Είναι αδύνατον να μάθει κανείς, τη σκέψη, τη γνώμη και τον τρόπο συμπεριφοράς ενός ανθρώπου, πριν τον δοκιμαστεί στην αρχή, την εξουσία και τους νόμους...»

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Λιγνάδης αποκάλυψε ότι στις 31 Αυγούστου, τη μέρα αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα, συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο του πατέρα του Τάσου Λιγνάδη, στον οποίο αφιέρωσε τη χαρά της τιμής, της νέα του θέσης.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία