Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Το Handle with Care/  in search of tender weapons στη Βαμβακού Λακωνίας

Το Handle with Care/  in search of tender weapons στη Βαμβακού Λακωνίας

Με την υποστήριξη της Vamvakou Revival

15 & 16 Οκτωβρίου 2021

Μια συλλογικότητα γυναικών - καλλιτεχνών προς αναζήτηση τρυφερών όπλων.

Ένα σύνολο περιπλανώμενων καλλιτεχνικών πρακτικών.

Η γυναικεία κοινότητα του Handle with Care ταξιδεύει προς τη θάλασσα και το βουνό υποστηρίζοντας την ανατροπή του ανθρωποκεντρισμού υπέρ όλων των έμβιων και μη, όντων και την πλουραλιστική υποστήριξη της συνύπαρξης(co-existence). Η ομάδα Handle with Care, αυτήν την περίοδο, 02-17 Οκτωβρίου, βρίσκεται στη Βαμβακού Λακωνίας, ακολουθώντας τις πρακτικές της στο φυσικό τοπίο που περιβάλλει το χωριό, αλλά και μέσα στο ίδιο το χωριό και την κοινότητά του, όπου φιλοξενείται από την ομάδα VamvakouRevival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, που υλοποιείται με την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η ηθική της φροντίδας μας καλεί να οραματιστούμε και να γιορτάσουμε τη συλλογική ενδυνάμωση που αμφισβητεί την κοινωνικά ορισμένη φροντίδα βάσει φύλου και αποδιδόμενη στη γυναίκα.

Πρακτικές και οράματα φροντίδας, θηλυκότητα και οικειότητα εξετάζουν τις συνθήκες και πιθανότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα. Από το άδειο, πάμε στο γεμάτο. Από το ήσυχο, στο θορυβώδες. Από το μονόχρωμο, στο πολύχρωμο. Από το ιδιωτικό, στο δημόσιο. Από το ασφαλές, στο απρόσμενο. Από το σκοτάδι, στο φως και πάλι στο σκοτάδι.

φωτό 10 ΒΑΜΒΑΚΟΥ


Την Παρασκευή15 Οκτωβρίου, 15.00-18.00, και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, 11:00-14:00, το Handle with Care και η Vamvakou Revival μας καλούν να φτάσουμε ως τον Πάρνωνα, στην Πλατεία της Βαμβακούς, όπου θα λάβει χώρα μια χορευτική έκθεση σηματοδοτώντας τη λήξη του προγράμματος φιλοξενίας. Οι επισκέπτες της Βαμβακούς θα βρεθούν σε ένα σταυροδρόμι εσωτερικών και εξωτερικών/ φυσικών τοπίων, χορών, ιστοριών, παιχνιδιών, μυστικών, φωνών…

Πώς αλλάζει η θέαση ενός χορευτικού σώματος σε ένα εξωτερικό περιβάλλον; Πώς αλλάζει η θέαση του περιβάλλοντος που μας «περιέχει» χρόνια, μέσω του βλέμματος μιας επισκέπτριας; Με ποιον τρόπο επιλέγουμε να συν-υπάρχουμε ανάμεσα στις war-hungover* καρδιές μας;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα, σύλληψη, καλλιτεχνική διεύθυνση: Άρια Μπουμπάκη

Χορογραφία: Άρια Μπουμπάκη

(με τη συμβολή των συντελεστών του έργου)

Ερμηνευτές: Παγώνα Μπουλμπασάκου, Χριστίνα Reinhardt, Κατερίνα Κώτσου, Anouk Arra, Άρια Μπουμπάκη

Sound artist: Anouk Arra
Tαινία: ΝεφέληΣαρρή

Φωτογραφίες: Σοφία Δρακοπούλου

Παραγωγή: Σερεντίπιτι ΑΜΚΕ

Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Κώτσου

Τύπος & Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Οι συμμετέχουσες στο πρότζεκτ έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον covid-19 και στις πρόβες, αλλά και τη χορευτική έκθεση τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

φωτό 14 ΒΑΜΒΑΚΟΥ 

 

Λίγα λόγια για το Handle with Care

Το ταξίδι στη Βαμβακού είναι ο δεύτερος σταθμός της κοινότητας του Handle with Care και έπεται του ταξιδιού στη Μήλο, όπου πραγματοποιήθηκε επίσης χορευτική έκθεση τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στην Αθήνα, τον μήνα Δεκέμβριο θα ακολουθήσει η προβολή μίαςμικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας της Νεφέλης Σαρρή που ως μέλος της HWC κοινότητας  δίνει τη δική της ματιά πάνω στις περιπλανώμενες πρακτικές της γυναικείας συλλογικότητας.
Η χορευτική έκθεση Handle with Care πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη Μήλο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Festival International de Théâtre de Milos & Seajets.

Η ομάδα ευχαριστεί τους: Δήμο Μήλου, Solal Forte, Δανάη Τεζαψίδου, Ραλλού Αβραμίδου, Alfonso Gallardo, Πολιτιστικό Σύλλογο Ζεφυρίας.

 

φωτό 5 ΒΑΜΒΑΚΟΥ

Λίγα λόγια για τη Vamvakou Revival

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και την Τρίπολη, στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και σε υψόμετρο 903 μ., βρίσκεται ένα μικρό γραφικό χωριό, η Βαμβακού. Μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό θέλησε να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία και την πορεία του τόπου, δημιουργώντας, το 2018, τον οργανισμό Vamvakou Revival, ο οποίος υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι δύο Οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια ένα κοινό όραμα που είναι η πλήρης αναζωογόνηση του τόπου, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά, και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά.

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία