Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με τις λαγάνες και τους χαλβάδες να έχουν ήδη εξαντληθεί, η καθημερινότητα επανέρχεται με γοργούς κι -ενίοτε- αμείλικτους ρυθμούς για να μας θυμίσει ότι όσα αποφεύγαμε πάντα θα βρίσκουν τρόπο να τρυπώνουν στις 5 ημέρες της εβδομάδας. Σε μια προσπάθεια βραδινής (μας) χαλάρωσης, η τηλεόραση βάζει τα δυνατά της να ικανοποιήσει κάθε κινηματογραφικό γούστο.

8/3

Η αρχή της ισότητας

ΕΡΤ2-22:15

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, η ΕΡΤ προβάλλει την ταινία μυθοπλασίας της Μίμι Λέντερ με περιεχόμενο την πραγματική ιστορία της Ρουθ Γκίνσμπουργκ. Επιτελώντας, εδώ, έναν κάποιο κοινωνικό χαρακτήρα της τέχνης, η Λέντερ αφηγείται μια ιστορία αγώνων για την ισότητα των δικαιωμάτων των γυναικών. Λόγω της ακαδημαϊκής της φόρμας, η ταινία κινείται στα επίπεδα της μετριότητας, διαθέτει όμως το απαιτούμενο -ένεκα της ημέρας- φεμινιστικό πρόσημο.

 

9/3

Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου

Alpha- 22:40

Ο Πίτερ Γουίαρ διαθέτει σαφώς μια διακριτή αισθητική και σκηνοθετική ταυτότητα που είναι απολύτως εμφανής και στην αφήγηση της ιστορίας μιας αναπάντεχης φιλίας ανάμεσα σε έναν καπετάνιο (Ράσελ Κρόου) και έναν γιατρό κατά τη διάρκεια μίας επίθεσης σε ένα πλοίο, την περίοδο των Ναπολεόντιων Πολέμων. Μια θαλασσοδαρμένη περιπέτεια για γερά κινηματογραφικά στομάχια  που θα σας κρατήσει σε αγωνία.

master and commander

10/3

Το πορτρέτο μιας γυναίκας που φλέγεται

ΕΡΤ2-22:15

Μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας από την Σελίν Σιαμά. Η σκηνοθέτης αποβάλλει κάθε είδους διάθεση για ένα σινεμά politically correct, αλλά κατευθύνεται άμεσα στην ουσία του υπαινικτικού έρωτα. Αποφεύγει τις ρητορείες περί σεξουαλικού προσανατολισμού και αντιμετωπίζει τον έρωτα ως καθολικό φαινόμενο. Δύο γυναίκες ερωτεύονται και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τα κοινωνικά δεσμά μιας ολόκληρης εποχής.

11/3

Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων

Βουλή-22:00

Ο Φελίνι αγκαλιάζει και, εδώ, τον υπερρεαλισμό μέσα του και με πρόσχημα ένα μεγαλοαστικό πάρτι μας χαρίζει μια ονειρική κάθοδο στο σύμπαν μιας γυναίκας (Τζουλιέτα Μασίνα) που προσπαθεί να δραπετεύσει από τα κοινωνικά καλούπια. Κι αν η ταινία μοιάζει εκ πρώτης όψεως να διαθέτει αρχή, μέση και τέλος με έναν λογικό ειρμό ανάμεσα τους, ο Φελίνι, με το υπερρεαλιστικό του σκηνοθετικό πινέλο, θα σας χαρίσει στιγμές ατόφιας κινηματογραφικής μαγείας.

ioulieta twn pneumatwn texnes plus

12/3

Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλι Μάκι

Βουλή- 23:00

Ο Όλι Μάκι είναι ένας ερασιτέχνης πυγμάχος που αποφασίζει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του και να κατέβει στους αγώνες της κατηγορίας «φτερού». Τον καιρό, όμως, της αναγκαίας αφοσίωσης στην προπόνηση, ο έρωτας θα βρεθεί στο δρόμο του καλώντας τον μοιραία να λοξοδρομήσει από την αυστηρότητα των αθλητικών του πλάνων. Μια ταινία του Φινλανδού Γιούχο Κουσμάνεν ύμνος στην ουσιαστική αγάπη που τελικά ξέρει να βρίσκει τον δρόμο της σε καρδιές και να ανατρέπει ζωές.

13/3

Ρατατούης

Alpha- 21:30

Γνωρίζοντας καλά πως οι Κυριακές είναι συχνά εκείνες οι μέρες που η οικογένεια μοιάζει να εκτονώνει ενωμένη την ένταση της εβδομάδας, ο Alpha προβάλλει μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων του 21ου αιώνα. Ο αρουραίος Ρεμί αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρο μιας καριέρας στην γαστρονομία και η ταινία μιλάει για την δύναμη που έχουν όλα όσα μας τραβούν, τελικά, αναπόδραστα και μοιραία κοντά τους.

ratatouille texnes plus