Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η bijoux de kant ανεβάζει το «Λουκούμι»

«Λουκούμι» του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Μία παράσταση της bijoux de kant.

Ένας μονόλογος υπέρ αοράτων ένας μονόλογος – πρόσφορο στους αόρατους της ιστορίας  παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την bijoux de kant

«Ο Μικελής, ο ήρωας στο μελαγχολικό Λουκούμι του Γιάννη Κωνσταντινίδη επιστρέφει ως άχνη λουκουμιού για να  αφηγηθεί  την ασήμαντη ζωή του και τον ακόμα πιο ασήμαντο θάνατό του. Από τη Σύρο στο Γκαζοχώρι  πρωτευούσης, ολίγον μούτσος, ολίγον εργάτης στο φωταέριο, ολίγον πολύτεκνος και ολίγον τίποτε, μοιράζεται με το αόρατο κοινό την αόρατη παρουσία του.

Ο Μικελής θα ζήσει και μετά θα πεθάνει. Στο ενδιάμεσο θα ξαναζήσει και θα ξαναπεθάνει. Ακόμα κι  η “πνευμονοκονίαση μεταλλωρύχου”, η αιτία θανάτου του, (η μόνη λαμπερή ατομικότητα που του χαρίστηκε), θα καταγραφεί ως μαζικός θάνατος εκ λιμού τον μαύρο χειμώνα του ’42.

Ο Μικελής ήρθε, είδε και απήλθε σαν κοσμική λουκουμόσκονη. Αυτή η άχνη της ιστορίας, ο ασήμαντος κόκκος της ιστορικής  σκόνης που περνάει και χάνεται είναι η πρόκληση για την  bijoux de kant, που η δουλειά της είναι να  συνομιλεί με τους αόρατους…»

Γιάννης Σκουρλέτης

 

«Κι αφού σου πέφτει να πλεύσεις Μικελή, θα σου το επαναλάβω.

Αυτή είναι η καλύτερη θέση στο καράβι! Η θέση του μούτσου!

Γιατί, μόνο όταν είσαι μούτσος, οι άλλοι δεν σου κρύβονται.

Γιατί ένας μούτσος Μικελή, -αν έχει τα μάτια του ανοιχτά-, βλέπει καλύτερα απ’ όλους τους άλλους τι κάνει άνθρωπο, τον άνθρωπο.

Κι αυτή είναι η μόνη γνώση που αξίζει!»

Συντελεστές:

Κείμενο:  Γιάννης Κωνσταντινίδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζει ο: Χαρίλαος Τρουβάς

 

-Για 4 παραστάσεις 

τα Σαββατοκύριακα 10 - 11 και 17 - 18 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30

Τοποθεσία: bijoux de kant - Hood, Αθηνάς 10, Μοναστηράκι (3ος όροφος)

Ελεύθερη είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Για την παρακολούθηση της παράστασης είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων με μήνυμα στη σελίδα της bijoux de kant στο facebook: www.facebook.com/bijouxdekantofficial/ ή στο τηλέφωνο: 6944094787

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία