Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης

Πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης (11/02) ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης, σε ηλικία 81 ετών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από αναρτήσεις συγγενικών του προσώπων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι "έφυγε" από ανακοπή καρδιάς.

Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1940 στην Καισαριανή. Το 1966 συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και έδωσε τις πρώτες του συναυλίες. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας έφυγε στο εξωτερικό με την Μαρία Φαραντούρη και δημιούργησαν μια λαϊκή ορχήστρα.

 Το 1970 μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποίησαν περισσότερες από 500 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Το 1972 ο Αντώνης Καλογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα, Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Λειβαδίτη, Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.

 
 Το 1980 κυκλοφόρησε έναν δίσκο με τον Μίμη Πλέσσα και τον Δημήτρη Χριστοδούλου με τίτλο «Τραγούδια της γειτονιάς». Το 1981 ο Αντώνης Καλογιάννης ξεκίνησε το ερωτικό τραγούδι και καθιερώθηκε ως ερωτικός τραγουδιστής. Η δεκαετία του 80 θεωρείται από τις πιο εμπορικές της καριέρας του με τραγούδια όπως «Όμορφη μου Κατερίνα», «Αννούλα του χιονιά», «Σ’ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη», «Και που λες Ευτυχία».
 
 Ο Αντώνης Καλογιάννης έχει ηχογραφήσει περισσότερους από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε άλλους τόσους, καθώς επίσης έχει τραγουδήσει για το θέατρο και την τηλεόραση.
 
πηγή: https://www.news247.gr/