Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Η Artika στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, με θέατρο και τραγούδι

Η ομάδα Artika ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων με δύο πρωτότυπες δράσεις για βρέφη και παιδιά. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία που μετατρέπει σχολικά κτίρια σε κέντρα πολιτισμού και συνάντησης για όλους τους κατοίκους των γειτονιών, φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει η Artika, είναι:

 

1. Αφύπνιση των αισθήσεων: "Βόλτα στον κήπο"

Η Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, καλεί παιδιά ηλικίας 2 έως 3 χρονών μαζί με το συνοδό τους, σε μία «βόλτα στον κήπο»! Μέσα από 14 συναντήσεις, τα παιδιά θα βρεθούν σε ένα κλίμα ευχάριστο και ασφαλές όπου θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας υλικά του θεάτρου, να οξύνουν τη δημιουργικότητα και τις αισθήσεις τους μέσα από την έκθεσή τους σε πρωτότυπες ιδέες, δράσεις και αναπαραστάσεις.

Ημέρα και ώρα: Κάθε Πέμπτη (από 8 Φεβρουαρίου), 5.15μμ – 6.00μμ

 

2. Χορωδία – Ομαδικό Τραγούδι

Ο λόγος είναι το τραγούδι! Η Artika αγαπά το τραγούδι και με αυτή τη δράση στοχεύει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της φωνής και της μουσικής, μέσα από την ομαδικότητα που προσφέρει η χορωδία. Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών που θέλουν να τραγουδήσουν, ή που θέλουν να δοκιμάσουν να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο, μπορούν να συμμετέχουν στη δράση αυτή όπου, με τρόπο οικείο, εμπειρικό και βιωματικό θα μπορέσουν να γνωρίσουν τα μυστικά του τραγουδιού και να οξύνουν την ακουστική τους αντίληψη.

Ημέρα και ώρα: Κάθε Πέμπτη (από 8 Φεβρουαρίου), 4.00μμ – 5.00μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν το www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210 5277089.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership.

 

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία