Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Κυανή:Βασισμένο στη νουβέλα της Μαίρη Σέλλεϋ «Ο θνητός αθάνατος»

Η ομάδα Νοσταλγία επιστρέφει, έχοντας παρουσιάσει πέρσι την περιπατητική, νουάρ βιογραφία Ιλλινόι και το ποιητικό δράμα Ονέγκιν, με μια εντελώς διαφορετική ιστορία βασισμένη στη ρομαντική νουβέλα «Ο θνητός αθάνατος» της Μαίρη Σέλλεϋ.
Τίτλος της νέας παραγωγής είναι η «Κυανή» και πρόκειται για μια ιστορία φαντασίας που διηγείται ολόκληρη την περιπετειώδη ζωή ενός ζευγαριού στη Γη αλλά και στο μακρινό Διάστημα.
Ο Φρανκ, κοσμοναύτης και μόνιμος κάτοικος του αστέρα Στάχυ για πενήντα ολόκληρα χρόνια, υποδέχεται έναν παλιό του φίλο ο οποίος τον επισκέπτεται για να τον ενημερώσει για το επικείμενο τέλος της αγαπημένης του Μπεθ στη γη. Του δίνει επίσης και ένα ημερολόγιο, την καταγραφή της ζωής της Μπεθ όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι ο Φρανκ, αποφασίζει να γυρίσει στη Γη για να τη βρει, διαβάζοντας κατά την επιστροφή του την αφήγησή της. Η «Κυανή», είναι η επιστροφή του Φρανκ από το Διάστημα στη Γη, αλλά και από το παρόν στο μακρινό παρελθόν.
Η «Κυανή» είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα ένας διάλογος με τη νουβέλα της Σέλλεϋ, την πλοκή της οποίας δανείζεται και μεταφράζει στη δική της εκδοχή για τον «ρομαντικό έρωτα».
 
 
Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Γιώργος  Σίμωνας
Σκηνικά: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας
Βίντεο: Ελένη Παπαϊωάννου
Μακιγιάζ/ Φροντιστήριο: Mαρίνα Πινιατώρου
 
Ηθοποιοί: Ηώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς, Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου, Αναστασία Δεμέστιχα,  Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Καραλής,  Ηλίας Μενάγιερ, Ελένη Παπαϊωάννου 
 
Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab
Boηθοί σκηνογράφου: Μαρίνα Πινιατώρου, socos
Hχογραφήσεις/ Μίξεις: Στέλλα Ν. Χρίστου
Φωτογραφίες:  Μαρία Τούλτσα
Διάρκεια: 180 λεπτά
Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία
 
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
 
Από 12 Ιανουαρίου 2019 έως 24 Φεβρουαρίου 2019  στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο) 
Εισιτήρια: 14 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες), 10 ευρώ (για ομαδικές κρατήσεις  10 ατόμων και άνω)
Οnline προπώληση : viva.gr (οnline έκπτωση: τα πρώτα 40 εισιτήρια κάθε παράστασης στα 12 ευρώ) & αγορά στα σημεία προπώλησης viva.
Κρατήσεις, πληροφορίες: 210. 52 49 903 |  Ώρες ταμείου: 17:30-21:30

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία