Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Άνθρωποι και Τοπία»: Το νέο φωτογραφικό άλμπουμ Κατερίνας Ζωϊτοπούλου Μαυροκεφαλίδου

Κάθε τόπος είναι οι άνθρωποι που τον κατοικούν στις μικρές και καθημερινές στιγμές τους, με τα μικρά ή μεγάλα όνειρά τους.

Κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει η φωτογράφος Κατερίνα Ζωϊτοπούλου Μαυροκεφαλίδου. Στους ανθρώπους είναι το βλέμμα της, η ζωή τους με τα μικρά ή μεγάλα γεγονότα της αποτελεί τη διαρκής έμπνευσή της.

Στο νέο της φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «Ανθρωποι και Τοπία» αιχμαλωτίζει τις στιγμές των ανθρώπων στους τόπους που ζουν μέσα από τη δική της ματιά. Ταξιδεύει στη Βόρεια Αφρική, στις Δαλματικές ακτές, στην Πράγα, στη Βουλγαρία, στο Παρίσι, στη Μασσαλία, στην Αλγερία, στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στο Σεράγεβο, στο Μαυροβούνιο.

Αλλά και στην Ελλάδα, Βόλος Καβάλα, Πλαταμώνας, Πρόχωμα.

Απαθανατίζει τα παιδιά στη Σαχάρα που πουλάνε τα πέτρινα ρόδα -το σύμβολο της ερήμου - που σχηματίστηκαν από κρυστάλλους στα υπόγεια νερά της ερήμου, τους νομάδες του Μαγκρέμπ, τα τοπία της Βρετάνης και της Βουλγαρίας, τους δρόμους της Πράγας… Και παντού παιδιά, παιδιά που παίζουν, που δουλεύουν, που καλωσορίζουν το αύριο κρατώντας σημαίες...

«Πάντα μού άρεσαν τα ταξίδια και με ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μου έβλεπα μακρινούς τόπους και γνώριζα πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους», λέει η ίδια. «Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει μια στιγμή, ένα ενσταντανέ της ζωής και της καθημερινότητας των ανθρώπων. Η φωτογραφία δουλεύει με το στιγμιότυπο και την επικαιρότητα. Και το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω είναι να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας και να χαιρόμαστε τα απλά πράγματα της ζωής».

Από τις εκδόσεις Αγγελάκη κυκλοφορούν επίσης τα φωτογραφικά λευκώματα της Κατερίνας Ζωϊτοπούλου Μαυροκεφαλίδου «Βερολίνο / Berlin» (2017) και «Αθήνα / Athen» (2020).

ANTHROPOI TOPIA EXOFYLLO

Τίτλος: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΑ
Φωτογραφικό Λεύκωμα
της Κατερίνας Ζωϊτοπούλου Μαυροκεφαλίδου
Εκδόσεις: Αγγελάκη
Τιμή: 20 ευρώ
86 σελίδες

Δημόσιες Σχέσεις/Επικοινωνία: Art Ensemble
ΜΑΡΙΚΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
Επικοινωνία Πολιτισμού
Τηλ.  : 6974 833 703 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία