Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την μέρα να μεγαλώνει και την Τσικνοπέμπτη να απειλεί να μας παρασύρει σε γαστρονομικές κραιπάλες, τα τηλεοπτικά κανάλια βάζουν τα δυνατά τους να μας κρατήσουν καθηλωμένους σε καναπέδες και οθόνες.

 

21/2

Avengers: Age of Ultron

ALPHA-22:30

Το all star cast της ταινίας του Τζος Γουέντον καταφέρνει εδώ να υποστηρίξει απόλυτα το όραμα του. Μεταξύ, λοιπόν, άλλων η Σκάρλετ Γιόχανσον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Χέμοσγουορθ ρίχνονται σε μια κινηματογραφική μάχη γεμάτη ειδικά εφέ και απανωτές σκηνές δράσης. Μία ταινία που θα δώσει στους θιασώτες των super hero movies ακριβώς αυτό που ζητάνε. Και μια ταινία που μπορεί να κρατήσει τα μάτια σας ανοιχτά μετά από μια δύσκολη μέρα.

22/2

Διαλύοντας τον Χάρι

ΕΡΤ2- 22:00

Σε μια από τις καλύτερες ταινίες του, ο Γούντι Άλεν, αυτοσαρκάζει έως πλήρως αποδομεί τον ίδιο του τον εαυτό μέσα σε 1 ώρα και 35 λεπτά. Βασισμένος στην αφηγηματική παράδοση του Μπέργκμαν, μιλά για έναν συγγραφέα που ταλανίζεται από την απόλυτη απουσία έμπνευσης όταν -ως από μηχανής θεός- εμφανίζονται μπροστά στα μάτια του οι λογοτεχνικοί και πραγματικοί του ήρωες.

deconstructing harry texnes plus

23/2

Κλέφτες Καταστημάτων

ΕΡΤ2- 22:00

Ο Χιροκάζου Κορέ Έντα παραδίδει, εδώ, μία από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα και καταφέρνει να μιλήσει με ειλικρίνεια και κινηματογραφική σεμνότητα για την ωμότητα των ουσιαστικών οικογενειακών δεσμών και την αστική εξαθλίωση. Ο Κορέ Έντα αποδεικνύει για άλλη μια φορά το σκηνοθετικό και αφηγηματικό του μεγαλείο γκρεμίζοντας πλήρως τα πλασματικά πολιτισμικά σύνορα και παραδίδοντας ένα κινηματογραφικό έργο καθολικού μεγαλείου.

24/2

Thank you for your service

Open-21:00

Με διφορούμενες κριτικές να την συνοδεύουν, η ταινία του Τζέισον Χολ αποφασίζει να δομήσει την κινηματογραφική της αφήγηση γύρω από το μετά-τραυματικό στρες μιας ομάδας Αμερικάνων στρατιωτών που γυρίζουν από τον πόλεμο του Ιράκ. Η αμερικανική κινηματογραφική δραματουργία επικεντρώνεται, εδώ, στο δράμα των δικών της παιδιών αγνοώντας τις πάσης φύσεως συνέπειες ενός πολέμου. Μια ταινία που δεν αποτελεί εξέχον δείγμα κινηματογραφικής τέχνης, αλλά αποτελεί απόλυτη τροφή για σκέψη πάνω σε μια ολόκληρη πολιτισμική αντίληψη και κοινωνία.

thank you for your service texnes plus

25/2

Η Βασίλισσα της Αφρικής

Βουλή- 22:00

Το κανάλι της Βουλής σε μια σπάνια προβολή δίνει την ευκαιρία στο τηλεοπτικό κοινό να έρθει σε επαφή με το αριστούργημα του Τζον Χιούστον. Χάμφρει Μπόγκαρτ και Κάθριν Χέπμπορν βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται πάνω σε ένα ποταμόπλοιο και μοιάζει με απόλυτο αδιέξοδο μπροστά στις εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο ποταμός. Μετά την όποια κραιπάλη της Τσικνοπέμπτης, το κανάλι της Βουλής μπορεί να σας χαρίσει την ιδανική κινηματογραφική συντροφιά.

26/2

Μπαμπούλας Α.Ε.

STAR-21:00

Το μακρινό πλέον 2001, η Pixar μας χάρισε την ιστορία μιας πλειάδας τεράτων που συλλέγουν τις κραυγές των παιδιών θεωρώντας τα -ταυτόχρονα- τοξικά. Όταν, όμως, ένα παιδί θα εισβάλλει στην πόλη τους, τα τέρατα θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την συγκρουσιακή τους σχέση με τα παιδιά. Μια ταινία που μπορεί να σας χαρίσει οικογενειακές στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Και για όσους βρεθούν home alone και πάλι η Pixar θα βρει τον τρόπο να σας διασκεδάσει.

Monsters Inc texnes plus

27/2

Ο πόλεμος των Ρόουζ

ΣΚΑΙ- 01:30

Στην ταινία του Ντάνι Ντε Βίτο, οι Μάικλ Ντάγκλας και Καθλίν Τέρνερ αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διώξουν ο ένας τον άλλο από την πρώην οικογενειακή εστία. Ο Ντε Βίτο προσεγγίζει, εδώ, το θέμα της διάλυσης μιας σχέσης με απόλυτη κωμικότητα καταφέρνοντας να παραδώσει μία σχεδόν κλασική ταινία στην οποία βασίστηκε το γνωστό Mr. and Mrs. Smith με τους Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί.