Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

Όσκαρ 2019: Θρίαμβος για Κόλμαν, Κουαρόν και «Green Book» Κύριο

 
 
Tο «Πράσινο Βιβλίο», το «Ρόμα», το «Black Panther» και το «Bohemian Rhapsody» ξεχώρισαν με 3 βραβεία στην τελετή της 91η Απονομής Βραβείων Όσκαρ, όπου το Χόλιγουντ έστειλε με τις επιλογές του μηνύματα κατά των διακρίσεων ενώ δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, με τον Ράμι Μάλεκ να επικρατεί του Κρίστιαν Μπέιλ στην κατηγορία Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου λέγοντας στον Γιώργο Λάνθιμο συγκινημένη «Είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία».
 
 
 
Η ταινία «Το Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι αποδείχθηκε τελικά η... ευνοούμενη της 91ης τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Ο Αλφόνσο Κουαρόν κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Ρόμα», το ασπρόμαυρο, προσωπικό ταξίδι αναμνήσεων του σκηνοθέτη από το Μεξικό. Πρόκειται για τον πρώτο δημιουργό που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο με μια ασπρόμαυρη, ξενόγλωσση, ισπανόφωνη ταινία. Ο Μεξικανός σκηνοθέτης έχει ήδη κερδίσει ένα Όσκαρ Σκηνοθεσίας, για το «Gravity», το 2014.
 
 
 
Η Ολίβια Κόλμαν επικράτησε της Γκλεν Κλόουζ, κερδίζοντας το Όσκαρ A' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, όπου υποδύεται τη Βασίλισσα Άννα. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο Όσκαρ - μέχρι στιγμής - για την ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος μετά την ανακοίνωση του βραβείου σηκώθηκε από τη θέση του και φίλησε τη Βρετανίδα ηθοποιό.
 
«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε.
 
Οι νικητές είναι οι εξής:
 
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)
 
 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Αλφόνσο Κουαρόν, Ρόμα (Roma)
 
 
Α' ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Ράμι Μάλεκ, Bohemian Rhapsody
 
Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Ολίβια Κόλμαν, Η Ευνοούμενη (The Favourite)
 
 
Β' ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μαχερσάλα Άλι, Το Πράσινο Βιβλίο  (Green Book)
 
 
B' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Ρετζίνα Κινγκ, Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει (If Beale Street Could Talk)
 
 
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Το Πράσινο Βιβλίο  (Green Book)
 
 
ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Η Παρείσφρηση  (BlackKlansman)
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ρόμα (Roma)
 
 
ΜΟΝΤΑΖ
Bohemian Rhapsody
 
 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Black Panther
 
 
ΗΧΟΣ
Bohemian Rhapsody
 
 
ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΟΝΤΑΖ
Bohemian Rhapsody
 
 
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Black Panther
 
 
ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ
Ο Πρώτος Άνθρωπος (First Man)
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
Λούντβικ Γκόρανσον, Black Panther
 
 
ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Shallow, Ένα Αστέρι Γεννιέται (A Star is Born)
 
 
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ
Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία (Vice)
 
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse)
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Free Solo
 
 
ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ
Ρόμα (Roma) - Μεξικό
 
 
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Skin
 
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Period. End of Sentence.
 
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Bao
 

Πολυμέσα

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία