Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 
Από τον Σπύρο Σιακαντάρη
 
Ο Δημήτρης Τάρλοου, η ψυχή του θεάτρου Πορεία, μας υποδέχθηκε μαζί με τους συντελεστές των παραστάσεων, στην ανακαινισμένη αίθουσα του θεάτρου το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου για την παρουσίαση του προγράμματος για τη σεζόν 2018 - 2019. Πλήρως ανακαινισμένη η αίθουσα, καθώς το καλοκαίρι ανακατασκευάστηκαν οι εξέδρες κάνοντας την πιο λειτουργική, παράλληλα, προστέθηκαν καθίσματα και σύγχρονα μέσα που θα εξυπηρετήσουν τη λειτουργία των παραστάσεων. Επίσης πλέον υπάρχει η υποδομή για τα ατομα με ειδικές ανάγκες και συντομα θα εγκατασταθεί και αναβατόριο για να είναι το θέατρο πλήρως προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.
 
Το θέατρο Πορεία, όπως μας ενημέρωσε ο Δημήτρης Τάρλοου, γιορτάζει τα 20 χρόνια δημιουργίας του και ο ίδιος ελπίζει οτι θα μπορεσει αυτό να επισφραγισθεί με μια έκδοση που να περιλαμβάνει τις σημαντικότερες παραστάσεις και την διαχρονική εξέλιξη του θεάτρου Πορεία. Να υπενθυμίσουμε ο,τι τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συνδρομής Φίλων του θεάτρου Πορεία με προνόμια.
 
Τρεις νέες παραγωγές, αναμεσά τους ο πολυαναμενόμενος "Γιούγκερμαν" που πέρυσι τέτοια εποχή μας είχε προαναγγείλει,  και μια επανάληψη περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του σημαντικού θεάτρου. 
 
Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθέτης της φιλόδοξης παραγωγής μας εξήγησε το λόγο που θέλησε να ασχοληθεί με ακόμη ένα έργο του Καραγάτση, μετά τη Μεγάλη Χίμαιρα από την οποία πέρασαν 6 χρόνια που ξεκίνησε η δημιουργία της."Μετά από την εμπειρία της Χίμαιρας ήθελα να επιστρέψω στον Καραγάτση και στο θέμα του ξένου γιατί με απασχολεί λόγω της δικής μου αίσθησης της ξενικότητας. Επίσης ψυχαναλυτικά. Ήθελα να εξελίξω τον τρόπο της αφήγησης, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο κινηματογράφος. Να αλλάξουμε τον τρόπο της αφήγησης και να πάμε σε κάτι πιο ελεύθερο.Επέλεξα ο τρόπος να είναι σαν μια αφήγηση του ίδιου του Γιούγκερμαν λίγο πριν πεθάνει. Μέσα από τα μάτια του, λίγο συγκεχυμένη, σαν ενα φιλμ. Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με πολλούς και καλούς καλλιτέχνες με τους οποίους τρεις βδομάδες τώρα είμαστε σε πρόβες και θα παλέψουμε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα."
 
Ο Στρατής Πασχάλης έχει αναλάβει και σε αυτό το έργο του Καραγάτση τη διασκευή τουσημείωσε "Θεωρώ τον Γιουγκερμαν το αρτιότερο και πιο εμβληματικό έργο του Καραγάτση". Ο πυκνοκατοικημένος κόσμος του Καραγάτση -107 χαρακτήρες- γίνονται 70 στην παράσταση μέσα από 18 ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς και επτά παιδάκια.
 
Ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος θα υποδυθεί τον σπουδαίο αυτό ρόλο μας εξομολογήθηκε: "Κλείνω είκοσι χρόνια ως ηθοποιός, όταν φοιτητής στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής ανέβηκα στη σκηνή. Έχω πραγματικά την τύχη να ασχοληθώ με ενα κείμενο που το αγάπησα πάρα πολύ όταν το διάβασα. Ένα δύσκολο κείμενο, ένας κοσμοπολίτης που έχει κάνει πολλά και κακά και καλά πράγματα. Ένας ζωντανός άνθρωπος. Ο Δημήτρης μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω στις πρόβες με ενα τρόπο που χρόνια είχα να κάνω. Έχω τη τύχη να έχω όλους αυτούς τους συνεργάτες δίπλα μου να εμπιστεύομαι. Νοιώθω οτι θα κάνουμε κατι μαγικό."
 
Η Μαρίνα Καραγάτση, συγγραφέας του έργου, διευκρίνησε "Το Ευχαριστημένο δεν είναι μια βιογραφία για τον πατέρα μου, τον Καραγάτση, αλλά ήτανε για ένα τάμα που είχα κάνει από μικρή να γράψω ένα έργο για την αγαπημένη μου Λασκαρώ η Δέσποινα όπως την λέγανε στην πραγματικότητα.Της Ανδρειώτισας που ήρθε στο σπίτι μας όταν γεννήθηκα και έφυγε όταν ήμουνα 20 χρονών και την αγάπησα πολύ. 
Μαζί με τη Λασκαρώ μέσα στο μυθιστόρημα υπάρχει και το δράμα των κοριτσιών που ξεριζονώντουσαν από την Άνδρο και τα άλλα νησιά και έρχονταν ως υπηρέτριες περνώντας και δύσκολες καταστάσεις.  Αυτά ήθελα να γραψω κι φυσικα μαζι με αυτα μπαινει και η οικογένεια και ο Καραγάτσης με τον οποίο είναι γνωστό είχα μια γλυκόπικρη γεύση."
 
Για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη πορεία του θεάτρου θα παρουσιαστεί έργο του Ευγένιου Ο Νηλ. Η σκηνοθέτης Μαριλίτα Λαμπροπούλου μας είπε ο,τι 20 χρόνια έχει να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο έργο στην Ελλάδα.
"Δεν θα ήθελα να το έχω ακουμπίσει κι αγγίξει αν δεν είχα μετατοπιστεί στη ζωή μου σαν βλέμμα και σαν διαθεση μέσα απο τις δυσκολιες των τελευταίων ετών που πέρασα και προσωπικά εγώ και συνολικά ως χώρα και κοινωνία. 
Ενα έργο που μιλά για το αν μπορούν να ξεπεραστούν οι πληγές και τα πράγματα που μας αφήνουν ένα στίγμα, και αν μπορούμε να τα αλλάξουμε και να προχωρήσουμε τη ζωή μας. 
Ένα κείμενο που απλώνετε σε πολλά επίπεδα που αριστοτεχνικά ο σπουδαίος συγγραφεας ξεδιπλώνει.Είμαι πολύ ευτυχής για την ομάδα των ηθοποιών, έχουμε δέσει όλοι οι συντελεστές μεταξύ μας και νομίζω θα βγεί ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Είμαστε στον καλύτερο χώρο που θα μπορούσαμε να βρεθούμε από όλες τις απόψεις."
 
Ο Γιάννης Νταλιάνης μας πληροφόρησε οτι πρόκειται για το κύκνειο άσμα του συγγραφέα. "Ένα έργο μεγάλης ωριμότητας,  ένα δεξιοτεχνικό αυτοβιογραφικό έργο του συγγραφέα που καταθέτει πολλά προσωπικά βιώματα του με τέτοιο τρόπο που μας αφορούν όλους."
 
Η τελευταία παραγωγή που θα ανέβει τον Φεβρουάριο είναι ένα έργο κατά παραγγελίαν στον Άρη Μπινιάρη"Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά όταν μου πρότεινε ο Δημήτρης να ξανασυνεργαστούμε, και ειδικότερα γιατί του πρότεινα να κάνουμε μια παράσταση με αφορμή το ιστορικό γεγονόςγια όσα συνέβησαν στο υψωμα 731, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εκεί το 1941 ο Μουσολίνι θέλωντας να πείσει τον Χίτλερ οτι άξιζε να του δώσει σημασία, φέρνει όλο το αφάν γκατέ του στρατού και ηγείτε νομίζοντας οτι θα κάνει περίπατο. Απέναντι του στάθηκαν ο Δημήτρης Κασλάς με μια χούφτα νέα παιδιά με δανεικά εξαρτήματα από άλλους στρατούς και παρόλα αυτά καταφεραν να τον νικήσουν. Διάφορα παράδοξα και συγκλονιστικά που συνέβησαν εκεί θα περιγράψω στο έργο που έχει συμβολικό χαρακτήρα, μέσα από μια ρόκ αφήγηση." 
 
   Διαβάστε αναλυτικά για τις 4 παραγωγές που θα δουμε στο Θέατρο Πορεία:
 
 euxaristimeno texnes plus
 ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟ
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Το Ευχαριστημένο,  το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, θα επαναληφθεί στο Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, από 21 Σεπτεμβρίου και για 13 μόνο παραστάσεις. 
 
 
Διασκευή: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Nalyssa Green
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος
Βίντεο: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα, Θωμαΐς Γκερλεκτσή
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Εκγύμναση ηθοποιών: Χριστιάνα Κοσιάρη
Φωτογραφίες-trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου
 
 
Διανομή:
Λασκαρώ: Καίτη Μανωλιδάκη
Μαρίνα: Σίσσυ Τουμάση
Μίνα: Σμαράγδα Σμυρναίου
Νίκη: Ειρήνη Δράκου
Καραγάτσης: Χρήστος Μαλάκης
 
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από 21/9/2018 έως 7/10/2018:  Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00
 
Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 16 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 12 ευρώ
Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης: 12€ (αρχική τιμή 16€) μέχρι και την ημέρα της πρεμιέρας (21 Σεπτεμβρίου).
Διάρκεια: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
 
 feggari giakataramenous texnes plus
 
ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ
 
Το θέατρο Πορεία, μετά τη Σκακιστική Νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, συνεργάζεται ξανά με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου και την ομάδα Zero Gravity και ανεβάζουν το Ένα Φεγγάρι Για Τους Καταραμένους (1943) του Ευγένιου Ο' Νηλ, από 8 Οκτώβριου 2018, σε συνεργασία με την εταιρία θεάτρου Ακτίς - Μοντέρνοι Καιροί.
 
Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα (βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας και τέσσερα Πούλιτζερ), που παρουσιάζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, σε καινούργια μετάφραση και με διαφορετική ματιά. Έργο γεμάτο αυτοβιογραφικά στοιχεία, μια προσωπική κατάθεση του Ο' Νηλ γύρω από την ταραγμένη οικογενειακή ζωή του, μια συνέχεια του αριστουργήματός του Το Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα. Με πυρήνα τις σπαρακτικές σχέσεις των προσώπων, η παράσταση επιχειρεί να διανοίξει έναν νέο φαντασιακό χώρο στον ρεαλισμό του Ο' Νηλ, που θα επικοινωνεί με τις αλήθειες του καθενός μας. Στο Ένα Φεγγάρι για τους Καταραμένους, μια μέρα κωμωδίας και μια νύχτα τραγωδίας συνθέτουν ένα ευδιάθετο purgatorium και ένα πικρό paradiso. 
 
Σε έναν ξεχασμένο τόπο, τρία πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με την επιθυμία τους και την ανεπάρκειά τους. Ο αλκοολικός, ξεπεσμένος ηθοποιός Τζιμ Ταϊρόν, μαθημένος  στη ζωή του Μπρόντγουεϊ και στις νυχτερινές κραιπάλες της Νέας Υόρκης, βρίσκεται για λίγο σε μια άγονη επαρχία, σε ένα κτήμα που σύντομα θα γίνει δικό του. Εκεί συναντιέται με τη Τζόσι Χόγκαν, μια νεαρή γυναίκα, τελείως διαφορετική από αυτές που έχει γνωρίσει ως τώρα. Εκείνη βλέπει σ' αυτόν όλη την ευγένεια και τα ψυχικά χαρίσματα που ο ίδιος δεν αναγνωρίζει ούτε στον εαυτό του.  Ο πατέρας της Τζόσι, ο φτωχός μετανάστης Φιλ Χόγκαν, ελπίζει σε έναν γάμο ανάμεσά τους, που θα τον ξελάσπωνε από τη φτώχια και τα χρέη. Καταστρώνει απίθανα σχέδια προκειμένου να τους ενώσει. Όμως σ' αυτή την ένωση θα υψωθούν σαν ανίκητα εμπόδια η διαφορετικότητά τους, οι ψευδαισθήσεις τους και τα φαντάσματα που τους στοιχειώνουν. Το φως του φεγγαριού  θα φωτίσει τα περασμένα και θα τους φανερώσει το αληθινό τους πρόσωπο. Με το ξημέρωμα θα έρθει μια απρόσμενη κάθαρση. Υπάρχει χώρος για το θαύμα; Ένα έργο για την εξάρτηση, το ψέμα, την ενοχή.
 
Μετάφραση: Θοδωρής Τσαπακίδης, Ισμήνη Φραγκιουδάκη
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Κώστας Γάκης, Κώστας Λώλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελπίδα Τοπάλογλου
Φωτογραφίες-trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου
 
Παίζουν:  
Τζόσι Χόγκαν: Ιωάννα Παππά
Φιλ Χόγκαν, ο πατέρας της: Γιάννης Νταλιάνης
Τζιμ Ταϊρόν: Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Στέντμαν Χάρντερ: Ιώκο - Ιωάννης Κοτίδης
Μάικ Χόγκαν: Ντίνος Γκελαμέρης
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από 8/10/2018 έως 6/11/2018: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων:  VIP ζώνη: 18 ευρώ, A’ ζώνη: 16 ευρώ, Β’ ζώνη: 14 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης) Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας (8 Οκτωβρίου): Εισιτήρια VIP ζώνης 14€, Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€ (αρχική τιμή 18€, 16€ και 14€ αντίστοιχα).
Διάρκεια: 120 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
 
 gioukerman texnes plus
 
ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ
 
Το μυθιστόρημα που θεωρείται το πλέον εντελές και συναρπαστικό του συγγραφέα Μ. Καραγάτση ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πορεία, μετά τηνεξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον Στρατή Πασχάλη στην παράσταση-σταθμό Η Μεγάλη Χίμαιρα, του ανέθεσε τη διασκευή του Γιούγκερμαν.  
Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο. 
Το μυθιστόρημα, το τρίτο του συγγραφέα, γράφτηκε το 1938, δύο χρόνια μετά τη Χίμαιρα και πέντε χρόνια μετά τον Συνταγματάρχη Λιάπκιν, μαζί με τα οποία σχηματίζει την τριλογία με τίτλο Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο. Πλάι στο ενδελεχές ψυχογράφημα του ήρωα, ο «παραμυθάς από ράτσα» Καραγάτσης στο μυθιστόρημά του αυτό απεικονίζει με γλαφυρότητα την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας και καταθέτει την οπτική του γύρω από τη μπολσεβίκικη επανάσταση, τον κομμουνισμό, το τσαρικό καθεστώς. 
Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Τάρλοου, σημειώνει: «Ο Γιούγκερμαν, αυτός ο θεόθεν αριστοκράτης και αλήτης, θα κυνηγήσει με αυτοκαταστροφική μανία τον πλούτο, τη δόξα, την εξουσία, τις γυναίκες, θα τα κατακτήσει όλα, για να συνειδητοποιήσει μέσω του συγγραφέα Καραμάνου πως για τον καθένα μας μονάχα ένα κορίτσι υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η σοφή μετατόπιση θα σημάνει και το αναπόφευκτο μας τέλος, όπως λέει και ο Καραμάνος: "Η μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος." Το βασικό, το πρωταρχικό τραύμα, ανελέητο, όσο και βασανιστικό, μας στέλνει όλους στην αγκαλιά της μητέρας μας, που μας περιμένει πανέμορφη, παγωμένη κι ακίνητη, για να αναπαυθούμε για πάντα κοντά της.» 
Ο διασκευαστής του μυθιστορήματος, Στρατής Πασχάλης, αναφέρει σε σχέση με το έργο του: «Στον "Γιούγκερμαν" η διασκευή ανασυνθέτει τα βιογραφικά γεγονότα του μυθιστορήματος σ’ ένα σκηνικό ονειρόδραμα που συνδυάζει το ρεαλιστικό και το παράδοξο, το ποιητικό και το γκροτέσκο. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Την ιδέα για κάτι τέτοιο μου την έδωσε το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματος, "Τα στερνά του Γιούγκερμαν", ένα παραλήρημα εικόνων, γεγονότων και προσώπων όπου η φαντασία δρα ελεύθερα και υπονομεύει την πραγματικότητα. Όλο το έργο είναι ένα τεράστιο φλας μπακ που καταλήγει στην αποκάλυψη ενός γεγονότος από το παρελθόν, το οποίο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης λειτουργεί συνεχώς, κάτω και γύρω από τα λόγια των βασικών ηρώων, χωρίς να φανερώνεται απόλυτα στον θεατή… Τάμερφορς, Πειραιάς, Αθήνα, Μυτιλήνη, Ακράτα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Ευρώπη, Γκρενόμπλ… Κοσμοπολιτισμός και ρίζες, μέσα σ’ έναν ξέφρενο μα και ηδονικό εφιάλτη γεμάτο πάθη, μοναξιά, σκληρότητα, μα και βαθιά ανθρωπιά.»
 
Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου 
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία - Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σχεδιασμός κομμώσεων: Χρόνης Τζήμος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουτσοκώστα,  Θωμαΐς Γκερλεγκτσή, Ελένη Χαλαστάνη
Βοηθοί σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Δημήτρης Αγγέλης, Αλέξανδρος Γαρνάβος, Λίνα Σταυροπούλου
Βοηθός χορογράφου: Χριστιάνα Κοσιάρη
Φωτογραφίες-trailer: Βάσια Αναγνωστοπούλου
 
Γιούγκερμαν: Γιάννης Στάνκογλου
Μιχάλης Καραμάνος / Σύλβεστρος: Χρήστος Μαλάκης
Ντάινα / Λίλη: Ζέτα Μακρυπούλια
Βούλα: Θάλεια Σταματέλου
Γιώργος Μάζης / Αστυφύλακας: Γιάννης Καπελέρης
Κλεό / Μάγκας 2: Πολύδωρος Βογιατζής
Σκλαβογιάννης / Διευθυντής Τραπέζης / Διοικητής / Ντε Κρεσύ: Δημήτρης Πετρόπουλος
Θωμάς Παπαδέλης / Σύμβουλος οικονομικών / Κάρλ: Γιάννης Νταλιάνης
Αλκμήνη / Σάσα: Δανάη Σαριδάκη
Ασπασία / μητέρα Καραμάνου: Καίτη Μανωλιδάκη
Λιάπκιν / Μόγιας / Πρίγκηψ Αρκάνωφ: Δημήτρης Μπίτος
Γερο-Στρατής / Υπηρέτης: Νίκος Καλαμό
Νίτσα / γυναίκα που τραγουδά / Αντιόπη: Λήδα Μανιατάκου
Μάγκας 1 / Παύλος / Νεαρός: Αλκιβιάδης Μαγγόνας
Κοσμική καλλονή / Πόρνη 2 / Συνοδός Γιώργου: Μπίλιω Μαρνέλη
Τσιγγάνα / Πόρνη 1 / Συνοδός Κλεό / Ελίζ: Κορίνα Κόκκαλη
Νάσος / Υπάλληλος / Τραπεζικός: Ανδρέας Νάτσιος
Γυναίκα συνοδός: Ελένη Χαλαστάνη
Μικρός Γιούγκερμαν: Άγγελος Πιλιτσίδης, Μάριος Σουμάτης, Αντώνης Στάμου, Φίλιππος Τάρλοου
Σύλβι: Θοδωρής Πιλιτσίδης, Δημήτρης Ντιμπιτζίδης, Δημήτρης Τατάκης
Ζωντανά παίζει μουσική η Λένα Χατζηγρηγορίου
 
 
Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 
Τετάρτη & Κυριακή 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή 20:00, Σάββατο 16:00 & 20:30
 
Διάρκεια: 180 λεπτά, με διάλειμμα
 
Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη (λαϊκή) VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ
Πέμπτη έως Κυριακή: VIP ζώνη: 25 ευρώ, A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 14 ευρώ, 
senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 15 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)
 
 
 
ΥΨΩΜΑ 731
 
 
Το 1941, στο Ύψωμα 731, ο ολιγάριθμος ελληνικός στρατός κατορθώνει μια συντριπτική νίκη επί του πολυάριθμου ιταλικού στρατού του Μουσολίνι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καταλάβει την Ελλάδα. Στη μάχη που δόθηκε τα γεγονότα και οι αριθμοί αγγίζουν τη σφαίρα του παράδοξου όσον αφορά τον μικρό αριθμό των Ελλήνων οπλιτών αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισαν μία ιταλική επίθεση μυθικών διαστάσεων. 
Στην παράσταση, με όχημα την αφήγηση των γεγονότων, η μάχη ανάγεται στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων· εκεί όπου νικάει ο παράδοξος τρόπος σκέψης, αυτός  που αντιβαίνει στην κοινή αντίληψη και έρχεται σε σύγκρουση με τις εκάστοτε κρατούσες αντιλήψεις ή την κοινή λογική· εκεί όπου η νίκη του παράδοξου τρόπου σκέψης περιέχει ως κεντρική έννοια την αξία της ελευθερίας, απέναντι σε μια δύναμη, που αρχικά φαντάζει άτρωτη, και που προσπαθεί βίαια να εγκαθιδρύσει στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων ένα πρότυπο κανονικότητας και ομογενοποίησης που τελικά μας απομονώνει από την ίδια τη ζωή. Πληροφορίες που αντλούνται από εφημερίδες και μαρτυρίες της εποχής, καθώς και συνεντεύξεις και απομνημονεύματα ανθρώπων που συμμετείχαν στη μάχη, μεταστοιχειώνονται σε μουσική, κίνηση και λόγο.
 
Σύνθεση κειμένου: Άρης Μπινιάρης, Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Δραματουργική επεξεργασία: Θεοδώρα Καπράλου
Σύνθεση και εκτέλεση μουσικής: Βίκτωρας Κουλουμπής (μπάσο), Πάνος Σαρδέλης (τύμπανα), Χρήστος Γεωργόπουλος (κιθάρα)
Ερμηνεία: Άρης Μπινιάρης
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από 18/2/2019 έως 23/4/2019: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Τιμές Εισιτηρίων:  VIP ζώνη: 18 ευρώ, A’ ζώνη: 16 ευρώ, Β’ ζώνη: 14 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ, senior (άνω των 65): 14 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 12 ευρώ (σε συγκεκριμένες θέσεις της Α’ & Β’ ζώνης)
Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης έως και την ημέρα της πρεμιέρας (18 Φεβρουαρίου): Εισιτήρια VIP ζώνης 14€, Α’ ζώνης 12€, Β’ ζώνης 12€ (αρχική τιμή 18€, 16€ και 14€ αντίστοιχα).
Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
  
 Θέατρο Πορεία
  • Διεύθυνση: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69
  • Τηλέφωνο: 210 8210991, 210 8210082
  • Site  / Facebook 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία