Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα στη σκηνή του Άλφα.Ιδέα

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχει μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρόνων. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε τα κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο »
 
Μετά από περισσότερα από 10 πούλησαν εκθέσεις στο Πάτρα από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους, και δεκάδες έπαθλαν να εκπέμπουν παραστάσεις κάτω από αστεράκια στα ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα, «Τα κάτω από τα αστέρια» ζωντανεύουν την ιστορία τους στο σκηνικό Άλφα.Ιδέα.
 
Τέλη της δεκαετίας του 80, αρχή των 90σ. Ελληνική επαρχία, πόλη του νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί με το σχολείο, γίνονται αχώριστες, ονειρεύονται, κάνουν αγάπη, ερωτεύονται «για πάντα». 
Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα - όπως συνηθίζει - επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν το ένα το άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, μεταξύ τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.  
 
Αυτή είναι η τελική επίδειξη ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστάνε το ένα στο άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συναναστροφή, γεμάτη την ευχαρίστηση και την απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία.  
 
Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω από τα τρία αστέρια». 
 
Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο την μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την απελπιστική εποχή της ακεραιότητας.
 
"Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινού λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου, μέσα της, με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος. "
 
 
Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Συνεργασία σε σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
 
Παραστάσεις: Από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.
Διάρκεια: 70 λεπτά 
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο), 12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό) 
 
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τζίφας Χρήστος
 
Θέατρο Άλφα.Ιδέα
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Αθήνα
Τηλ .: (210) 5221444, 5238742.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία