Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση από δημοσιογράφους, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την πολυσυζητημένη παράσταση "Ζητείται Ψεύτης", που αναμένεται να ανέβει στο θέατρο Παλλάς στις 15 Μαρτίου. Μια συνέντευξη τύπου με γρήγορο ρυθμό, δρώμενα και με χαρούμενη διάθεση από όλους. Στο γεμάτο ελληνικές σημαίες σκηνικό, που θύμιζε προεκλογικό τοπίο, ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου, με τον Αλέξη Γεωργούλη ως "Ψευτοθόδωρο", να μας φωνάζει με την ντουντούκα να ψηφίσουμε τον "Φερέκη". Ο Γιώργος Παρτσαλάκης ο οποίος θα υποδυθεί τον υποψήφιο βουλευτή εμφανίστηκε στο βήμα και έβγαλε προεκλογικό λόγο. Σύσσωμος ο θίασος ενθουσιασμένος φώναζε ακολουθώντας.

typou pseftis 2 texnes plus

 

Ο σημαντικός Πέτρος Ζούλιας έχει αναλάβει την διασκευή και την σκηνοθεσία της διαχρονικής κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά. Η κόρη του Δημήτρη Ψαθά, Μαρία ήταν παρούσα και μας μίλησε για την ιστορία του έργου. Από το 1953 που ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο, από τον θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και την Άννα Συνοδινού, η παράσταση γνώρισε τεράστια επιτυχία και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι και πρόσφατα παρουσιαζόταν επιτυχώς και στην γειτονική Τουρκία μαπό το Εθνικό τους Θέατρο, ενώ στο πλαίσιο ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών, προ εικοσαετίας, η χώρα μας έστειλε στην Τουρκία την "Μήδεια" και η Τουρκία το "Ζητείται Ψεύτης" το οποίο παρουσιάστηκε στο κτίριο Τσίλερ της Αγίου Κωνσταντίνου.

Το έργο από γραφής του είναι για ένα σκηνικό ενώ στην παράσταση θα δούμε πάνω από δέκα σκηνικά και από εννέα ρόλους θα δούμε στη σκηνή είκοσι τέσσερις ηθοποιούς και έχει διανθιστεί με πολύ χορό και τραγούδια της εποχής. Ο Πέτρος Ζούλιας σημείωσε «Ο Ψαθάς είναι ανοιχτός στον χρόνο και στο χώρο, είναι παγκόσμιος και διαχρονικος. Ο Τερζάκης σε μια ομιλία του είχε πει για τον Ψαθά πως υπάρχει ένα στοιχείο στη δραματουργία που δεν το συναντάμε μέχρι τότε.Το Φαντεζί. Ο ψεύτης και το ψέμα στη ζωή των ανθρώπων και στη πολιτική παίρνει μια άλλη διάσταση. Είναι η ανάγκη μίας ολόκληρης ελλάδας να παραμυθιαστεί, να ονειρευτεί, και τότε και τώρα. Ο Ψαθας προφητικός είδε κάτι που αντέχει και τώρα και σίγουρα τις επόμενες δεκαετίες».

pseftis typou 4texnes plus

 

Ο Αλέξης Γεωργούλης είπε: «Αυτή η προσέγγιση του συγγραφέα μέσα από τα μάτια του Ζούλια είναι οτι θεωρεί πως το ψέμα ως αντίποδας της αλήθειας δεν μπορεί να μην είναι πάρα πολύ χρήσιμο η εξίσου αληθινό σαν την αλήθεια». Η Ναταλία Δραγούμη αποκάλυψε πως πριν χρόνια της είχε προταθεί από τον Δημήτρη Πιατά, να παίξει τον ίδιο ρόλο στην παράσταση που θα ανέβαζε. Όταν διάβασε το κείμενο και πήρε τηλέφωνο να απαντήσει θετικά την ενημέρωσε πως ναυάγησε τελικά το ανέβασμα της παράστασης. «Τώρα ήρθε η ώρα μου να πραγματοποιηθει η κυρία Φερέκη με έναν από τους πιο αγαπημένους μου σκηνοθέτες που χρόνια ήθελα να συνεργαστώ και δεν είχε δοθεί η ευκαιρία». Ο Αργύρης Αγγέλου δήλωσε «Χρωστάω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πέτρο Ζούλια και στις Θεατρικές Σκηνές που μου έδωσαν την ευκαιρία για μία σεζόν ακόμα να υπάρξω σε έναν υπέροχο θίασος αυτός θίασος έπρεπε να βρεθεί στη σκηνή». Η Αποστολία Ζώη για πρώτη φορά θα βρεθεί σε θεατρική παράσταση «Είμαι τόσο τυχερή που θα βρεθώ με όλους αυτούς τους ανθρώπους και νιώθω πως υπάρχει μια τεράστια αγάπη μεταξύ μας. Θέλω να ευχαριστήσω την παραγωγή που επέμεινε να γίνει αυτό το έργο και Πέτρο Ζούλια που για μένα είναι ο πατέρας μου αυτή την στιγμή. Σε ευχαριστώ που μου δίνεις απλόχερα όλη αυτή την εμπιστοσύνη, το έχω μεγάλη ανάγκη να νιώθω ασφάλεια και μου την έχεις προσφέρει και ήθελα να το πω δημόσια. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι το καλύτερο που έχει συμβεί στη ζωή μου». Να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Παρτσαλάκης λόγω ενός αιφνίδιου οικογενειακού συμβάντος έφυγε μετά την παρουσίαση. Η Συνέντευξη τύπου έκλεισε με τον θίασο να τραγουδά το "Λαός και Κολωνάκι" .

  typou pseftis texnes plus 5

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ

 

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Μουσική: Γιώργος Ζαχαρίου

Μουσική Επιμέλεια: Άκης Δείξιμος

Χορογραφία: Φώτης Διαμαντόπουλος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Γιώργος Παρτσαλάκης

Ναταλία Δραγούμη

Αργύρης Αγγέλου

Αποστολία Ζώη

και στον ρόλο του Ψεύτη ο Αλέξης Γεωργούλης

 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ:

Κορίνα Αλεξανδρίδου

Παναγιώτα Βιτετζάκη

Γιώργος Δεπάστας

Στεφανία Δράκου

Γεωργία Καλλέργη

Χρύσα Κλούβα

Βαγγέλης Κρανιώτης

Ιωάννης Κοντέλλης

Πατρίκιος Κωστής                                                       

Βασίλης Λέμπερος

Δημήτρης Μακρής

Δημήτρης Μαχαίρας

Μάκης Πατέλης

Γιώργος Τσουρουνάκης

 

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την www.viva.gr

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στο Θέατρο Παλλάς

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)

Διεύθυνση Επικοινωνίας-Προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία