Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Τα "φρικιά" του Κάφκα για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Φούρνος

«Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο κόσμος εξοικειώθηκε με την ιδέα ότι κάποιος ενώ πεινάει δεν τρώει. Κι αυτή η εξοικείωση προκάλεσε την αδιαφορία.»
 
Πόσο σκοτάδι έχουμε μέσα μας και πόσο φως; Πότε κάποιος θεωρείται φρικιό και πότε φυσιολογικός? Πως η κοινωνία περιθωριοποιεί και με πόση ευκολία βάζει ταμπέλες στους άλλους;  
Ένας από τους δυνατότερους μονολόγους των τελευταίων χρόνων ανεβαίνει για τρίτο χρόνο και για μόνο 6 παραστάσεις στο "Θέατρο Φούρνος" στα Εξάρχεια. 
Ο Νικόλας Βαγιονάκης, σε μια μαύρη "χορογραφία" ζωντανεύει και φωτίζει αριστουργηματικά τα "φρικιά" του Κάφκα, τρια "μαύρα" αλλόκοτα πλάσματα που ξεπήδησαν από την πένα του κορυφαίου συγγραφέα του 20υ αιώνα Φραντς Κάφκα.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νικόλας Βαγιονάκης δημιούργησε μια συγκλονιστική παράσταση -ύμνο στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την αυτογνωσία- που στροβιλίζεται σε ρυθμούς φρενήρεις.
"Κάθε παράσταση ειναι διαφορετική, εξελίσσεται, αλλάζει, ωριμάζει... Το κοινό είναι διαφορετικό κάθε φορά, άλλα στοιχεία είναι πιο έντονα –ανάλογα τη στιγμή- 
 
«Η αυτογνωσία είναι ελευθερία" λέει ο Νικόλας Βαγιονάκης που χωρίς "τρίτο μάτι" κατάφερε και δημιούργησε μια μαγική παράσταση, τόσο διαφορετική και τόσο ιδιαίτερη που είναι αδύνατο να μην χαραχτεί βαθιά στη μνήμη όσων την παρακολουθήσουν. 
Τρια διηγήματα η «Αναφορά σε μια Ακαδημία», "ο καλλιτέχνης της πείνας" και η "μεταμόρφωση" ενώνονται σε ένα κείμενο και ταξιδεύουν τον θεατή στον σκοτεινό κόσμο του Κάφκα. 
Ο πίθηκος. Ο «Καλλιτέχνης της πείνας». Και ο Γκρέγκορ Σάμσα, εμφανίζονται και οδηγούν μέσα από την αυτογνωσία και την ελευθερία στην λύτρωση και την εσωτερική μεταμόρφωση.
Μην την χάσετε!
 
 
Ιnfo
Το Kafka’s Freaks ανεβαίνει στο Θέατρο Φούρνος για τρίτη χρονιά, και για έξι μόνο παραστάσεις. Έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο.
 
Σύνθεση-διασκευή-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Νικόλας Βαγιονάκης
Μετάφραση: Παναγιώτης Κατσώλης
Χορογραφίες: Νικόλαος Βαγιονάκης
Σύμβουλος Κίνησης: Paul Blackman
Επιμέλεια φωτισμών: Αποστόλης Τσατσάκος
Φωτογραφίες παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου
Trailer: Κωνσταντίνος Οικονόμου
 
Από 3 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, για έξι παραστάσεις 
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, τηλ. 210 6460748
Ώρα: 9.15 μ.μ.
 
 
Ο Νικόλας Βαγιονάκης αναμένεται να παρουσιάσει το Wilson & Wilson,  του Έντγκαρ Άλαν Πόε. 

 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία