Τελευταία Νέα
Από τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στην παιδοκτόνο της Πάτρας Ζητούνται ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη Είδα τους «Προστάτες», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Είδα το «Hyperspace ή αλλιώς…» , σε σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη   «Καραϊσκάκενα, O Θρύλος» Της Σοφίας Καψούρου στον Πολυχώρο VAULT «Μπες στα παπούτσια μου - Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας» στο Θέατρο Όροφως Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2022 – Το μήνυμα του Peter Sellars Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ανοίγει Mοτέλ στη Φρυνίχου Η πρώτη δήλωση του Νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Δράσεις του Εθνικού Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Ακρόαση ηθοποιών για την νέα παράσταση του Γιάννη Κακλέα Είδα το «Γράμμα στον πατέρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή (Αποστολή στη Θεσσαλονίκη) Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Η σιωπηλή Λίμνη»
 

«Μια νύχτα καλοκαιριού» που θα θυμόμαστε για χρόνια Κύριο

Από τον Όμηρο Μπασιούνι

φωτογραφίες: Σωτήρης Κυπραίος 

Τι και αν σε λίγες μέρες μας καλωσορίζει ο Οκτώβρης..Εχθές η νύχτα στο κατάμεστο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού ήταν καλοκαιρινή, μια νύχτα καλοκαιριού! 
 
Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ηθοποιού Άννας Φόνσου και προέδρου του ιδρύματος "Το σπίτι του ηθοποιού" για να στηρίξουν τη προσπάθεια που η ίδια και τα μέλη του ιδρύματος κάνουν τόσα χρόνια.Ανάμεσά τους επώνυμοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως ο Κώστας Βουτσάς,η Δέσποινα Στυλιανοπούλου,η Βερα Κρούσκα,ο Κώστας Πρέκας και άλλοι.
 
Όλοι μαζί τίμησαν και απόλαυσαν ένα μουσικό ταξίδι με τα τραγούδια του σπουδαίου και αιώνια έφηβου Μίμη Πλεσσα.Μελωδίες γνώριμες,νοσταλγικές, βγαλμένες από μια ανεξίτηλη εποχή,ενορχηστρωμένες με μοναδικό τρόπο από τον πολυταλάντο Μαυρίκιο Μαυρικιου και επιμελημένες προσεγμένα από τη Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα καθώς και τη Νταίζη Λεμπέση στη οργάνωση της παραγωγής.
 
Μια σύμπραξη μαγική που σε έκανε να κλείνεις τα μάτια και με το άκουσμα των τραγουδιών να σιωπάς. Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος συνθέτης: "Η μεγάλη σιωπή είναι ο προθάλαμος της δημιουργίας".Τη σκηνή του Ηρωδείου έντυσαν μουσικά η εικοσαμελής σύγχρονη ορχήστρα του Μίμη Πλέσσα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και φυσικά ο χρόνια φίλος και συνεργάτης του Μίμη Πλεσσα,Γιώργος Κατσαρός με το σαξοφωνό του σε ακούσματα τζαζ και ελαφρού.
irodio plesas texnes plus
 
Τραγούδια ερμηνευμένα από μερικές από τις μεγαλύτερες φωνές της νεότερης και παλιότερης γενιάς τραγουδιστών.Ο Δάκης,ο Κώστας Χατζής,η Λένα Αλκαίου,ο Γιάννης Κότσιρας,ο Μίλτος Πασχαλίδης,η Μελίνα Κανά,η Γιώτα Νέγκα και ο Στέλιος Διονυσίου εναλλάσσονταν στη σκηνή του Ηρωδείου σε τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου,με τον κόσμο να τραγουδά μαζί τους για..."ένα άγαλμα"...για τα "τόσα καλοκαίρια"...για το κορίτσι που μέθυσε στη...μια σταλιά "καμαρούλα" την ώρα που "ξημέρωνε Κυριακή"...
 
irodio texnes plus plessas
 
Αφήνω, για το τέλος, την  κορυφαία στιγμή της βραδιάς. Την παρουσία της Νάνας Μούσχουρη που συναντά το δάσκαλο όπως είπε χαρακτηριστικά, εξήντα χρόνια από το πρώτο φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού στο οποίο και απέσπασαν το βραβείο με το τραγούδι "Ξέρω κάποιο αστέρι" των Πλέσσα και Πρετεντέρη. 
plessas irodio2
 
Τα δύο μεγάλα αυτά κεφάλαια της ελληνικής μουσικής βγήκαν χέρι-χέρι στη σκηνή χωρίς να κρύψουν τη συγκίνησή τους με τις θύμισες να τους γυρνάνε πίσω στα χρόνια της δημιουργίας και με το κοινό να είναι λουσμένο από νότες αγάπης που "αντηχούν σαν προσευχή".Ήταν πραγματικά μια γιορτή που θα θυμόμαστε όλοι μας για καιρό.
 

popolaros banner

popolaros banner

lisasmeni mpalarina

Video

 

sample banner

 

τέχνες PLUS

 

Ποιοι Είμαστε

Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο… Διαβάστε Περισσότερα...

Newsletter

Για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του texnes-plus.gr

Επικοινωνία