Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Ο Φαίδων Καστρής μας ανοίγει το καμαρίνι του

Κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα για όλο τον Οκτώβριο, καθώς και τις Δευτέρες του Νοεμβρίου, ο Φαίδων Καστρής μεταμορφώνεται σε ένα αλλόκοτο πλάσμα που τρυπώνει στο μυαλό της βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, και μας ταξιδεύει στα όνειρα και τους εφιάλτες της. Όλα αυτά στο έργο «Σοφία» του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι, που παρουσιάζεται στην υπέροχη Οικία Κατακουζηνού, με θέα το ιστορικό κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Λίγο πριν ξεκινήσει μία ακόμα παράσταση ο Φαίδων Καστρής μας ανοίγει το καμαρίνι του…

phaedon kamarini (2).jpg

Αντικείμενα που έχω πάντα στο καμαρίνι μου.

Πριν την παράσταση όλα τα του ρόλου, κατά την διάρκεια όλα τα του Φαίδωνα κι όταν φεύγω αφήνω μιαν υπόσχεση επιστροφής και όλα καθαρά σαν να μην πέρασα ποτέ !!! Αν και πάντα κάτι μένει πίσω, από αυτά που δεν φαίνονται , ψίχουλα της έγνοιας μας, της ευχής μας, της χαράς.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που είχα ποτέ: α) ως χώρο  και β) με ποιους συναδέλφους.

Τι να πρωτοθυμηθώ !!! τόσα αγαπημένα καμαρίνια, μια ζωή !!! Νομίζω της Επιδαύρου πάντα είναι το πλέον αγαπημένο κι επίσης τα καμαρίνια που μοιραζόμαστε πολλοί μαζί , συνήθως περιοδειών αλλά και μικρών θεάτρων στην Αθήνα, θυμάμαι ένα πρόσφατο στο ΟΦΣΑΙΝΤ του Μπελμπέλ, όλο αγάπη και γέλιο πολύ !!! Κουτσαφτίκη, Καπελέρης, λατρείες κι όλη η παρέα αυτή κι άλλες πολλές κι  αγαπημένες.

Το πιο ωραίο καμαρίνι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. 

Έναν ηθοποιό να κάθεται σε μια αρχαία πέτρα στο αρχαίο θέατρο  Φιλίππων με ένα καθρεφτάκι στα γόνατα κι ένα όμορφο κουτί στο πλάι με τα πινελάκια τις σκιές και τα μολύβια του !!!  Δεν μου αρέσουν τα καμαρίνια υπερπαραγωγή, σημασία έχει το φως κι ένας καθρέφτης αν έχεις να βαφτείς !!!  

Την πιο ωραία ανάμνηση που έχω από καμαρίνι. 

Όταν έπαιζα την Μαρί-Πιερ στην Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ, βαφόμουν μόνος, ντυνόμουν το φόρεμά της, έβαζα τα κόκκινα μαλλιά, κοσμήματα,, γόβες κλπ στο τέλος φώναζα τον πιανίστα, που ερχόταν πάντα καθυστερημένος και τρέχοντας και του ζητούσα να μου ανεβάσει το φερμουάρ στην πλάτη !!! Με αυτό το τράβηγμα του φερμουάρ περνούσα στον ρόλο, γινόμουν η "αυτή καθεαυτή " μου. Τέτοια μικρά μαγικά δικά μου θυμάμαι πολλά !!!

phaedon kamarini (3).jpg

Το τελευταίο πράγμα-κίνηση-σκέψη που κάνω πριν βγω από το καμαρίνι μου. 

Μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη από γωνία που να μου αρέσω, να μαγεύομαι που  λέω, μια ανάσα έτσι για αρχή και νοερά , εδώ και 11 χρόνια που πέθανε η μάνα μου, ένα "μαμά παίζω" , κάτι σαν προσευχή.

 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία